دونالد ترامپ، رییس جمهور ایالات متحده آمریکا، بر خلاف تصور عامه از زمانی که حکومت بر کاخ سفید را در دست گرفت، توسعه اقتصادی آمریکا و فرصت های شغلی را به سمت بهبودهای چشمگیر برد. یکی از اقدامات ترامپ، کاهش وابستگی به تولید قطعات در کشور چین بوده است.
دونالد ترامپ کمپانی های سازنده کامپیوتر، لپ تاپ و به طور کلی تمامی قطعات و محصولات دیجیتالی را تشویق می کند که با سرمایه گذاری در خاک آمریکا، خطوط تولید خود را به داخل کشور آورده و از این رو اشتغال زایی را افزایش دهند. اما قیمت تمام شده کار در کشور چین، کار را برای شرکت ها سخت می کند. در نتیجه دونالد ترامپ کاهش مالیات بر درآمد و کمک های مستقیم دولت را به عنوان مشوق برای آنها مطرح کرد.
چند شرکت از جمله “سوپرمیکرو” اقدام به خروج خطوط تولید خود از داخل چین کرده و برخی دیگر هم کارخانه هایی را در آمریکا احداث کردند. جنگ تجاری آمریکا و چین با وجود فروکش کردن، همچنان مسیر طبیعی خود را طی می کند؛ به طوری که حتی “هوآوی” در روزهای گذشته بیش از 500 کارمند آمریکایی خود را اخراج کرد. این تنش احتمالا به نفع مردم آمریکا تمام خواهد شد و ضرر بزرگی به چین وارد می کند.
دونالد ترامپ طی یک توییت در توییتر، تلویحا با درخواست “اپل” مبنی بر تخفیف تعرفه واردات کامپیوترهای Mac Pro مخالفت کرده است. بخشی از قطعات Mac Pro از جمله منابع تغذیه و دیگر سخت افزارها، از کشور چین وارد شده و حالا اپل نگران تعرفه بر واردات این قطعات است. اپل طی رد این درخواست، اعلام کرده است که بخش های مهمی از منبع تغذیه Mac Pro تنها از کشور چین وارد شده و هیچ یک از کمپانی های دیگر امکان تولید آن را ندارند.
البته این ادعا هم نتوانسته است که کاخ سفید را مجاب به قبول درخواست کاهش تعرفه واردات نماید. به هر حال کمپانی های بزرگ دو راه پیش رو دارند؛ نخست آنکه خطوط تولید خود را به تایوان و یا خاک آمریکا برده و یا تعرفه واردات را قبول کنند.
دیدگاهتان را بنویسید