تفاوتی ندارد طرفدار اپل باشید یا جزو دشمنان و مخالفانش. نکته ای که بدون شک همه علاقمندان به گوشی های موبایل به آن باور دارند این است که هر تکنولوژی که پیش تر توسط شرکت های دیگر معرفی شده باشد اگر سرانجام در گوشی های اپل هم مورد استفاده قرار گیرد به تدریج به یک روند جهانی تبدیل خواهد شد و همه سازندگان بزرگ و کوچک موبایل در جهان برای کسب بخشی از بازار از آن استفاده خواهند کرد. شاید بارزترین نمونه در این زمینه هم سنسور اثر انگشت باشد. پیش از اپل هم شرکت های دیگری بودند که این ویژگی را در گوشی های پرچم دار خود به کار گرفته بودند اما زمانی که اپل آن را به پارامتر اصلی سنجش هویت کاربر تبدیل کرد به تدریج حتی سازندگان کوچک چینی هم این حسگرها را وارد گوشی های ارزان قیمت خود کردند.
از بین قابلیت های متعددی که از تولید کنندگان اندرویدی وارد آیفون 10 شده اند یکی از آنها کاملا به چشم می خورد. اپل با بهره گیری از نمایشگرهای بدون حاشیه به صف شرکت هایی مانند سامسونگ، ال جی و شیائومی پیوست. شاید از این نظر کوپرتینویی ها اولین نباشند اما اپل هرگز دوست نداشته اولین شرکتی باشد که یک تکنولوژی را امتحان می کند. در عوض آنها صبر می کنند تا یک ویژگی امتحان خود را بین کاربران پس دهد و اگر بازخوردها نسبت به آن مثبت بود سپس آن ویژگی را به بهترین شکل ممکن وارد تلفن های هوشمند خود می کنند. پس نمایشگرهای EDGE TO EDGE ترند بعدی تولید کنندگان موبایل در جهان خواهد بود. اما همان طور که اشاره شد در حال حاضر سامسونگ، ال جی و شیائومی از همین نمایشگرها استفاده می کنند. کمپانی های باقی مانده عبارت اند از گوگل، هواوی، سونی و اچ تی سی. اگر بخواهیم جزء به جزء به این شرکت ها بپردازیم باید گفت HTC به هیچ وجه شرایط خوبی ندارد و از گوشه و کنار خبر واگذار شدن آن به گوگل هم به گوش می رسد. خود گوگل هم با وجود ساخت گوشی های خوبی مانند پیکسل و سری نکسوس هرگز تلاش نکرده خود را به عنوان یک بازیگر بزرگ مطرح کند و تا به حال رقابتی برای تبدیل شدن به بزرگترین فروشنده و تولید کننده گوشی موبایل در جهان را با دیگران آغاز نکرده. در نتیجه آنها تمایل دارند تمرکز خود را روی بخش دیگری متمرکز کنند. از سویی هواوی هم سیاست های متفاوتی در سر دارد و به تازگی هم توانسته به صورت موقت جایگاه اپل را در رده دوم بزرگترین فروشندگان موبایل جهان از آنها بگیرد. در واقع هواوی آنقدر در بازارهایی مانند چین گوشی می فروشد که حداقل امسال نگرانی از بابت تغییر ندادن نمایشگرهای قدیمی به مدل های بدون حاشیه حس نکند.
اما داستان سونی کاملا متفاوت است. سونی طرفداران زیادی در ایران و سراسر جهان دارد و معمولا انتقاد از این کمپانی با واکنش های بعضا تند و شدیدی همراه است. اما با در نظر گرفتن گزارش های آماری می توان به سادگی مشاهده کرد که سونی هنوز نتوانسته اعتبار دهه های گذشته را مجددا به دست آورد. سونی از نظر دانش و در اختیار داشتن فناوری جزو برترین های جهان است اما فروش بخش موبایل آنها به صورت چندین سال متوالی نا امید کننده بوده است. تغییر از سری Z به XZ هم نتوانسته کاربران را به اوج گیری مجدد سونی راضی کند. در نتیجه آنها هم مانند HTC (و البته اندکی بهتر از آنها) در حال گام برداشتن روی لبه تیغ هستند. سونی سال هاست تغییری در ظاهر گوشی های خود نداده و در حال حاضر تنها کاربران قدیمی و وفادار این برند هستند که به طرفداری از این سیاست می پردازند. در نتیجه به نظر می رسد اگر سونی بخواهد همچنان خود را در بین بزرگان حفظ کند می بایست تغییرات را در دستور کار خود قرار دهد.
پرچم دار بعدی ژاپنی ها احتمالا در زمستان و نمایشگاه MWC 2018 معرفی خواهد شد. اگر سونی هشیار بوده باشد همین حالا نقشه ها و طراحی های گوشی بدون حاشیه آنها در اختیار مهندسین قرار گرفته است اما اگر سونی بخواهد باز هم با زبان طراحی قدیمی خود ادامه دهد بدون شک باید منتظر شنیدن زنگ های هشدار برای این برند معتبر و محبوب باشیم.
تیتر مطالب رو خوندم فکر کردم خبری شده…
عامو مطلب نداری مردم رو سر کار نگذار
عجب گیری کردیما
نمایشگرهای بدون حاشیه یک سالی هست که به استاندارد تبدیل شده.
اپل فقط و فقط تبعیت کرده از این موضوع. وگرنه اپل دیگه خیلی وقته سیاستگذار دنیای گوشی نیس.
سونی هم که طبق معمول با تاخیر یکساله نسبت به بقیه از یه استاندارد استفاده میکنه. اینبار هم همین اتفاق خواهد افتاد.
بی حاشیه کردن نمایشگر از نظر طراحی صنعتی کاری بسیار زمان بر و دشوار نسبت به طراحی کلاسیک گوشی ها هست.
هیچ گوشی درست حسابی الان تو بازار نیست….! دیگه مثل قدیما نیست همه دارن اشغال میسازن، البته گرون قیمت…ویندوز موبایل که واقعاً خاک توسرش:( قدرشو ندونستن حتی تولید کنندش:(