هر چه قدر که به برنامهی واتساپ دربارهی ظاهر و امکانات سادهش خرده بگیریم، نمیتوانیم دربارهی امنیت و رمزگذاری آن حرفی بزنیم. مکالمات واتساپ پس از مکالمات ایمیلی، دومین سند قابل ارائه در دادگاههای جهان است و این موضوع حساسیت کاربران دربارهی مکالمات و بک آپ آنان را برانگیخته است. به همین دلیل مسئولین این شرکت به دنبال توسعهی قابلیت رمزگذاری پشتیبان گیری برنامه WhatsApp هستند تا نگرانیهای کاربران را کاهش دهند. برای جزئیات بیشتر با ما همراه باشید.
نحوهی عملکرد رمزگذاری پشتیبان گیری برنامه WhatsApp
به گفتهی مسئولین این شرکت، این طرح در هفتههای آتی برای ارائه به کاربران اندروید و iOS آماده خواهد شد تا ایمن سازی پشتیبان گیری کاربران واتساپ در پلتفرمهای گوگل درایو و یا iCloud را ممکن سازد. این موضوع بدان معنی است که پس از این بدون داشتن کلید رمزگذاری شده قادر به خواندن اطلاعات درون فایل پشتیبان خود نیستید. به همین منظور شرکت واتساپ از کاربران برنامهی پیام رسان این شرکت درخواست کرده که در هنگام درخواست پشتیبانگیری خود یک کلید رمزگذاری 64 رقمی را ذخیره کرده و یا گذر واژهای برای عبور از این فیلتر ایجاد کنند. مارک زاکربرگ (مدیر عامل شرکت معظم و مادر فیسبوک) با انتشار بیانهای در این رابطه اعلام کرد:
واتساپ اولین سرویس پیام رسانی جهانی در این مقیاس بزرگ است که قابلیت پیام رسانی و پشتیبان گیری در این مقیاس را ارائه میدهد. باید اذعان کنیم که رسیدن به این موفقیت یک چالش فنی بسیار سخت و بزرگ بود که نیاز به باز طراحی یک چارچوب کاملا جدید برای ذخیره سازی کلیدی و ابری در سیستم عاملها داشت.
اگر شخصی گذرواژه یا کلید رمزگذاری حساب خود رو ایجاد کند، برنامهی واتساپ کلید مربوطه را در یک ماژول امنیتی سخت افزاری فیزیکی یا همان HMS ذخیره میکند (که توسط فیسبوک ذخیره میشود و تنها با وارد کردن رمز عبور صحیح در برنامهی واتساپ باز میشود). در واقع HMS همانند یک صندوق امانات برای رمزگذاری و رمزگشایی کلیدهای دیجیتالی عمل میکند. حال شما برای دسترسی به کلید رمزگذاری خود باید با رمز عبور مرتبط با برنامهی واتساپ خود، HMS را باز کنید و بعد از آن این ویژگی نوبه خود پشتیبان گیری حساب شما در سرورهای اپل و گوگل را رمزگشایی میکند. اگر چندین بار به صورت اشتباه روز خود را وارد کنید، کلید ذخیره شدهی شما در یکی از مخازن HMS WhatsApp برای همیشه دفن خواهد شد. محل این مخازن در دیتاسنترهای متعلق به فیسبوک در سراسر جهان خواه بود.
این سیستم به گونهای طراحی شده است تا اطمینان حاصل کند که هیچ کس به جز صاحب حساب کاربری نتواند به نسخهی پشتیبان دسترسی پیدا کند. هدف از اجازه دادن به افراد برای ایجاد گذرواژههای سادهتر، دسترسی بیشتر به پشتیبانهای رمزگذاری شده است و واتساپ مطمئن خواهد شد که حتی خودش هم کلید تولید شده توسط کاربر را ندارد. ظاهرا این موضوع برای حفظ حریم خصوصی افراد ضروری خواهد بود چرا که همین الان هم کشورهای جهان به شرکت واتساپ برای دسترسی به این اطلاعات فشار میآورند. این موضوع نمایانگر آن است که این شرکت در حفظ حریم خصوصی از شرکت اپل یک قدم جلوتر است. شرکت اپل تمام پیامهای iMassage را رمزنگاری میکند اما کلید پشتیبانگیری آن را در اختیار خود دارد. این بدان معناست که این شرکت در صورت نیاز میتواند پیامهای کاربران خود را مشاهده و یا به مجریان قانون تحویل دهد.
مطالب مرتبط:
دیدگاهتان را بنویسید