اواخر هفته گذشته خبری مبنی بر ممنوعیت واردات برخی از گوشیهای شیائومی در رسانهها منتشر شد. امروز تصمیم گرفتیم تا در یک مصاحبه اختصاصی با محمدرضا عالیان، سخنگوی انجمن واردکنندگان موبایل، تبلت و لوازم جانبی، تبعات این تصمیم را بررسی کنیم. با جزئیات بیشتر این مصاحبه همراه ما باشید.
به تازگی تعدادی از واردکنندگان موبایل نامهای از سمت سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی دریافت کردهاند. در این نامه اشاره شده که گوشیهای خاصی از شیائومی که در میان آنها نام محصولات پرفروشی مانند Poco X3 و ردمی نوت 10 هم به چشم میخورد اجازه واردات نخواهند داشت. این ممنوعیت به درخواست ستاد مبارزه با بحران و به دلیل مسیریابی اشتباه شمارههای اضطراری 110، 115 و 125 در گوشیهای مذکور است.
بیشتر بخوانید:
عواقب ممنوعیت واردات گوشی شیائومی
هر چند که به نظر میرسد نگرانی ستاد مبارزه با بحران در خصوص این موضوع کاملاً به جاست، اما از نگاه ما اقدام رگولاتوری مبنی بر ممنوعیت واردات این محصولات شتاب زده است و منجر به ایجاد بحران در بازار موبایل خواهد شد. در همین راستا تصمیم گرفتیم تا در گفتگو با سخنگوی انجمن واردکنندگان موبایل، نظر این سازمان را در رابطه با تصمیمات گرفته شده بدانیم.
چرا شمارههای اضطراری در گوشیهای شیائومی به درستی کار نمی کنند؟
محمدرضا عالیان در پاسخ به این سوال که چرا گوشیهای شیائومی مسیریابی درستی برای شمارههای اضطراری ایران ندارند و چرا این مشکل برطرف نشده، اینگونه پاسخ داد که “به دلیل تحریمهای آمریکا علیه ایران، شرکتها به صورت رسمی و مستقیم نمیتوانند هیچ اقدامی برای رفع مشکل در ایران انجام دهند. در واقع نمیتوانند محصولات خود را برای ایران سفارشی سازی کنند. این موضوع تنها مختص چین و برند شیائومی نیست و شرکتهای دیگر از دیگر نقاط جهان هم نیز وضعیت مشابهی دارند”.
عالیان با اشاره به اینکه تقاضای مطرح شده توسط ستاد مبارزه با بحران و نیروی انتظامی کاملاً به جا بوده و هر کسی ممکن است در شرایط اضطراری و با مشکلاتی مانند عدم آنتندهی و نداشتن شارژ سیمکارت به دسترسی به این شماره نیاز پیدا کند، اعلام کرد از آنجاییکه پشتیبانی از سمت شرکت سازنده انجام نمیشود، میتوان از راهحلهای داخلی برای رفع این مشکل استفاده کرد. وی با اذعان به این موضوع که ممکن است راهکار جدید نیاز به اطلاعرسانی بیشتری داشته باشد، عنوان کرد شرکتهای واردکننده و حتی انجمن واردکنندگان موبایل مسئولیت این اطلاعرسانی را برعهده خواهند گرفت.
سخنگوی انجمن واردکنندگان موبایل، تبلت و لوازم جانبی به مواردی مانند نصب کارتهای آموزشی برای افزایش آگاهی و ساخت محتوای آموزشی برای مصرف کننده جهت دسترسی صحیح به شمارههای اضطراری، به عنوان راهکارهایی برای رفع این مشکل اشاره کرد. او با اشاره به اینکه برخی از مدلهای ممنوع شده شیائومی با شماره گیری 110+ (صد و ده بعلاوه) با 110 تماس خواهند گرفت، تأکید کرده راهحل رفع این مشکل اطلاعرسانی به مصرف کننده است.
