مطمئنا یکی از مشکلات بسیار آزار دهنده که برای گجت های هوشمند خصوصا اسمارتفون ها و تبلت ها رخ میدهد، کرش کردن است. در این حالت که معمولا هنگام اجرای یک اپلیکیشن یا حین استفاده از آنها رخ میدهد، دستگاه فریز میشود یا به اصطلاح هنگ میکند. برخی مواقع این مشکل چند ثانیه ای به طول میانجامد و سپس رفع میشود اما برخی اوقات نیز کاربر مجبور میشود برای رفع هنگ، دستگاه را با استفاده از کلید های ترکیبی ریستارت کند. این مشکلات مختص سیستم عامل خاصی نیست و نمیتوان گفت که تنها یک سیستم عامل دچار اینگونه مشکلات میشود. اما در حالی که همواره iOS به عنوان سیستم عاملی روان، پایدار و ایمن شناخته میشده است و در عین حال بسیاری از هنگ های زیاد سیستم عامل اندروید انتقاد میکنند، در گزارش جدیدی که منتظر شده است به نظر میرسد جایگاه این دو سیستم عامل تغییر کرده است و اکنون دستگاه های مجهز به iOS بیشتر از گجت های اندرویدی دچار مشکل نرم افزاری میشوند.
در جدیدترین گزارشی که توسط گروه فناوری Blannco منتشر شده است، در سه ماهه ی سوم سال جاری 62 در صد از گوشی های آیفون و تبلت های آیپد دچار مشکلات مختلف شده اند. این در حالیست که 47 در صد از دستگاه های اندرویدی دچار مشکلات مشابه شده اند. اپلیکیشن ها بر روی 65 در صد از دستگاه های مجهز به iOS کرش کرده اند و در سمت دیگر تنها 25 در صد از نرم افزار ها بر روی گجت های اندرویدی دچار مشکل شده اند. این گزارش حاکی از این دارد که آیفون 6 اپل با سهم 13 در صد بالاترین مشکلات نرم افزاری را تجربه کرده است. در ادامه آیفون 6اس 9 در صد، آیفون 5اس 9 در صد و آیپد ایر 2، دو در صد دچار کرش های نرم افزاری شده اند. در این گزارش، مقصر افزایش نرخ کرش در دستگاه های iOS بروزرسانی نسخه ی 10 این سیستم عامل شناخته شده است.
اما در میان گجت های اندرویدی، گوشی هوشمند LeEco Le 2 با سهم 13 در صد بیشتر از هر گجت اندرویدی دچار کرش شده است. دو گوشی هوشمند از شیائومی مدل های ردمی 3اس و ردمی 3 نوت نیز 9 در صد از میزان کرش در گوشی های اندرویدی را به خود اختصاص داده اند. گلکسی اس 7 اج سامسونگ با سهم 5 در صد و لنوو Vibe K5 نیز با سهم 4 در صد در رده ی چهارم و پنجم جدول پر مشکل ترین گجت های اندرویدی قرار گرفته اند. بیشترین مشکل در بین گجت های اندرویدی مربوط به باتری این دستگاه ها بوده است و سپس بخش صفحه نمایش بیشتر دچار مشکل شده است. گجت های اندرویدی تولید شده توسط سامسونگ با سهم 11 در صد بیشتر از دیگر برند ها دچار نقض فنی شده اند و سپس شیائومی با سهم 4 در صد در رده ی دوم قرار دارد. در اینجا باید میزان فروش برند ها و تنوع دستگاه ها نیز در نظر گرفته شود. کرش اپلیکیشن ها در دستگاه های مجهز به iOS در امریکای شمالی بیشتر از هر نقطه ی دیگری از دنیا رخ داده است. در سراسر جهان، افزایش دما بزرگترین مشکل در بین گجت های ساخت اپل بوده است. کاربران اندرویدی مقیم آمریکای شمالی نیز با کرش نرم افزار ها بیش از هر مشکل دیگری دست و پنجه نرم کرده اند.
بازی Pokemon Go به دلایلی اصلی ترین دلیل مشکلات رخ داده برای گجت های مجهز به هر دو پلتفرم بوده است. اول اینکه این بازی بر روی 5 در صد از دستگاه های iOS کرش کرده است که دو برابر بیشتر از کرش این بازی در گجت های اندرویدی در سه ماهه ی سوم بوده است. این بازی مصرف باتری را به شدت افزایش میدهد و از آنجا که منابع سیستم را بسیار درگیر میکند، کارایی دستگاه را نیز کاهش میدهد. اما بیشترین اپلیکیشن هایی که در طول این سه ماه در دستگاه های مجهز به iOS کرش کرده اند، همگی از دسته ی اپلیکیشن های شبکه های رسانه ای بوده اند. اینستاگرام با 14 در صد در صدر قرار دارد، اسنپ چت با 12 در صد، فیسبوک 9 در صد و Messenger با 5 در صد مشکل ساز ترین اپلیکیشن ها در iOS بوده اند. در اندروید نیز اپلیکیشن IMS Servise که توسط تاجرین استفاده میشود با سهم 32 در صد در دستگاه های اندرویدی بیش از دیگر اپ ها مشکل ساز شده است اپلیکیشن Address Book با سهم 12 و Google Play Store نیز با 10 در صد در رده ی دوم و سوم قرار دارند.
گوشی ها هر چی پیچیده تر میشند مشگلدارتر میشند
اطلاعات خوبی بود ولی توو خرابی های اندروید از شیائومی توقعی دیگه ای داشتم
پرچم اندروید بالاستB-)