همانطور که می دانید، افزایش تقاضا برای حافظه های DRAM در سال 2017 به طور چشمگیری افزایش یافت که موجبات بالا رفتن قیمت حافظه های رم را نیز فراهم کرد. در این شرایط، علاوه بر حافظه های رم، گوشی های موبایل، تبلت و… بسیاری از سیستم های دیجیتالی دیگر نیز از مشتریان نیمه هادی های DRAM هستند. اما به تازگی گزارش های منتشر شده است که سود خالص کمپانی های تولید کننده رم را حکایت می کند؛ حاشیه سود بسیار بالا که درآمد های بسیاری را برای این شرکت ها به ارمغان آورده است. اشتباه نکنید؛ منظور از تولید کننده حافظه های رم برند هایی مانند جی اسکیل و کورسیر نیستند، بلکه کمپانی های تولید تراشه مانند Samsung، SK Hynix و Micron موفق به کسب این سود شده اند.
افزایش سطح تولید و بازارتقاضای خیره کننده، فروش حافظه های DRAM را تا 75% در سال 2017 افزایش داد. این در حالی است که در 3 ماهه پایانی سال 2017، تقاضای این بخش به 65 رسیده و فروش 21.1 میلیارد دلار را تنها در این 3 ماهه به ثبت رسانده است. گزارش های موجود نشان می دهند که افزایش تقاضا در هر ماه از سال 2017 به ثبت رسیده و این یک رشد مداوم بوده است؛ از سال 1993 تا کنون این اتفاق در 4 سال روی داده است که چهارمین آن، سال 2017 بوده است. *منظور از این اتفاق، افزایش نرخ تقاضای DRAM، به بیش از 50% است.
از سال 1993 تا کنون به طور متوسط شاهد رشد 13% بازار تقاضای نیمه هادی های DRAM بودیم. اما قیمت حافظه های رم به زودی تثبیت شده و جلوی افزایش قیمت آن گرفته خواهد شد؛ کمپانی های سازنده این گونه از تراشه، تا سال 2018 ظرفیت تولید خود را به 2 برابر افزایش خواهند داد. همچنین پیشبینی می گردد که در سال 2018 شاهد این فشار در بخش تقاضا نخواهیم بود.
دیدگاهتان را بنویسید