برای شما هم پیش آمده که گرد و خاکی در لبه گوشی گیر کرده باشد و در زمان تلاش برای خارج کردن آن متوجه شوید که ناخواسته فاصلهای میان فریم و قاب گوشی ایجاد کردهاید؟ در این مواقع با وجود تلاش برای برگرداندن ظاهر گوشی به حالت قبل، احتمالاً شما هم ذهنتان درگیر این موضوع خواهد شد که چرا چنین اتفاقی افتاده یا نکند این فاصله ایجاد شده باعث ورود گرد و خاک بیشتر یا آب به داخل گوشی شود. دلیل ایجاد چنین شکافهایی میتواند وارد کردن فشار زیاد از سمت شما باشد. اما اگر از خودتان مطمئن هستید که به اندازه معقولی برای تمیز کردن آن نقطه تلاش کردهاید، احتمالا دلیل آن شل شدن چسبی است که در آن ناحیه قاب را به فریم دور گوشی چسبانده است. در این مواقع هر چند که ظاهر به حالت قبل باز گشته، اما به احتمال زیاد خاصیت ضد آب بودن گوشی (اگر داشته باشد) از دست رفته است و دیگر نمیتوان به گواهینامه IP68 آن اعتماد کرد. اما شاید بد نباشد بدانید که گوشیهای این روزها کاملاً ضدآب نیستند و حتی آن دسته از محصولاتی که دارای گواهینامههای IP نیز هستند در برابر آسیبهای ناشی از آب مصون نخواهند بود.
تفاوت ضد آب بودن گوشی با مقاوم بودن
اگر به مشخصات گوشیهای پرچمدار و بالارده نگاهی بیندازید، متوجه خواهید شد که اکثر آنها دارای نوعی مقاومت در برابر آب و غبار هستند. بیشتر آنها گواهینامه IP67 یا IP68 دارند که تلفظ آنها آیپی سیکس سِون یا سیکس اِیت است. پیش از در مقالهای به طور مفصل شرح دادیم که هرکدام از این اعداد به چه معنا هستند و شما میتوانید توضیحات کامل را از طریق لینک زیر دریافت کنید. اما بد نیست بدانید که هرچه این اعداد بالاتر باشند، میزان مقاومت دستگاه در برابر آب و غبار بهتر است.
بیشتر بخوانید: شرح اعداد مربوط به استاندارد مقاومت در برابر آب و گرد و غبار در گجتهای هوشمند
آنچه که باید به آن توجه داشته باشید و در واقع گول تبلیغات شرکتها را نخورید، اینست که هیچکدام از این گوشیهای هوشمند ضدآب نیستند. این گوشیها تنها در برابر آب مقاوم هستند و این آنها را در برابر مایعات ایمن نمیکند. یعنی حتی یک گوشی با گواهینامه IP68 (که در حال حاضر بالاترین درجه مقاومت در میان گوشیها است) تحت شرایط خاص ممکن است از طریق نفوذ آب آسیب ببیند.
چرا مقاومت گوشیها در برابر آب دائمی نیست؟
اگر به سایت اپل سر بزنید و به عنوان مثال صفحه مربوط به گوشی آیفون XS را باز کنید، در انتهای صفحه سلب مسئولیت اپل را با این جملات مشاهده خواهید کرد: “آیفون XS و آیفون XS Max در برابر پاشش، آب و غبار مقاومند و تحت شرایط آزمایشگاهی کنترل شده گواهینامه IP68 تحت استاندارد IEC (تا عمق 2 متر به مدت 30 دقیقه) مورد آزمایش قرار گرفتهاند. مقاومت در برابر پاشش، آب و غبار دائمی نیست و ممکن است میزان مقاومت به مرور زمان کاهش یابد.”
این موضوع تنها شامل آیفونهای اپل نمیشود. هر گوشی ممکن است به مرور زمان و فقط به دلیل اینکه دائما مورد استفاده قرار میگیرد، مقاومتش در برابر آب را از دست بدهد. علاوهبراین قرار گرفتن در هوای بسیار گرم، پاشش قطرههای تصادفی و تماس با آب شور نیز باعث شل شدن چسبهای دستگاه میشود. ذرات گرد و غبار هم میتواند از قسمت توری شکل بلندگوها به داخل نفوذ کنند. ترک خوردن شیشه نمایشگر هم به طور کل مقاومت گوشی در برابر آب را از بین خواهد برد. جدا از تمامی این موارد باید بدانید که در صورت وجود شواهد مبنی بر خرابی گوشی به دلیل نفوذ آب، تقریبا هیچ شرکتی دستگاه شما را تحت گارانتی تعمیر نخواهد کرد.
به گواهینامه ضد آب گوشیها اهمیت بدهیم یا نه؟
طبیعتاً داشتن یک سطح از استاندارد مقاومت بهتر از نداشتن آنست. اما باید در نظر داشته باشید که سازندگان گوشی با هدف شنا با گوشی در دریا این گواهینامهها را برای محصولات خود در نظر نمیگیرند. در حقیقت این IPها به این منظور لحاظ شدهاند تا شما اطمینان داشته باشید که قطرات باران یا برگشت تصادفی لیوان کنار گوشی و نفوذ چند قطره به داخل آن قرار نیست به گوشی شما آسیب دائمی بزند.
در نهایت فارغ از آنکه گوشی شما دارای گواهینامه مقاومت در برابر آب هست یا نه، این روزها بهتر است با حواس جمعتری از آن مراقبت کنید و اگر ناخواسته گوشی در معرض آب قرار گرفت، بلافاصله تمام رطوبت را با یک حوله خشک کنید. از سشوار استفاده نکنید و تا زمانیکه از خشک شدن کامل گوشی اطمینان حاصل نکردهاید آن را به شارژ نزنید.
بیشتر بخوانید: خیس شدن گوشی: چه راهکاری برای مقابله با این مشکل درست است؟
باسلام لطفاً گوشی سامسونگ s20fe 5g روهم بررسی کنید
مطلب خوبی بود – ولی در کل گواهی های ip مثل گواهی های استاندارد ایرانه . فقط باید داشته باشی که بتونی بفروشی . آنچنان اعتباری بهشون نیست . حتی در گوشی های پرچمدار .