عالیان در ادامه گفت: “این موارد به سازمان رگولاتوری اعلام و از آنها درخواست شده تا به واردکنندگان فرصت کافی برای اطلاعرسانی پیرامون این موضوع را بدهند”. او در ادامه افزود:
“حتی سامانه همتا نیز برای این رفع این مشکل اعلام آمادگی کرده و میتواند همزمان با فعالسازی گوشیها با ارسال پیامکهای آنی به کاربران نحوه دسترسی درست به شمارههای اضطراری در این مدل گوشیها اطلاعرسانی کند”.
فقط گوشیهای شیائومی ممنوع شدهاند؟
سخنگوی انجمن واردکنندگان در پاسخ به سوال سختافزارمگ مبنی بر اینکه این ممنوعیت فقط شامل محصولات شیائومی میشود یا خیر، گفت: “این ممنوعیت فقط شامل گوشیهای شیائومی نمیشود، گوشیهای دیگری از برندهای دیگر نیز این ممنوعیت را خواهند داشت. اما نکتهی که وجود دارد اینست که گوشیهای دیگر سهم چندانی در واردات و مصرف کشور ندارد. اما شیائومی 30 درصد از بازار کشور را در اختیار داشته و ماه گذشته شانه به شانه با گوشیهای سامسونگ وارد کشور شده است. از این نظر ممنوعیت آن نسبت به برندهای دیگر مهمتر است.”
او مقرون به صرفه بودن گوشیهای شیائومی و ارائه قابلیتهای فنی قابل قبول در مقایسه با رقیبان از برندهای دیگر را دلیل استقبال مصرف کنندگان در بازار از این برند عنوان کرد.
با ممنوعیت شیائومی قیمت گوشی گران می شود؟
سوال دیگری که از سخنگوی انجمن واردکنندگان موبایل پرسیده شد، این بود که با ممنوعیت برخی از گوشیهای شیائومی، آیا باید انتظار افزایش قیمت گوشی در بازار را داشته باشیم یا خیر. عالیان افزایش قیمت گوشی با این تصمیمات را طبیعی خواند. او معتقد است که بر هم زدن تعادل عرضه و تقاضا در بازار در هر حوزهای و نه فقط موبایل منجر به تغییر قیمتها در بازار خواهد شد.
عالیان در پایان پیشبینی کرد که اگر محدودیت ایجاد شده، رفع و راهکارهای ارائه شده مورد قبول واقع نشود و سازمان تنظیم مقررات همچنان در انتظار اعمال تغییرات از سمت شرکت سازنده باشد، در آیندهای نه چندان دور 50 درصد از سهم بازار تحتالشعاع این ممنوعیت قرار خواهد گرفت و در نهایت مصرف کننده صدمه اصلی را از این اتفاق خواهد خورد.
مشکل حل شده است با گرفتن 0 و گذاشتن + به انتهای شماره مشکل حل میشه و راه حل های دیگری هم هست که دوستان گذاشتند
اخه فکر کردید کی هستی عرضه ندارید تولید کنید اونوقت جلو واردات میگیرید
دنگتون بدیدم راضی میشید به وارادات
چرا اصلا از اول اجازه واردات این گوشیهارو دادین که امروز به این مشکل بر بخوریم و بازار گوشی ام انقدر تعییر بکنه وقتی انحصار و پای منافع اقا زادها وسط هست این مسائل پیش میاد و ما مردم تاوانش میدیم شک نکنید الان زور ی اقازاده به بقیه چربیده همچین چیزی مطرح شده وگرنه مسعولینی که حتی اب اشامیدنی ام نمیتونن تهیه کنن چطور حالا به فکر همچین موضوعی افتادن براشون مردم مهم شدن
همون بهتر که آشغالای چینی وارد ایران نشه که خراب میشه قطعه هم براشون نیست
نمیدونم این نماینده ها جدیدا چی از کجا یاد گرفتند از شرکتهای دیگه نماینده بطلبند ایران که بیایند شرایط اینها را بپذیره اگر موافقت نکنه ممنوع میکنند شرایطی را که هم میزارند مرغ پخته تو دیگ خندش میگیره خلاصه الگوشون عملشون مدل قاجاریه .
همین الان گوشیای شیائومی قیمتشون 1 تا 2 تومن رفت بالا . واقعا مغز تو کله این قانونوگذارا نیست