سخنگوی ستاد مقابله با قاچاق کالا و ارز اعلام کرد که بر اساس مشاهدات میدانی، حدود 10 درصد از بازار پوشاک کشور به کالاهای قاچاق اختصاص دارد. وی همچنین افزود که بخش قابل توجهی از لوازم خانگی کرهای موجود در بازار، در واقع کالاهای تقلبی هستند. کالاهای تقلبی جای خود را در بازار پوشاک و لوازم خانگی باز کردهاند تا جایی که شاهد فروش کارتن خالی یخچالهای کرهای در اینترنت هستیم!
حمیدرضا دهقانینیا در گفتگو با خبرگزاری ایسنا، با اشاره به فروش کارتن خالی یخچال و فریزرهای کرهای در فروشگاههای اینترنتی با قیمتهای میلیونی، این موضوع را تاییدی بر ادعای وجود کالاهای تقلبی در بازار دانست. وی تاکید کرد که این مسئله نشان میدهد بخش قابل توجهی از لوازم خانگی کرهای که در بازار ایران عرضه میشوند، در واقع کالاهای تقلبی هستند که با برندهای معروف و محبوب، به فروش میرسند.
دهقانینیا با بیان اینکه محاسبه دقیق میزان کالای قاچاق در کشور ممکن نیست، خاطرنشان کرد که در این زمینه تنها برآوردهایی وجود دارد و در برخی حوزهها مانند پوشاک، اختلاف نظرهایی بر سر آمار قاچاق مشاهده میشود. وی گفت: «تولیدکنندگان داخلی پوشاک، سهم کالای قاچاق از این بازار را حدود 30 درصد عنوان میکنند، در حالی که آمار اعلامی از سوی ستاد مقابله با قاچاق کالا و ارز، به مراتب کمتر از این رقم است.»
اکثر دستفروشان فروشنده کالای تقلبی هستند نه قاچاق
سخنگوی ستاد مقابله با قاچاق کالا و ارز همچنین تاکید کرد که بیش از 95 درصد دستفروشان، کالاهای تقلبی با جعل برند عرضه میکنند و اطلاعاتی مبنی بر فروش سازمان یافته کالای قاچاق توسط آنها در دست نیست. وی در عین حال خواستار برخورد با عرضه پوشاک دست دوم توسط دستفروشان به دلیل ارتباط مستقیم آن با سلامت مردم شد.
دهقانینیا با اشاره به اینکه شاخص تشخیص کالای قاچاق، شناسه کالا است، از عدم درج این شناسه توسط برخی تولیدکنندگان پوشاک انتقاد کرد. وی گفت که بخش زیادی از کالاهایی که به عنوان قاچاق شناخته میشوند، در اصل تقلبی هستند و این موضوع ضرورت توجه بیشتر به موضوع کالاهای تقلبی در بازار را نشان میدهد.
به گفته این مقام مسئول، مشکل کالاهای تقلبی و قاچاق، تنها مختص بازار پوشاک نیست و در حوزه لوازم خانگی نیز شاهد حضور گسترده این گونه محصولات هستیم. وی با اشاره به قیمتهای نجومی کارتن خالی یخچال و فریزرهای کرهای در فروشگاههای آنلاین، این پدیده را نشانهای از وجود شبکههای سازمان یافته تولید و توزیع کالاهای تقلبی در کشور دانست.
لزوم درج شناسه کالا توسط تولیدکنندگان پوشاک برای مقابله با قاچاق
سخنگوی ستاد مقابله با قاچاق کالا و ارز در پایان بر لزوم تشدید برخورد با شبکههای قاچاق کالا و عرضه کنندگان کالاهای تقلبی تاکید کرد و از مردم خواست تا در هنگام خرید کالا، به شناسه کالا و اصالت برند آن توجه ویژه داشته باشند. وی همچنین از تولیدکنندگان و واردکنندگان رسمی خواست تا با درج شناسه کالا بر روی محصولات خود، زمینه شناسایی کالاهای قاچاق و تقلبی را فراهم کنند.
دیدگاهتان را بنویسید