کاملا واضح است که شرکت فاکسکان توجه بسیار ویژهای به صنعت خودروهای برقی دارد. کمپانی Hon Hai Precision Industry که در واقع فاکسکان زیر مجموعه آن محصوب میشود، در زمینه مونتاژ آیفون و سخت افزارهای کامپیوتری سابقه طولانی دارد. اما در سالهای گذشته به صنعت خودروهای برقی EV بسیار علاقهمند شده و قصد دارد نام خود را به عنوان یکی از مهمترین شرکتهای حاضر در این صنعت مطرح کند، به ویژه در این روزها که تمام کمپانیهای خودرو سازی جهان برای خود برنامههایی جهت تولید خودروهای برقی ارزان و کارآمد تعریف کردهاند. اکنون نیز شرکت فاکسکان برای اینکه هرچه سریعتر به اهداف خود در این زمینه برسد اقدام به خرید یک کارخانه تولید خودروی برقی کرده است.
معاملهی 280 میلیون دلاری
به تازگی شرکت تایوانی فاکسکان شرکت تولید کننده خودروی برقی Lordstown Motors Corp که در اوهایو آمریکا واقع است را خریداری کرده است. ارزش این معامله 280 میلیون دلار اعلام شده است. این سرمایه گذاری شرکت فاکسکان به این استارتاپ نسبتا نوپای خوردهای برقی اجازه داد که همچنان به کار خود ادامه بدهد، در حالی که فاکسکان نیز بالاخره مالک اولین کارخانه خودروی برقی خود در ایالات متحده شده. این شرکت اخیرا در حال کار بر روی پیکاپ برقی Lordstown Motors بود و به صورت همزمان بر روی سایر پروژههای مرتبط به این صنعت کار میکرد. فاکسکان مدتهاست که قصد دارد در خاک ایالات متحده حضور فعالی داشته باشد، اما تا قبل از این تنها توانسته بود که یک کارخانه ساخت قهوهخانه رباتیک را در ویسکانسین تاسیس کند. در ابتدا قرار بود که این شرکت یک کارخانه تولید LCD را تاسیس کند ولی در نهایت Foxconn از این تصمیم خود منصرف شد و کارنسی سرمایه گذاری خود را از 10 میلیارد دلار به 672 میلیون دلار کاهش داد.
زنده شدن امید برای Lordstown Motors
خود شرکت Lordstown Motors برای شروع کار بخشی از تاسیسات جنرال موتور در اوهایو را خریداری کرد و مبلغ 240 میلیون دلار را تنها برای بازسازی آن جهت ساخت وانت برقی هزینه کرد. اما برنامهها آن طور که باید پیش نرفتند و این شرکت با مشکلات مالی فراوانی رو به رو شد که در نهایت به درگیر شدن آنها در دو پروانده جداگانه از وزارت دادگستری و کمیسیون بورس و اوراق بهادار منجر شد. در نهایت تمام این مشکلات منجر به تصمیم مدیران Lordstown Motors مبنی بر واگذاری حقوق شرکت خود شد.
آنها امیدوار بودند شرکتی که توانایی حل و فصل مشکلات مالی آنها را دارد این استارت آپ را از خطر نابودی نجات دهد. یونگ لیو، رئیس Foxconn در رابطه با این معامله گفته است که کارخانه Lordstown کمک فراوانی به پیشبرد اهداف فاکسکان در رابطه با تولید خودروی برقی میکند، چراکه این کارخانه از قبل برای تولید خودروهای برقی مجهز شده است و شرکت آنها نیز به دنبال تاسیس چنین کارخانه ای در آمریکای شمالی بوده است. در اوایل سال جاری میلادی بود که آقای لیو در جریان کنفرانسی با سرمایهگذاران اعلام کرد که شرکت فاکس کان قصد دارد تا سقف یک میلیارد دلار برای ساخت کارخانهای با ظرفیت تولید 10 هزار خودروی برقی در ماه سرمایهگذاری کند.
