رئیس کمیسیون موبایل اتاق اصناف ایران: تخصیص ناعادلانه ارز واردات، شرکتهای واردکننده موبایل را به مرز ورشکستگی رسانده است. در نشست «شفافیت بازار تلفن همراه»، سیدحسین سادات حسینی نسبت به وضعیت نامطلوب شرکتهای واردکننده موبایل هشدار داد و خواستار شفافیت در تخصیص ارز شد.
رئیس کمیسیون موبایل اتاق اصناف ایران در نشست «شفافیت بازار تلفن همراه» که توسط انجمن موبایل برگزار شد، با اشاره به وجود 700 واردکننده موبایل در کشور، گفت: «بسیاری از این شرکتها در آستانه تعطیلی هستند زیرا ارز واردات به درستی تخصیص داده نمیشود. در همین شرایط، اخباری در مورد برخی شرکتها شنیده میشود که به راحتی ارز دریافت میکنند.»
سادات حسینی ادامه داد: «ما خواستار شفافیت هستیم تا لااقل بدانیم از ابتدای سال 1402 چه میزان ارز به چه شرکتهایی تخصیص داده شده است. این اطلاعات به ما کمک میکند تا تصمیم بگیریم که آیا باید در بازار بمانیم یا خیر.»
وی همچنین به سمتوسوهایی که از سوی حاکمیت به بازار تلفن همراه داده میشود، اشاره کرد و گفت: «دستوراتی از بخشهایی آمده است که نشان میدهد مسیر تلفن همراه در ایران در حال تغییر است.»
تعلیق 5 ماهه تخصیص ارز برای ثبت سفارشهای اسفند 1402
علاوه بر این، از 5 ماه پیش تخصیص ارز مرتبط با ثبت سفارشهای اسفند 1402 در حالت تعلیق بوده و اخیراً ثبت سفارشهای جدید واردات تلفن همراه نیز متوقف شده است. این توقف به نظر میرسد مربوط به اطلاعیه جدید سامانه جامع تجارت باشد که در آن ثبت سفارش تلفن همراه بهصورت CBU صرفاً برای واحدهای تولیدی در نظر گرفته شده بود.
عبدالمهدی اسدی: حتی گوشیهای دکمهای ساخت داخل نیز استانداردهای لازم را ندارند
عبدالمهدی اسدی، رئیس انجمن موبایل، در اظهاراتی در خصوص وضعیت تولید تلفن همراه در کشور گفت: «آرزوی ما تولید تلفن همراه داخلی با کیفیت بالا و مطابق با استانداردهای روز است، اما متأسفانه در حال حاضر حتی گوشیهای دکمهای که در داخل تولید میشوند نیز از کیفیت پایینی برخوردار هستند.»
وی همچنین به موضوع نامهای که انجمن موبایل خطاب به رئیس جمهور منتخب ارسال کرده بود، اشاره کرد و گفت: «در این نامه، موضوعات صنفی را مطرح کردیم، اما برخی افراد در بخش دولتی و خصوصی به آن سمت و سوی سیاسی دادند. رسماً اعلام میکنم که انجمن هیچگونه موضع سیاسی نداشته و نامه صرفاً جنبه صنفی داشته است.»
اسدی در ادامه به درآمد دولت از محل واردات آیفون 13 در سال گذشته اشاره کرد و گفت: «واردات موبایل نه تنها برای مردم و واردکننده، بلکه برای خود دولت نیز عایدی دارد. در سال 1402، دولت توانست از محل واردات آیفون 13، بین 3 تا 4 هزار میلیارد تومان درآمد کسب کند.»
با توجه به اظهارات رئیس انجمن موبایل، به نظر میرسد صنعت تولید تلفن همراه در کشور نیازمند توجه ویژهای است تا بتواند محصولاتی با کیفیت و مطابق با استانداردهای روز تولید کند. این امر نه تنها رضایت مصرفکنندگان را به همراه خواهد داشت، بلکه میتواند در کاهش وابستگی به واردات و تقویت تولید داخلی نیز مؤثر باشد.
به نظر شما چه راهکارهایی برای حمایت از واردکنندگان موبایل و تنظیم بازار وجود دارد؟
قبلا هم که ارز میگرفتن گوشیها رو با قیمت فضایی میفروختن. وقتی قرار نیست مصرف کننده از این ارز اختصاص پیدا کرده نفعی ببره و کل اون پول به جیب رانتخواران میره، پس چه بهتر که نمیگیرن