هر جا که صحبت از اینترنت و تکنولوژي به میان بیاید، نام ژاپن میدرخشد و آنطور که پیداست تیمی از محققان موسسه ملی فناوری اطلاعات و ارتباطات (NICT) کشور ژاپن موفق به شکستن رکورد سرعت اینترنت شدند. رکورد قبلی سرعت اینترنت 178 ترابیت بر ثانیه بود اما این محققان توانستند تا سرعت 319 ترابیت بر ثانیه را به ثبت برسانند. برای جزئیات بیشتر با ما همراه باشید.
جزئیات نحوه شکستن رکورد سرعت اینترنت
برای دستیابی به این موفقیت، محققان موسسه ملی فناوری اطلاعات و ارتباطات (NICT) کشور ژاپن (با سرپرستی بنیامین پوتنام) یک سیستم انتقال نیرو ساختند که با استفاده از ترکیب فناوری مختلف آمپلی فایر توانسته تا از فناوری چندگانه سازی تقسیم طول موج استفاده کند. زیرساخت به کار رفته برای شکستن این رکورد جهانی شامل بکارگیری نوع جدیدی از فیبر نوری است اما جای نگرانی نیست. چرا که نسل جدید فیبر نوری بکار رفته برای این آزمایش با تجهیزات موجود و استاندارد روز دنیا سازگار است و عملیاتی کردن آن در مقیاسهای بزرگ دردسر زیادی ندارد.
قطر بیرونی کابل استاندارد نسل جدید فیبر نوری این محققان (که چهار هستهای نام گرفته است و از یونهای خاکی کمیاب و لیزر تشکیل شده است) به اندازه 0.125 میلی متر است. برای انجام تستهای اولیه نیز حدود 3000 کیلومتر از این کابلها در دایرهای به شعاع 70 کیلومتر حلقه شدهاند. مقاله تحقیقاتیای که توسط این گروه منتشر شده، جزئیات بسیار بیشتری از انجام و تست این عملیات را شامل میشود که میتوانید در اینجا مطالعه کنید. پهنای باند انتقال 120 نانومتری ترکیبی با بکارگیری 2 نوع الیاف رشتهای تقویت کننده این امکان را فراهم کرده تا 552 کانال چندگانه تقسیم طول موج برای انتقال نور لیزر محیا شود و امکان انتقال مجدد سیگنال باند پهن میسر باشد.
به گفته سخنگوی این سازمان، فیبر نوری مورد استفاده آنها میتواند با تجهیزات موجود و امروزی هماهنگ شود و زمینهها را برای دستیابی به نسل بعدی انتقال اطلاعات هموار کند. نظر شما درباره این موفقیت ژاپنیها چیست؟
ادمین جان ترابیت هستش نه بایت
ممنون. اصلاح شد
دستگاه های ذخیره سازی ایا گلوگاه ایجاد نمیکنن برای این سرعت …من بعید میدونم حالا حالا ها دستگاه ذخیره سازی تولید بشه که بتونه این حجم از اطلاعات رو توی لحظه هم رید کنه هم رایت کنه ….شاید یکی از تکنولوژی های خیلی جذاب این دهه اخیر اس اس دی ها باشن ولی بازم نهایتن سرعتشون به 10 گیگابایت هستش اونم در شرایط خاص و نوع فایل خاصی تا این لحظه …توجه کنید داریم از سرعت فیبر نوری 319 ترابایت در ثانیه صحبت میکنیم ….با توجه به خیلی از محدودیت ها ایا سرعت ذخیره ساز ها چقدر میخواد پیشرفت بکنه تا بتونه همجین حجمی از داده رو رید و رایت بکنه ….نمیدونم متوجه منظورم شدید یا نه …یه سوال دیگه هم که الان به ذهنم رسید چطوری اینا 319 ترابایت رو ارسال کردن ..مثلمن به صورت سیستمی و مجازی وگرنه ما دیوایسی نداریم همچین ارسالی داشته باشه
بسیار عالی
البته این اعداد آزمایشگاهیه و کاربر نهایی تحت هیچ پلتفرم و اینترفیسی نمیتونه این پهنای باند رو بگیره. ولی تا سال ها و دهه های بعدی این روند ادامه داره و از نظر پهنای باند و تاخیر , هم نیاز و هم عرضه برای کاربر های نهایی فراهم میشه
امیدوارم اینجا هم یه پیشرفتی ببینیم .تصورش ناراحت کنندست که به فرض بعد 5 یا 10 سال دیگه هنوز ما درگیر نت 16 مگابیت باشیم :))
سلام.
لطفا این مقدار ملاک های پست دنیوی را تمجید نکنید. همچنین مرغ همسایه را غاز نشمارید. مرگ در کمین شماست. از خدا بهراسید. انسانها از خودشان هیچ ندارند.
انتقال فلان مقدار اطلاعات که چیزی نیست، ما در میهن عزیز اسلامیمان سایپا صبا مذگان داریم که در کسری از ثانیه روان آدمی را به دنیای اخروی منتقل مینماید.
تقاضا دارم از این اختراع نوآورانه و دانیش بونیان متخصصان ایرانی نیزی گزارشی مبسوط تهیه بفرمایید.
متشکرم.