اپل هرگز فرصتی را برای برجستهکردن تعهد خود به حفظ حریم خصوصی از دست نمیدهد. این شرکت اقدامات خوبی برای محافظت از دادههای کاربران روی دستگاههای خود انجام داده است. مسئله شفافیت داده در موج جدید هوش مصنوعی که اکنون شاهد آن هستیم، اهمیت بیشتری پیدا کرده است. این مدلها در نهایت با استفاده از دادهها آموزش میبینند و در بسیاری از مواقع در هیجان استفاده از این ویژگیها، نادیده میگیریم که این شرکتها با دادههای ما چه میکنند.
سامسونگ زودتر از اپل وارد عرصه هوش مصنوعی در گوشیهای هوشمند شد. سری گلکسی S24 سال گذشته «گلکسی AI» را معرفی کرد؛ مجموعهای از ویژگیها که به انجام کارهایی مانند خلاصه کردن یادداشتها، ترجمه تماسها، بهبود عکسها و موارد دیگر کمک میکند. برخی از این ویژگیها، مانند ترجمه در لحظه و قابلیت Circle to Search، توسط هوش مصنوعی گوگل پشتیبانی میشوند که یک بازیگر دیگر را وارد ماجرا میکند و به دادهها دسترسی دارد.

البته به ما گفته شده که بخش زیادی از پردازشهای هوش مصنوعی روی دستگاه انجام میشود و حریم خصوصی تضمین شده است، اما کسانی که درباره دادههایشان حساس هستند ترجیح میدهند اطلاعات دقیقتری درباره اینکه دقیقاً چه چیزی به این شرکتها ارائه میدهند تا مدلهای هوش مصنوعی خود را آموزش دهند، داشته باشند.
اپل این هفته پستی طولانی در وبسایت خود منتشر کرد و تکنیک «حریم خصوصی تفاضلی» خود را به طور کامل توضیح داد. در این پست به طور واضح اعلام شده که دادههای شخصی و تعاملات خصوصی کاربران برای آموزش مدلهای پایه اپل استفاده نمیشوند. این شرکت جزئیات بیشتری درباره نحوه عملکرد این تکنیک ارائه کرده است.
برای مثال، Genmoji یکی از ویژگیهای هوش اپل است که به کاربران امکان میدهد از طریق درخواستها یا عکسهای خود، ایموجیهای سفارشی بسازند. اپل باید درخواستها و الگوهای پرطرفدار درخواست را شناسایی کند تا مدلهای پشتیبان Genmoji را بهبود بخشد.
اپل این کار را با تولید دادههای مصنوعی که به هیچ کاربر یا دستگاهی مرتبط نیست، انجام میدهد و سپس در صورت رضایت کاربر برای اشتراکگذاری دادهها، قطعاتی از این داده مصنوعی را به دستگاههای کاربران ارسال میکند تا دقت مدلها را اندازهگیری کرده و آنها را بهبود بخشد.
ویژگیهای اپل اینتلیجنس همچنین ابزارهایی برای خلاصهسازی و نگارش ارائه میدهند، مشابه گلکسی AI. این شرکت با ایجاد دادههای مصنوعی که بازتابدهنده روندهای کلی است، بدون جمعآوری یا خواندن ایمیلهای کاربران، حریم خصوصی را تضمین میکند. این امر به آموزش مدلهایی کمک میکند که خروجیهای بهتری برای ویژگیهایی مانند خلاصهسازی ایمیلها ارائه دهند. اپل همچنین قول داده استانداردهای حفظ حریم خصوصی را به سایر ویژگیهای هوش مصنوعی، از جمله موارد مرتبط با عکسها، ویدئوها و متنها گسترش دهد.
اهمتی ندارد که اکثریت کاربران دستگاههای اپل هرگز این پست را نخوانند یا به طور کامل متوجه توضیحات آن نشوند، چیزی که اهمیت دارد این است که شرکت شفافیت نشان داده است تا حداقل کسانی که میخواهند بدانند داده هایشان چقدر در معرض خطر است، اطلاعاتی در این زمینه داشته باشند.
این رویکرد برای اپل از منظر دیدگاه عمومی یک موفقیت بزرگ محسوب میشود. اینکه شرکتی که به طور فعال در موج گسترش هوش مصنوعی حضور دارد وقت میگذارد تا بینشی ارزشمند ارائه دهد، خوب به نظر میرسد. این کار صرفاً برای جذب کاربران با جذابیت هوش مصنوعی و نادیدهگرفتن مسئله نیاز به دادهها برای بهبود این ویژگیها نیست.
آیا سامسونگ از نظر شفافیت داده های هوش مصنوعی به اپل باخته است ؟
سامسونگ نیز به حریم خصوصی کاربران اهمیت میدهد، اما ایکاش به اندازه اپل این موضوع را برجسته میکرد. اکنون گلکسی AI در معرفی محصولات پرچمدار سامسونگ نقش برجستهای دارد. برخی کاربران دوست دارند بدانند چگونه تصاویر من برای قابلیت Generative Edit پردازش میشوند، Chat Assist با متن من چه میکند زمانی که پیشنهاد تغییر لحن میدهد، یادداشتهایم در Samsung Notes چگونه فرمت میشوند و آیا یادداشتهای صوتی به بهبود مدلهایی که متنهای گفتاری تولید میکنند کمک میکنند یا نه.
ممکن است سامسونگ در این زمینه حتی بهتر از اپل عمل کند، اما از نظر برداشت عمومی بازی را به رقیب خود باخته و تمایل اپل به شفافیت در زمینه داده های هوش مصنوعی، یک حرکت هوشمندانه در زمینه ایجاد تصویر عمومی است. این کار اپل را به شرکتی متمایز تبدیل میکند که حاضر است این مسائل را با مشتریان خود در میان بگذارد، در حالی که به نظر میرسد سایر رقبا فقط میخواهند کاربران به ویژگیهای جذاب هوش مصنوعی نگاه کنند و توجهی به آنچه در پشت پرده رخ میدهد نداشته باشند.
برای ما به عنوان کاربران نهایی نیز مهم است که بدون درک پیامدهای احتمالی این موج هوش مصنوعی برای حریم خصوصی دادههای خود، به سادگی به آن جذب نشویم. نیاز به دادهها روزافزون خواهد شد زیرا مدلها زمانی به بنبست میرسند که دیگر داده کافی برای پردازش وجود نداشته باشد. بنابراین، شرکتها راهها و روشهای خلاقانهتری برای بدستآوردن دادهها از ما پیدا خواهند کرد.
دیدگاهتان را بنویسید