با شیوع ویروس کرونا امسال به عجیبترین شکل ممکن برای همه سپری شد. به دلایل مشخصی برخلاف سالهای گذشته شاهد نبردهای حقوقی علیه غولهای بزرگ دنیای فناوری نبودیم، اما به نظر میرسد که این روند به همین ترتیب ادامه نخواهد داشت. در جدیدترین خبرها احتمال فیلتر شدن برنامههای فیسبوک، توییتر و یوتیوب در روسیه قوت بیشتری گرفته است. ظاهراً دولت روسیه قصد دارد با هدف اطمینان از امنیت کاربران خود این پلتفرمها را مسدود کند، هر چند که به نظر میرسد این رفتار آنها به نوعی مقابله با اقدامات دولت آمریکا بوده است.
دلیل فیلترینگ فیسبوک، توییتر و یوتیوب در روسیه
بر اساس گزارشی که در Financial Express منتشر شده پارلمان روسیه قانونی علیه غولهای تکنولوژی آمریکایی به تصویب رسانده است. بر اساس این قانون رگولاتوری میتواند شبکههای اجتماعی مانند فیسبوک، توییتر و یوتیوب را مسدود کند، البته این اتفاق زمانی خواهد افتاد که پلتفرمهای مذکور در رابطه با سانسور محتوای شهروندان روسی مقصر شناخته شوند. با چنین قانونی مجلس تصمیم دارد برخی از شرکتها را محدود کند و به نظر میرسد که سرعت این روند بسیار بالاتر از آن چیزی است که انتظار میرفت.
پارلمان روسیه از دو مجموعه (Federation Council و State Duma) تشکیل شده است. قبل از آنکه به قانونی جامعه عمل پوشانده شود، نیاز است که از هر دو مجلس تاییدیه دریافت کند. اگر این عملیات با موفقیت انجام شود سپس نوبت به تصمیم رئیسجمهور میرسد. قانون فیلترینگ شبکههای اجتماعی مذکور در حال حاضر تنها توسط یک مجلس تصویب شده است و قرار است در مجلس دوم به رای گذاشته شود این آخرین اقدامی است که پیش از از تصویب آن توسط رئیس جمهور صورت خواهد گرفت.
چنین روندی نشان میدهد که آینده این پلتفرمها به زودی در روسیه تغییر خواهد کرد. در صورتی که مشخص شود فیسبوک، یوتیوب و توییتر اقدام به سانسور محتوای کاربران روسی کردهاند دولت و پارلمان روسیه به سادگی از این موضوع نخواهند گذاشت. مجلس تصویب کننده این قانون گفته است که عواقب مشابهی برای دیگر وبسایتهایی که اقدامات این چنینی انجام دهند، در نظر گرفته خواهد شد.
در حال حاضر تنها باید منتظر بمانیم و ببینیم که آیا چنین قانون بزرگی به تصویب دولت روسیه خواهد رسید یا خیر. پیش بینی شما چیست؟
کشورهایی که طرز تفکر چپ دارند میخواهند یک جانبه خواست خودشونان را دیکته بکنند به مردم فکر می کنند مردم هم مانند جزی از دولت و حکومتند و باید به آنها دستور داد یعنی چون نفع جمعی تشخیص داده شده که شما از فلان چیز استفاده بکنی ضرر دارد و برای تو تشخیص دادیم در نتیجه اگر مرتکب بشوی تنبیه میشوی و به آزادی و حق انتخاب توجه نمیکنند و در مسئله همین شبکه های اجتماعی چون فکر میکنند شبکه خوبی ندارند مردم از خارجی استفاده میکنند اما مسئله این نیست تنها مردم به دنبال همان آزادی و حق انتخابند که در کشورهای چپ گرا به شدت محدود میشود البته هیچ کدام از کشورهای این چنینی تا به حال موفق نشدند مردم را دست کم به صورت طولانی مدت تا ابد محدود بکنند و در آخر شکست خوردند لیست فهرست بلند بالایی از محدودیت های موجود در کشور چین موجود است تا به امروز که دولت چون به دلیل شکست در کنترل آن و افزایش هزینه بالای آن در آخر مجبور به برداشتن آنها شده وجود دارد و ایران هم از این مسئله مجزا نیست.
یه کشور کمونیستی به ظاهر دموکراتیک دیگه مثل ایران
چقدر عجیب. ایشاالله که تمام تحریم ها و فیلترها هم از کشور ما و هم همه کشورهای دیگه برداشته بشن