از 6 سال پیش و به دنبال شورش جدایی طلبان طرفدار روسیه در اوکراین، تنشهای نظامی زیادی بین روسیه و اوکراین شکل گرفته که بعد از جدایی شبه جزیرهی کریمه از اوکراین شدت گرفت. اکنون کار به جایی رسیده که ارتش روسیه نیروهای خود را در مرزهای اوکراین مستقر کرده و حساسیتهای زیادی در شرق اوکراین برانگیخته است. اما ظاهرا درگیری روسیه و اوکراین به فضای فیزیکی محدود نشده و در تازهترین اقدام، روسیه اقدام به تولید و انتشار بدافزاری در سیستمهای دیجیتالی اوکراین کرده است و دهها وبسایت دولتی اوکراین هم به دنبال این حملات سایبری از کار افتادهاند.
- درخواست پوتین برای استقرار شرکت های تکنولوژیک در روسیه + سخنی از نهج البلاغه
- جریمه 100 میلیون دلاری گوگل بخاطر حذف نکردن محتوای ممنوعه در روسیه
درگیری روسیه و اوکراین در حملات سایبری محدود به چه مواردی است؟
خبرگزاری گاردین در گزارشی عنوان کرده که وزارت دیجیتال اوکراین در بیانیهای، کشور روسیه را مسئول این حملات سایبری دانسته و این کشور را به ایجاد یک جنگ ترکیبی متهم کرده است که هدفی جز بیثبات کردن وضعیت عجیب و غریب کشور اوکراین ندارد. طبق ادعای وزارت دیجیتال اوکراین، روسیه این حملات را با هدف بیاعتماد کردن دولت مرکزی اوکراین انجام داده تا مردم را از این کشور فراری دهد. با اینکه مقامات اوکراینی برای این ادعای خود هیچ مدرکی ارائه نکردهاند اما ظاهرا شرکت مایکروسافت اخیرا جزئیاتی را به اشتراک گذاشته که بر روی این ادعا صحه گذاشته است.
مرکز شناسایی تهدیدات اطلاعات شرکت مایکروسافت در گزارش خود اشاره کرده است که بدافزار منتشر شده کاملا مخرب است و به نوعی به عنوان یک باج افزار عمل خواهد کرد. این بدافزار به همراه یک یادداشت، یک کیف پول بیت کوین و یک شناسه پیام رمز نگاری شده اجرا خواهد شد و مکانیسم بازیابی نیز نخواهد داشت. نحوهی عملکرد این بدافزار هم به گونهای است که Master boot record را از هارد کامپیوتر پاک میکند تا کامپیوتر شما نداند که چگونه باید سیستم عامل را بارگیری کند. پس از این اقدام فایلهای بدافزار نیز دانلود شده و کار تمام است!
کشور روسیه هر گونه دخالت در این حملات را رد کرده است و حتی سخنگوی ریاست جمهوری روسیه به کنایه اعلام کرده که مردم اوکراین همه چیز را زیر سر روسیه میدانند حتی آب و هوا! اما همه به خوبی میدانیم که مدتهاست کشور روسیه از حملات سایبری برای هدف قرار دادن مخالفان سیاسی خود (از جمله کشورهای اوکراین، آمریکا و کشورهای اروپایی) استفاده خواهد کرد.
شرکت مایکروسافت در ادامهی گزارش خود اعلام کرده که هنوز از وضعیت این بدافزار و این که در چه مرحلهای قرار دارد مطمئن نیست. به همین جهت هنوز مشخص نیست که آیا قربانیان دیگری در اوکراین وجود دارند و یا حتی بدتر از این، این بدافزار به کشورهای دیگری نیز سرایت کرده است یا خیر! اوکراین و روسیه مدتهاست که بر سر مرزهای خود به تنش رسیدهاند و همه چیز از تهاجم قریب الوقوع روسیه حکایت دارد. بسیاری از کاشناسان معتقدند که روسیه به دنبال انجام عملیات پرچم دروغین است تا حملهی خود به اوکراین را توجیه کند و از طرفی با این حملات سایبری، زیرساختهای اوکراین را در یک لحظهی حساس تضعیف نماید.
فقط کافیه به تاریخ روسیه نگاه کنید سراسر تجاور تعرض به ملت ها و کشورهای دیگه هست منجمله کشور خودمون ایران
فعلا که باز هم مثل دورهی استعمار، به دنبلان روسیه و ارباب پوتین آویزان هستیم