فاکس کان در حال حاضر بر روی پروژهای جهت ساخت “سیستم اندروید صنعت خودروهای برقی” کار میکند. در این طرح قرار است که فاکس کان پلتفرمهای خودرو برقی را به صورت خام تولید کند و سایر کمپانیهای برای ساخت خودروهای برقی خود آن را سفارش بدهند. در واقع این شرکت مانند سایر تولید کنندگان به دنبال تولید یک خوردو خاص برای خود نیست و به نوعی آنها سیاست خود در مونتاژ بسیار از سخت افزارها و لوازم الکترونیکی را وارد صنعت خودرهای برقی کردهاند. این پروژه MIH نام دارد و بیش از 400 شرکت از آن پشتیبانی میکنند، شرکتهایی مانند Texas Instruments، ST Micro، Amazon Web Services، MediaTek و Qualcomm.
این پلتفرم جدید منبع باز فاکسکان در دنیای خودروی برقی کلیدیترین بخش از طرح “3+3” فاکس کان برای به دست آوردن حداقل ده درصد از سهم بازار خودروهای برقی در سال 2025 است. این شرکت با این معامله شانس خود را برای رسیدن به اهداف 2025 را بسیار افزایش داده است. آقای لیو گفته است:
هدف این است که سالانه سه میلیون وسیله نقلیه برقی تا سال 2027 تولید شود که 10 درصد از کل حجم بازار جهانی برآورد شده برای آن سال خواهد بود.
در همین راستا شرکت فاکس کان با شرکتهای مانند فیات کرایسلر و Fisker همکاریهای فراوانی را انجام داده است و فقط شرکت فیسکر قرار است سالانه بیش از 250،000 خودرو را با کمک فاکس کان در آمریکای شمالی تولید کند. این روزها هزاران استارتاپ کوچک و بزرگ در رابطه با خودرویهای برقی وجود دارد که همگی قصد دارند خود به کمپانی بزرگی مانند تسلا تبدیل شوند، و Foxconn میتواند با کمک آنها به بهترین فرمول ساخت خودروهای برقی ارزان قیمت دست پیدا کند.
تامین ملزومات مهمترین چالش پیش رو
مطمئنا تولید خودروهای برقی نسبت به تولید سخت افزارهای کامپیوتری کاری به مراتب دشوار تر است، اما ظاهرا آقای لیو به انگیزه و تخصص موجود در شرکت خود ایمان دارد. اما در نهایت موفقیت یا عدم موفقیت آنها در این چالش بزرگ به توانایی این شرکت در تامین ملزومات بستگی دارد، که مهمترین آنها حجم بسیار بالای باتریهای مورد نیاز برای ساخت خودرو برقی است. در این میان اپل نیز بسیار به سرمایه گذاری در این حوزه علاقه دارد و با توجه به رابطه حسنه شرکت اپل و فاکسکان این احتمال وجود دارد که اپل هم به فاکسکان در این پروژه بپیوندد. گفته میشود آقای تیم کوک، مدیر عامل اجرایی اپل قصد دارد بعد از انتشار یک گروه از محصول اصلی کاملا جدید بازنشست شود. این محصول میتواند یک خودروبرقی و البته شاید یک هدست واقعیت مجازی باشد.
اما فاکسکان به صورت همزمان در حال ساخت یک کارخانه خودرو برقی در تایلند است. پیش بینی شده این کارخانه در سال 2023 سالی 50،000 خودروی برقی و تا سال 2030 سالی 150،000 دستگاه خودرو را تولید کند. همچنین این شرکت در حال همکاری با تولیدکنندگان باتری است و به تازگی یک کارخانه تولید تراشه تایوانی را برای برطرف کردن نیاز خود به تراشههای خودرو برقی را خریداری کرده. پس کاملا واضح است که شرکت فاکس کان با تمام توان در حال تلاش برای رسیدن به اهداف بلند مدت خود در بازار خودروهای برقی است.
مطالب مرتبط:
دیدگاهتان را بنویسید