شرکت TSMC از سوی کارکنان فعلی و سابق خود، از جمله یک مدیر استعدادیابی، به دلیل تبعیض نژادی مورد شکایت قرار گرفته است. کارمندان ادعا میکنند که کمپانی TSMC، بزرگترین سازنده تراشه جهان، از کارمندانی که شهروند کشور تایوان هستند حمایت کرده و کارگران آمریکایی را اخراج کرده است. اولین بار، فوربس (Forbes) در مورد این شکایت گزارشی را منتشر کرده بود.
این شکایت اولین بار توسط دبورا هاوینگتون، یک مدیر استعدادیابی، در ماه آگوست ارائه شد. هاوینگتون ادعا میکند که او دیده است که بخش منابع انسانی این شرکت به گونهای عمل میکند که کارمندان غیر آسیایی و شهروندان غیر تایوانی در مقایسه با کارمندان آسیایی با موقعیت مشابه (از جمله شهروندان تایوانی) در معرض نظارتهای دقیقتری قرار میگیرند. از آن زمان تا کنون، دهها تن از کارمند سابق کمپانی TSMC نیز به این شکایت پیوستهاند.
در حال حاضر، قرار است کمپانی TSMC مبلغی برابر با 11.6 میلیارد دلار را از طریق قانون CHIPS and Science، در قالب 6.6 میلیارد دلار نقد و 5 میلیارد دلار وام از ایالات متحده دریافت کند. بر اساس گزارشهای منتشر شده، کمپانی TSMC قصد دارد از این بودجه برای ساخت یک سری تجهیزات در کارخانه خود واقع در ایالت آریزونا استفاده کند.
وکیل شاکی، Daniel Kotchen از Kotchen & Low به فوربس گفته است: «با دریافت 6 میلیارد دلار بودجه فدرال ایالات متحده و انتخاب شدن برای رقابت در داخل کشور آمریکا، ضروری است که شرکت TSMC از قوانین تبعیض فدرال پیروی کند و با تمام نژادها، ملیتها و شهروندان به طور یکسان رفتار کند.» به علاوه، او اضافه کرده است که آنها به پرونده خود اطمینان دارند و مشتاقانه منتظر ارائه شکایت به هیئت منصفه هستند.
شرکت TSMC از اظهار نظر در مورد شکایت حقوقی خودداری کرده است، با این وجود بیان کرد: «ما به شدت به ارزش نیروی کار متنوع اعتقاد داریم و بدون توجه به جنسیت، مذهب، نژاد، ملیت یا وابستگی سیاسی کارمندان خود را استخدام کرده و به آنها ترفیع میدهیم زیرا به تفاوتها احترام میگذاریم، و بر این باوریم که فرصتهای شغلی برابر، رقابتپذیری ما را تقویت خواهد کرد.»
جزئیات شکایت تنظیم شده علیه TSMC به دلیل تبعیض نژادی
در میان اتهامات موجود در شکایت، آمده است که تیم منابع انسانی شرکت TSMC در تایوان رزومههای کاندیداهایی که قبلاً تأیید شدهاند و میتوانند در ایالات متحده کار کنند را به بخش آمریکایی شرکت ارسال میکند. پس از آن تیم آمریکایی به سادگی این کاندیداهای آسیایی/تایوانی را بدون هیچ سوالی استخدام میکند، حتی اگر هیچ موقعیت شغلی بازی در تاسیسات واقع در ایالات متحده وجود نداشته باشد. علاوه بر آن، در این شکایت تمایل به داشتن مهارت زبانهای ماندارین یا چینی ذکر شده است حتی اگر برای آن موقعیت الزامی نباشد. به علاوه، از این مسئله به منظور اخراج کارکنانی که به زبان ماندارین صحبت نمیکنند و همچنین محدود کردن پیشرفت شغلی آنها، استفاده خواهد شد.
همچنین، این شکایت ادعا میکند که از کارکنان تایوانی دارای ویزا به منظور کاهش تعداد موقعیتهای شغلی برای کارگران آمریکایی استفاده میشود. گزارشهای متعددی وجود دارد که نشان میدهد شرکت TSMC در تلاش برای یافتن جایگاه خود در ایالات متحده با مشکلاتی مواجه است. نگرانیها در مورد شیوه کاری این شرکت باعث شده است که کارگران آمریکایی تمایلی به کار کردن در این کمپانی نداشته باشند و در نتیجه چند صد کارمند از تایوان به منظور جبران کمبود نیروی کار و رعایت زمان تحویل پروژهها استخدام شدهاند. علاوه بر این، شرکت TSMC در سازگاری با فرهنگ کاری ایالات متحده نیز با چالشهایی روبرو است.
در ماه اکتبر، رئیس کمپانی TSMC در ایالات متحده، یعنی ریک کسیدی، اعلام کرد کارخانه این شرکت که در در فینکس مستقر شده، در آزمایشهای اولیه 4 درصد بازده بهتری نسبت به سایتهای تولید مشابه در تایوان داشته است. این میتواند نشانه خوبی از روند کار این کارخانه تلقی شود.
هنوز مبلغ قابل توجهی از طریق قانون CHIPS به تولیدکنندگان تراشه پرداخت نشده است. دولت ایالات متحده به دنبال تعیین معیارها و مراحل سختگیرانهای است که تولیدکنندگان باید آنها را برای دریافت کمکهای مالیاتی برآورده کنند.
مشخص نیست که آیا شکایتهای حقوقی بر سر تبعیض علیه کارگران آمریکایی و شرایط کاری نامناسب تأثیری بر روند پرداخت بودجهها خواهد گذاشت یا خیر. همچنین، با توجه به اینکه دولت بایدن پایان یافته و دونالد ترامپ به کاخ سفید باز گشته است، احتمال دارد تغییراتی در قانون CHIPS به وجود آید که بر وضعیت مالی و حمایتهای دولتی تأثیر بگذارد.
دیدگاهتان را بنویسید