این روزها کمپانیهای مختلفی در صنایع مختلف فعال هستند که هر کدام بسیاری از کاربران را به دلایل مختلف از جمله کیفیت، اعتماد، قیمت و غیره به خود جلب کردهاند. متأسفانه اما در این میان بسیاری از کاربران طرفداری از برند محبوب خود را با طرفداری کورکورانه اشتباه گرفتهاند و ما در این مطلب با هم به معضلات طرفداری کورکورانه از برندها نگاهی خواهیم داشت.
حقیقتا ما قصد نداریم کسی را متهم کنیم اما به نظر خود شما درست است که یک شخص تنها بر حسب علاقه از کمپانی خود طرفداری کند؟ پاسخ این سوال مشخصا تنها یک کلمه خیر یا بله نیست بلکه باید ببینیم چه چیزی باعث شده این اتفاق رخ دهد. شرکتی مانند مایکروسافت را تصور کنید، بسیاری از کاربران دنیا بخصوص افرادی که دهه سوم زندگی خود را سیر میکنند با ویندوزهای این شرکت خاطرات بسیاری دارند، از صدای دلنشین بوت شدن ویندوز XP گرفته تا حتی صفحات خطای آبی رنگ. حال همین شرکت چند سال پیش سیستم عامل مخصوص تلفنهای همراه خود یعنی Windows Phone را روانه بازار کرد که عملا در مقابل رقبای خود یعنی iOS و اندروید حرفی برای گفتن نداشت، تصور کنید یکی از طرفداران این شرکت تنها بخاطر علاقه با شما درباره بهتر بودن ویندوز فون بحث کند و از موضع خود کوتاه نیاید! چنین اقدامی معمولا پایان خوشی ندارد. چنین اتفاقی برای تمام کمپانیهای دیگر از من جمله اپل، گوگل، اینتل، انویدیا، AMD و غیره صدق میکند.
طرفداری کورکورانه از برندها – عملکرد مهم است یا تنها نام برند؟
با این تفاسیر اجازه دهید ادامه دهیم، در دنیای گیم و سرگرمی یا به شکل دقیقتر از فرومهای بازی به این گونه افراد فن بوی (Fan Boy) گفته میشود. این اصلاح البته چندان بد نیست ولی نمیتوان چندان با آنها به درستی صحبت کرد. همه ما به چیزهایی در هر بخشی علاقه داریم، برخی از ما باشگاههای فوتبال را حتی علی رغم ضعیف بودن یا عملکرد ضعیف آنها میپرستیم یا از بازیهایی مانند فورتنایت در برابر رقیبیانی چون PUBG حمایت میکنیم. البته که هیچ مشکلی در این بخش نیست ولی زمانی که ما بدون هیچ منطق و رفتار درستی به طرفداری کورکورانه از برند خود میپردازیم عملا همه چیز را کنار میگذاریم.
ما باید قبول کنیم که هر چیز بسته به عملکرد آن میتواند خوب یا بد باشد. بر فرض شرکت AMD با پردازندههای سری FX عملا خود را ورشکسته کرده بود و عملکرد بدی داشت اما با عرضه سری Ryzen بازگشت فوق العادهای داشت. مشخصا نمیتوانیم از چیپهای FX چندان دفاع کنیم اما میتوانیم بگوییم با چیپهای رایزن (نه به شکلی مطلق) عملکرد این شرکت خوب بوده. یا مثلا شرکت اینتل به شش سال پیاپی تنها یک معماری را با به روز رسانیهای جزئی به مشتریان تحویل داد. البته چنین مثالهایی بسیار جامع هستند و نمیتوانیم از روی آنها نتیجه گیری کاملی داشته باشیم. ما تصور میکنیم چون یک شرکت ممکن است قیمت پایینتری ارائه کند حتما بهتر است، یا حتی در کشور ما بالعکس این قضیه نیز وجود دارد، جایی که شرکتی مثل اپل با گوشیهای بسیار گران قیمت خود بسیار محبوب است در حالی که عموما برتری خاصی نسبت به رقبا ارائه نمیدهد.
در هر صورت ما قرار نیست در این جا به کسی راهکار نشان دهیم یا رفتار کسی را درست کنیم، حقیقتا درست و غلط واژههایی با تعاریف مختلف هستند. ما تنها دوست داریم تمام کاربران من جمله کاربران فهمیده وب سایت سخت افزار بتوانند در فضایی دوستانه با یکدیگر گفت و گو کنند و حتی همدیگر را به چالش بکشند. ما میتوانیم با بحثهای صحیح نکات بسیاری از هم یاد بگیریم. شاید در آینده این مطلب را با موضوعات بیشتری به روز رسانی کنیم اما فعلا تا همین جا کافیست و بیشتر سر شما را درد نمیآورم.
