به تازگی گزارشی از سوی نشریه The Information منتشر شده که نشان میدهد شرکت فناوری چینی، یعنی هوآوی به دنبال تغییر استراتژی طراحی تراشه خود است تا بتواند سهم بازار محلی را از کمپانی انویدیا برباید. همانطور که ممکن است بدانید، ایالات متحده با اعمال تحریمهایی علیه چین، شرکت انویدیا را از فروش تراشههای پیشرفته هوش مصنوعی خود به این کشور منع کرده است. با این حال، محصولات کمپانی انویدیا همچنان پرتقاضاترین پردازندههای گرافیکی (GPU) هستند؛ به حدی که دولت ترامپ اعمال تحریم علیه کشورهای دیگری مانند مالزی و تایلند را بررسی کرده است تا از این طریق راههای دیگری که چین میتواند به وسیله آن تراشههای انویدیا را به دست آورد را از بین ببرد.
عدم پذیرش زبان برنامهنویسی CANN
گزارشهای متعددی که به تازگی منتشر شدهاند نشان میدهند یکی از چالشهای اصلی که شرکت هوآوی در زمینه تضمین نفوذ تراشههای خود در بازار داخلی چین با آن مواجه شده، عدم پذیرش زبان برنامهنویسی CANN است. بر اساس گزارشها، CANN نتوانسته در بازار محبوب شود. از سوی دیگر به گفته منابع The Information، کمپانی هوآوی به منظور احیای کسبوکار تراشههای هوش مصنوعی خود در چین، بر روی ارائه نرمافزار جدید تمرکز کرده است.
باید اشاره کرد که تراشههای جدید شرکت هوآوی از نرمافزاری پشتیبانی خواهند کرد که به کاربران امکان میدهد از طریق یک نرمافزار واسط، با این محصولات کار کنند. این نرمافزار واسطه دستورات را از زبان برنامهنویسی CUDA انویدیا به زبانی قابل اجرا برای تراشههای هوآوی تبدیل میکند.

تلاش هوآوی برای رقابت با انویدیا: تغییر مسیر از تراشههای ASIC به تراشههای عمومی
به گفته The Information تراشههای فعلی کمپانی هوآوی مدارهای مجتمع با کاربرد خاص (ASIC) هستند، با این وجود این سازنده قصد دارد محصولات خود را برای محاسبات عمومی گسترش دهد. این تغییر امکان استفاده بسیار گستردهتری از پردازندههای گرافیکی هوش مصنوعی هوآوی را فراهم کرده و به طور بالقوه میتواند به این شرکت در افزایش سهم بازار خود در کشور چین کمک کند.
چالشهای پیشرو کمپانی هوآوی
با این حال، طراحی تراشهها تنها بخشی از این فرآیند خواهد بود. حتی اگر کمپانی هوآوی از تامین پایدار تجهیزات پیشرفته طراحی تراشه اطمینان داشته باشد، این سازنده باید برای ساخت تراشه به شرکت SMIC روی بیاورد. مشکل اینجاست که SMIC تحت تحریمهای شدید دولت ایالات متحده قرار دارد و نمیتواند ماشینآلات پیشرفته ساخت تراشه که برای تولید محصولاتی با فناوریهای جدیدتر لازم هستند را، خریداری کند. این موضوع توانایی این شرکت را در زمینه تولید تراشههایی با پشتیبانی از فناوریهای پیشرفتهتر از فرآیند ساخت تراشه 7 نانومتری، محدود کرده است.
ممکن است شرکت هوآوی بتواند شکاف موجود در تجهیزات طراحی تراشه را با استفاده از ماشینآلات ساخت چین برطرف کند. با این حال، چالش اصلی در بخش تولید است، چرا که SMIC برای غلبه بر محدودیتهای فناوری ساخت (که ناشی از تحریمهاست) با مشکلات بیشتری روبرو خواهد شد. با این حال، ممکن است شرکتهای چینی مانند Alibaba و Tencent، چارهای جز استفاده از تراشههای هوآوی نداشته باشند، زیرا با تداوم تحریمهای اعمال شده و بهبود تدریجی عملکرد تراشههای هوآوی، این محصولات به تدریج با چیپستهای کمپانی انویدیا همسطح خواهند شد.
دیدگاهتان را بنویسید