حتی زمانیکه تصور میشد هوآوی در زمینه تولید تراشههای مورد استفاده در گوشیهای بالارده، خودکفا است، اینگونه نبود. بهطور قطع واحد HiSilicon این قطعه اساسی در گوشیها را طراحی میکند، اما آنها از نرمافزارهایی استفاده میکنند که توسط تعدادی از کمپانیهای آمریکایی توسعه داده شدهاند. علاوهبراین شرکت طراح تراشه یعنی ARM Holdings هم روابط خود با هوآوی را محدود کرده است. این شرکت بریتانیایی گفته است که طراحیهای آنها شامل تکنولوژیهای اصالتاً آمریکایی است. اما هوآوی به اندازه یک سال از تجهیزات مورد نظر خود را انبار کرده است و احتمالاً به همین دلیل روز آینده قصد معرفی چیپستی جدید را خواهد داشت.
چیپستی که فردا معرفی خواهد شد Kirin 985 که قرار است در گوشیهای سری میت 30 هوآوی قرار بگیرد نیست. انتظار میرود که محصول جدید آنها Kirin 720 باشد. TSMC کارخانهای که تا امروز تمامی چیپستهای کرین و تراشه مودم Balong را برای هایسیلیکون تولید کرده، سازنده کرین 720 با معماری 10 نانومتری باشد. این یک نسل قبل از لیتوگرافی 7 نانومتری است که در تراشه Kirin 980 استفاده شده است. هر چه این عدد کوچکتر ترانزیستورهای بیشتری در چیپ استفاده خواهد شد و این قدرت تراشه و راندمان آن را بالاتر میبرد.
Kirin 720 احتمالاً آخرین تراشه هوآوی با طراحی ARM خواهد بود
تراشه فعلی Kirin 710 با معماری 12 نانومتری تولید شده و از از هستههای Cortex-A73 آرم با سرعت 2.2 گیگاهرتز بهره میبرد. این هستهها برای انجام عملیات پیچیده مورد استفاده قرار میگیرند. 4 هسته دیگر Cortex-A53 آرم با سرعت 1.7 گیگاهرتز هستند برای مسئولیتهای آسانتر استفاده میشوند. پردازنده گرافیکی این تراشه ARM Mali G51 MP4 است. کرین 720 احتمالا دارای پردازنده گرافیکی بالاتر و واحد پردازش عصبی جدیدتری خواهد بود.
تصمیم شرکت ARM تأثیر در تولید تراشههای Kirin که تولید شدهاند نخواهد داشت. اگر 720 فردا معرفی شود ممکن است آخرین تراشهای باشد که با معماری ARM توسط هوآوی تولید شده است. طبیعتاً کشف معماری جدید برای جایگزینی آن زمان خواهد گرفت و این ممکن است وضعیت تراشه Kirin 985 را نامساعد کند. با این حال تمامی مسائل با توافق میان چین و آمریکا برطرف خواهد شد.
به نظر شما آیا چین و آمریکا به توافق خواهند رسید و هوآوی طبق روال عادی به فعالیتهای خود ادامه خواهد داد یا اینچنین نخواهد شد؟
دیدگاهتان را بنویسید