اگر آخرین نسخه از سری Deus Ex یعنی بازی Human Revolution را بازی کرده باشید، حتماً با قهرمان آن اثر یعنی آدام جنسن به خوبی آشنا هستید. شخصی که دستان خود را طی یک حادثه ی دردناک از دست داد ولی در عوض به کمک فناوری واقعیت مجازی، صاحب دو دست جدید شد. شاید تا چندی پیش تصور دنیایی نظیر جهان به تصویر کشیده شده در بازی Deus Ex به رویا می مانست اما هرچه جلوتر می رویم، به موجب پیشرفت فناوری های جدیدی نظیر توسعه ی چاپگرهای سه بعدی، رویاهای غیر واقعی رفته رفته رنگ واقعیت به خود می گیرند. همین چند روز پیش بود که به موجب اخبار گسترده ای که پخش شد، دختر خردسالی را مشاهده کردیم که قرار است طی سال های آینده، توسط چاپگرهای سه بعدی صاحب یک بینی جدید شود و اینک نیز خبر می رسد که قرار است نخستین ساختمان جهان با کمک چاپگرهای دیجیتال، به زودی در شهر دبی ساخته شود.
گفتنی است که در ساخت این ساختمان اداری، شرکت چینی WinSun Global با مسئولان شهر دبی همکاری خواهند داشت و در حقیقت ساختمان مذکور، به صورت لایه لایه و توسط یک چاپگر سه بعدی به ارتفاع شش متر ساخته خواهد شد. به این ترتیب که ابتدا هر لایه از این ساختمان در یک سایت ساختمانی، توسط چاپگر مخصوص چاپ شده و سپس توسط کارگران به مکان احداث این ساختمان اداری منتقل خواهد شد. در واقع نخستین ساختمان اداری چاپ شده ی جهان قرار است ساختمان مرکزی ومقر سازماندهی موقت موزه ای در شهر دبی باشد که کمی پیشتر و در ماه های ابتدایی سال جاری میلادی شاهد ساخته شدن آن بودیم. موزه ای که قرار است بر روی نمایش ابتکارات نوین متمرکز باشد و به موزه ی آینده مشهور است. البته این نخستین سازه ی چاپ شده به دست شرکت چینی مذکور، محسوب نمی شود و آنها سال گذشته نیز موفق به ساخت ده خانه ی کوچک طی تنها یک روز شدند که تماماً توسط یک چاپگر سه بعدی شش و نیم متری ساخته یا به عبارت بهتر چاپ شده بود! با این حال ساختمان اداری موزه ی آینده ی دوبی، نخستین ساختمان چاپ شده با یک چاپگر سه بعدی به شکل رسمی در جهان محسوب می شود و نام آن در کتاب رکوردها نیز ثبت خواهد شد. در همین راستا آقای محمد الجرجاوی، رییس کمیته ی ملی فناوری کشور امارات متحده ی عربی خاطرنشان ساخت که ما این افتخار را داشتیم تا با همکاری در ساخت نخستین ساختمان سه بعدی چاپ شده در جهان، باب ابتکار را برای فعالیت های آتی در زمینه ی فرآیند چاپ سه بعدی فراهم سازیم. در واقع این تنها شروع کار بود و در ادامه قطعاً نوآوری های بیشتری را در این زمینه شاهد خواهیم بود که ما هم در آن نقشی اساسی ایفا خواهیم نمود. باید منتظر ماند و دید که پس از این ساختمان و پروژه های شگفت آوری که در گذشته شاهد پا گرفتن آنها در شهر دبی بودیم، گردانندگان این شهر برای بار بعدی چه پروژه ای را رو خواهند کرد.
همش از پول نفته که مفت دارن مصرف میکنن.
ز شیر شتر خوردن و سوسمار
عرب را به جایی رسیده ست کار
که تاج کیانی را کنند آرزو
تفو بر تو ای چرخ گردون تفو!
از شتر سواری و سوسمار خوردن و بیابان گردی … رسیدند به کجا و چه برج هایی …
ادمه ک زورش میگیره حیف …
کارکردهای گسترده ای دارن. در صنایع مختلف از جمله غذایی، ساختمانی و حتی اخیر در زمینه های پزشکی مورد استفاده قرار گرفتن و خواهند گرفت. دوستان هم طی کامنت ها به نکته هایی اشاره کردند. کلاً ظرف دهه های آینده بسیاری از ایده ها و طرح های فیزیکی رو میشه توسط این چاپگرهای سه بعدی به شکل واقعی اونها تبدیل کرد.
تا چند سال آینده بناها بیکار میشن :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D
بدون این تکنولوژی هم همین الان میتونن چنین خانه ای بسازن.
پیشرفت فوق العاده ای صورت گرفته اما متاسفانه عده ای جنبه منفی این تکنولوژی ها رو دنبال میکنند به عنوان مثال مدتی قبل یک اسلحه توسط این چاپگرها ساخته شد و اولین گلوله رو شلیک کرد.پیشرفت علم باید در خدمت بشر باشه نه ابزاری برای قدرت نمایی و نابودی دنیا.
در مورد مطلب ممنون میشه بیشتر در مورد کارکرد و کاربرد پرینتر های 3بعدی توضیح بدین
عرب ها همه چی رو با پول میخرن.خودشون که هیچ نواوری ندارن و فقط مصرف کننده هستن.
شاید با این پروژه ها بتوان به یک سری از رویاها جامه عمل پوشاند مثلاً خانه ای از شکلات درست کرد !!!:)
ایده جالبی میباشد که میتوان طرحهای پیچیده هندسی را در آن پیاده کرد…