در هر صورت نظر شما چیست؟ آیا فکر میکنید طرفداری کورکورانه یک مشکل است یا خیر؟
بیشتر بخوانید: افزایش سهم AMD EPYC در فصل اول 2021 – تهدید جدیدی برای اینتل
بنظر من درسته که هدف نهایی شرکتا کسب سوده و عاشق چشم و ابروی کسی نیستن ولی علاقه مند بودن به یک برند و در کنارش منصف بودن و منطقی بودن هنگام خرید یا نظر دادن در مورد خرید بقیه یا مقایسه محصولات ایرادی نداره .
یه برند ممکنه با نظمی که داره ، وسواسی که تو کارش به خرج میده ، تصمیمات هوشمندانه ای که به نسبت رقیبش میگیره ، تجربه های جدید و خلاقیت هایی که به خرج میدن و تغییرات کوچیک و بزرگی که ایجاد میکنن ، یا جاه طلبی که دارن توجه بعضی مصرف کننده ها رو جلب کنند و اونا رو طرفدار خودشون کنن .
طبیعیه که برند های پیشتاز تو هر زمینه ای جاده ها و راه های اون صنعت رو میسازن و فرمان اون صنعت بیشتر از هر شرکت دیگه ای ، دست اون شرکته ، مثلا الان انویدیا طی 5 6 سال اخیر بیشترین تاثیر رو تو بخش سخت افزاری گیمینگ داشته و مهمترین تغییرات رو ایجاد کرده و این وسط اشتباهاتی هم داشته ، خب من فن اگه بیام اون اشتباهات رو نادیده بگیرم مثلا چند ماه بعد بنچمارکا و درایورا بگم RTX 3090 برای (( گیمینگ )) کارت مقرون به صرفه و ارزنده ایه همه ی معایبی که یه فنبوی میتونه داشته باشه رو دارم ، یا مزایا شرکت رقیبش رو انکار کنم و بگم Smart Memory کلا بدرد نمیخوره چون مثلا همه سی پی یو نسل جدید ندارن ، کارم ایراد داره ولی اگه بیام از یه شرکت و مزایاش با رعایت منطق و انصاف حمایت کنم ، این چه ایرادی داره ؟
این پست رو باید زیرش با فونت درشت مینوشتن خطاب به اقای ابیشی :))))
ولی جدا از شوخی مگه amdچشه؟بنده خدا جز این که جلو افزایش قیمت افسار گسیخته ی nvidiaرو میگیره؟
از همه داغون تر اینایین که ادعاشون میشه فن نیستن بعد با حرفا و منطق خودشون رو لو میدن.
من خودم بارها گفتم فنAMD هستم.به کسیم ربطی نداره😂
تامبنیل: انویدیا، فففففا* یو!
من نمیدونم این اپل بیچاره چه گناهی کرده که هر جا میشه اسمش میکشن وسط
اپل توی ایران گرانه وگرنه خارج از ایران از نظر قیمتی توی گوشی پرچمداره اختلاف قیمی توی شرکت ها نیست
برای مثل ساموسنگ s21 هواوی p 40 و….سونی ….قیمت پرچمدارشون همینه بمانه همه اینا از سیستم عامل استفاده میکنن که توسط شرکت دیگه(گوگل)توسعه پیدا کرده اما اپل باید هزینه تحقیق توسعه سیستم عاملم بده
من نمیگم اپل ارزانه اما اپل هیچ وقت ادعای ارزان بودن نکرده و همیشه گفته محصولاتم پریمیوم هست
البته معشوقه یک برند بودن کاملا اشتباه است، اما تنفر داشتن از یک برند چندان اشتباه هم نیست!
اگه هدف دور وایستادن و طرفداری کردن باشه در اینصورت باعث میشه فضا ملتهب بشه و بحث بالا بگیره.
اما طرفداری اگه در موقع خرید باشه به احتمال زیاد به خود خریدار ضرر میزنه چون ممکنه اون برند مورد طرفداری نه تنها بهترین انتخاب ممکن نباشه بلکه حتی انتخاب معقولی هم نباشه.
