آنطور که به نظر میرسد کشورهایی که از دسترسی به تراشههای هوش مصنوعی پیشرفته شرکت انویدیا منع شده بودند، اکنون راه حلی را برای دور زدن این ممنوعیتها کشف کردهاند، زیرا گزارش شده است که محققان چینی به پردازندههای گرافیکی H100 AI شرکت انویدیا دسترسی پیدا کرده و در آزمایشهای متعدد از آنها استفاده کردهاند.
دولت ایالات متحده ممکن است جلوگیری از انتقال فناوری را دشوار بداند، زیرا کشورهایی که تحت تاثیر این چنین قوانینی قرار میگیرند، در نهایت از نقاط ضعف سیاست برای پیشبرد مقاصد خود استفاده میکنند. همانطور که میدانید، پردازندههای گرافیکی H100 AI شرکت انویدیا نیز در میان لیست فناوریهایی که ارسال آنها به کشور چین ممنوع شده بود، قرار دارند.
سیاست جدید ایالات متحده از انتقال فناوری به کشورهای متخاصم مانند چین از هر طریق ممکن جلوگیری میکند، همچنین اخیراً دولت بایدن مقررات سختگیرانهای را برای صادرات پردازندههای گرافیکی هوش مصنوعی وضع کرد تا از توسعه سریع زیرساختهای هوش مصنوعی چین جلوگیری کند.
با این حال، علیرغم بکارگیری چنین استراتژیهایی، به تازگی گزارش شده است که دولت ایالات متحده ممکن است در سیاست تجاری خود با خلاءهایی مواجه شود، زیرا تلگراف فاش کرده است که محققان آکادمی علوم چین، در آزمایشهای متعددی از پردازندههای گرافیکی هوش مصنوعی H100 شرکت انویدیا استفاده کردهاند، این مسئله ممکن است نشان دهنده آن باشد که مقررات جدید چندان موثر نبودهاند.
این اطلاعات از طریق چهار مقاله دانشگاهی منتشر شده در یک وب سایت علمی با دسترسی آزاد (open access)، یعنی ArXiv، فاش شدند. این مطالعه شامل استفاده از شتاب دهندههای هوش مصنوعی در حل مسائل پیچیده ریاضی و منطقی است. گفته میشود که محققان توانستهاند تعداد هشت نسخه یا کمتر از پردازندههای گرافیکی هوش مصنوعی H100 شرکت انویدیا را به دست آورند، که مطمئناً تعداد زیادی نیست، با این وجود سؤالاتی را در مورد نحوه اجرای مقررات ایالات متحده ایجاد میکند. با این حال، مطمئن نیستیم که آیا افراد درگیر در این تحقیق واحدهای جدیدی از H100 را خریداری کردهاند یا تحقیقات خود را بر روی تراشههایی که از زمان فروش پردازنده گرافیکی Hopper تا قبل از اعمال ممنوعیت در بازار موجود بودند، انجام دادهاند.
چگونه پردازندههای گرافیکی H100 AI شرکت انویدیا در کشور چین در دسترس قرار گرفتهاند؟
ما نمیتوانیم مطمئن باشیم که چگونه این پردازندههای گرافیکی در وهله اول در کشور چین در دسترس قرار گرفتهاند، اما قویترین گزینه، احتمالاً برونسپاری از طریق کشورهای مطابق با قوانین ایالات متحده، مانند خاورمیانه است. چنین حالتی در یک شرکت چینی با نام TuSimple مشاهده شده است که در جریان آن دولت ایالات متحده در فروش تراشههای A100 شرکت انویدیا به این شرکت به دلیل احتمال انتقال فناوری به این کشور، مداخله کرد. از آنجایی که کمپانی TuSimple پردازندههای گرافیکی را از یکی از شرکتها تابعه (شعبه) در استرالیا سفارش داده بود، نتوانست سفارش خود را تحویل بگیرد تا زمانی که دولت بایدن آن را وتو کرد.
مسدود کردن دسترسی به یک جزء حیاتی مورد نیاز در صنعت هوش مصنوعی، برای ایالات متحده کار آسانی نیست، حتی پس از اجرای قوی این ممنوعیت، افراد یا شرکتهایی که در لیست سیاه قرار گرفتهاند، نقطه ضعفهای خاصی را در سیاستهای اعمال شده پیدا میکنند که در نهایت میتواند وضعیت تحدید آمیز دیگری را برای آنها ایجاد کند.
دیدگاهتان را بنویسید