در این هفته شرکت مدیاتک با استفاده از چیپ Filogic خود در شرایط واقعی و با سرعت بالا و تاخیر کم قابلیتهای وای فای 7 را نشان داد. طبق گزارش TheNextWeb، پیک تئوری سرعت شبکه در وای فای 7 به 46 گیگابایت نیز میرسد، اما در آخر با شرایط نهایی انتقال داده اختلالات سیگنالی و موانع فیزیکی، انتظار میرود که پیک نهایی به حدود 40 گیگابایت برسد. در سال 2020 وقتی که صبحت از WiFi 7 به میان آمد فرض بر این بود که پیک دانلود این تکنولوژی به 30 گیگابایت برسد در حالی که این رقم در همان زمان هم سه برابر سرعت دانلود 9.6GB وایفای 6 بود.
پیک دانلود کنونی وای فای 7 بدین معناست که اکثر فایلهای موجود در اینترنت و حتی فیلمهای 4K بلوری، در چندین ثانیه دانلود میشوند. ظاهرا سرعت وایفای 7 به حدی بالا است که مدیاتک اذعان کرد که این تکنولوژی میتواند جایگزینی برای شبکههای سیمی شود. آمدن WiFi 7 تکنولوژیهای زیادی را همراه خود به ارمغان میآورد. این فناوریها شامل پهنایباند 320MHz، ماژولاسیون QAM برای 4K میشود. موردانتظارترین این تکنولوژیها MLO (multi-link operation) است و خصوصا بهبودهای فراوانی برای دیواسهای IoT ( اینترنت اشیاء) فراهم میکند. اولین محصول مبتنی بر وایفای 7 مدیاتک تا سال 2023 و یا اوایل 2024 عرضه نمیشود. اینتل و کوالکام نیز در این زمینه فعالاند و در حال ساخت تراشههای خود برای این تکنولوژی هستند. انتظار میرود آنها نیز در 2024 و یا 2025 محصولات خود را در دسترس مصرفکنندگان قرار دهند. پیشرفت سریع تکنولوژی وای فای 7، شاید باعث کوتاهتر شدن عمر نسل قبلی خود یعنی WiFi 6 شود.
قابلیتهای وای فای 7
همانطور که گفته شد وای فای 7 دسترسی به شبکههای وایرلس چند ده گیگابایتی را فراهم خواهد کرد اما جدای از سرعت، مزایای زیادی در نسل هفتم این تکنولوژی نسبت به قبل وجود دارد. به عنوان مثال وای فای 7 بر روی توان عملیاتی انتقال دادهی بالا تمرکز خواهد کرد و به برنامهها و اپلیکیشنهای پر مصرف اجازهی اجرا و مصرف بدون مشکل دیتا را خواهد داد. همانطور که موسسه استاندارسازی IEEE اشاره کرد، این فناوری به سرویسهایی مانند واقعیت مجازی و افزوده، گیمینگ و کسبوکارهای ریموت قدرت زیادی برای اجرا خواهد داد.
یکی دیگر از مزایای نسل هفت وای فای، تغییر پهنای باند از 160MHz به 320MHz است. تعداد کانالهایی با پشتیبانی کامل از پهنای باند وایرلس نیز در این نسل از 7 به 6 تغییر خواهد کرد. تعداد کانالهای وایرلس و پهنای باند آنها میتواند بر سرعت و کیفیت نهایی انتقال داده تاثیر بگذارد.
سومین قابلیت مهم نیز ارتقای پشتیبانی وای فای 7 از MIMO برای 16 کاربر است. به زبان ساده یک گوشیهوشمند و یک نوتبوک از 2×2 MIMO (Multi-input Multiple-outputs) استفاده میکند، بنابراین دو آنتن برای دریافت سیگنال و دو آنتن برای ارسال آن استفاده میشود. حالا یک روتر وای فای 7 که از MIMO 16×16 پشتیبانی میکند، به دستگاههای بیشتری اجازه اتصال به شبکه و اجرای حالت 2×2 (که در بالا اشاره شد) با نرخ بالاتر انتقال اطلاعات و اختلال حداقلی را میدهد.
تکنولوژی وای فای 7 به شدت جالب به نظر میرسد هر چند اینترنت چند ده گیگابایتی در ایران و احتمالا خیلی از نقاط دیگر جهان برای کاربران عادی در دسترس نیست، اما کاربردهای ترانزیت و انتقال دیتا با این سرعت بالا میتواند برای تکنولوژیهای جدید و حتی شبکههای محلی و سازمانی نیز کارایی قابل توجهای داشته باشد.
اگه IEEE 802.11be باشه که حالا حالا مونده تا درفت فاینال بشه…