مورد بعدی طرفداری در بررسی و راهنمایی کردن دیگران هست که بر خلاف مورد بالا که فقط شخص ممکنه ضرر کنه، در این مورد ممکنه تعداد بسیاری متضرر بشن که مسولیتش به عهده جناب طرفدار بررسی کننده و راهنمایی کننده هست.
بنده طرفدار نیستم اما در موقعیت های برابر ممکنه برحسب سابقه برندی رو به دیگری ترجیح بدم. مثلا در موقعیت برابر انتخاب من در گذشته و حال حاضر انویدیا هست. در آینده ممکنه این انتخاب تغییر کنه.
دقیقا سابقه برند هم مهمه اما در همون شرایط برابر
درسته منطقی نیست این فن بوی بودن ولی اصولا همه آدما رو یه برندی یا حتی یه شخصیتی مثلا بازیگر تعصب دارن یعنی بیش از حد عشق اون برند رو دارن طوری که همیشه پیشوند “فقط” رو قبل از اون برند میارن. من خودم میگم فقط هوندا! به مرور زمان هم فرق میکنه این برنده… یه زمانی فقط نیسان بود. خیلیم حال میده کل کل کردن طرفدارا به شرطی که به فحش و فحش کاری نکشه.
کلا در هر صورتی فن بوی بودن وجود داره دیگه
به نظر من همون فن بوی بازی بهتره، چیه آدم منطقی و بی طرف برخورد کنه؟ مگه بررسیه؟ کیف داستان به همین فن بازی هاست، میایی دو تا تیکه میندازی به فلان شرکت، 10 نفر میریزن سر آدم کل کل می کنیم، میگیم میخندیم، حالمون خوش میشه.
راستی چه خبر از AMD ورشکسته؟ 😀 😀
😂😂😂😂🤣
ایشالا سال 2030 میرسید به تکنولوژی 7نانویی که amd تو سال 2019 رسید.حالا برو سیپیو 14نانومتر پلاس پلاس پلاس پلاس پلاستو بخر.
AMd ورشکسته؟ خوبه همین پارسال ده تا از مدیرای اینتل اخراج شدن. بزارید CEO جدیدتون بیاد بشینه رو صندلیش جاش گرم بشه، بعد.
بعید میدونم تا 2030 اصلا اسم و نام و نشانی از AMD باقی مونده باشه … 😀 😀
شما فقط کل کل کن، همین کاراست که مارو عاشق شما کرده 😁
عزیز دلی مهندس 🙂
فن بوی خودتی سالار بقیه اداتو در میارن =)
البته من که میدونم اینا همه نمایشی اما خوب نمایش بازی نمیکن 🙂
🤣🤣
amdدیگه باید یاد بولدوزرش بیفته
خیلی اوضاعش خیطه بچه
چه تو گرافیک چه توی سیپیو
اینتل انشاءالله با 10 نانومتر کاخ آرزوهایش را خرد خواهد نمود.
بنظرم بهتره سعی کنیم ک همدیگه رو درک کنیم. مثلا من خودم دیگه ب این درک رسیدم ک طرفدارای آیفون دچار سندرم استکهلم هستن و چیزی نباید بهشون گفت.
آیفون دارا خاصن، آینه تو آسانسورو اختصاصی واسه ما ساختن.
یکی از چیزهایی که آیفون دارها رو باهاش مسخره می کنن همین عکس انداختن با آینه آسانسور هست…
آخه کار دیگه ای نمیشه باهاش کرد 😀 😀
من شخصاً از آیفون خوشم نمیاد به خاطر اینکه کوچکترین خدماتی به ایرانی ها نمیده
دقیقا من برام جالبه که چقدر حتی بین مشتری های یک برند اختلاف نظر میشه پیدا کرد
من اپل رو به عنوان یک برند لایف استایل انتخاب میکنم بعضی ها واسه میرار سلفی گرفتن و پست های اینستاگرام
اگر نظر من رو بخوای فکر میکنم توی فضای مجازی ایران خیلی بیمار وجود داره😕
همین که میایی یک سری افراد و انسان رو مسخره میکنی نشان میده خودت مشکل داری جناب
ترسناک ترین ادمها ادمهای هستن که ادعای باهوشی و دانش بیشتر از باقی دارند
بهتر انسان در مورد چیزی که اطلاعات نداره نظر نده یا وقتی نظر دادی باید با دلیل منطق باشه
عالی. مرسی پست ♥️
متشکرم Farzam جان ❤