حریم خصوصی و حفظ حقوق دیجیتال کاربران اینترنت یکی از چالش های بزرگ دنیای تکنولوژی پیش روی دولت های جهان است. نهادهای دولتی در کشورهای مختلف به روش های گوناگون سعی در دسترسی به اطلاعات کاربران برای پیشگیری از حوادث غیرمنتظره هستند و در این راستا دونالد ترامپ، رئیس جمهور ایالات متحده قانونی را تصویب کرد که طبق آن برخی نهادهای دولتی آمریکا میتوانند به ایمیل کاربران در خارج از این کشور دسترسی داشته باشند. براساس قانون “Cloud Act” که روز جمعه، سوم فروردین به امضای ترامپ رسید، وزارت دادگستری ایالات متحده از این پس مجاز است، با کشورهای دیگر قراردادهایی ببندد که زمینه را برای دریافت محتوای ایمیلهای کاربران اینترنت فراهم میکنند.
با تصویب قانون کلاو اکت، دسترسی به اطلاعات شخصی کاربران خارج از خاک آمریکا قانونی میشود و نهادهای آمریکایی دیگر نباید برای این منظور از روشهای دیپلماتیک پیچیده و درازمدت استفاده کنند. البته شرط لازم برای عقد قرارداد این است که کشورهای طرف قرارداد به حق حریم خصوصی شهروندان پایبند باشند و خود از آنها سوءاستفاده نکنند.
شرکت آمریکایی مایکروسافت و دولت این کشور بر سر دستیابی به اطلاعات کاربران در کلاودهای این شرکت در خارج از آمریکا برای مدت زمان طولانی است که اختلافنظر دارند و حتی در یک مورد کار به شکایت هم رسیده است. اداره مبارزه با مواد مخدر آمریکا از مایکروسافت شکایت کرده و قرار است که دادگاه عالی ایالات متحده تا ماه ژوئن در این خصوص تصمیم گیری کند. این اداره از ردموندی ها اطلاعات شخصی فردی را طلب کرده است که در کلاود مایکروسافت در ایرلند ذخیره شدهاند.
تصویب قانون جدید کلاو اکت توسط دونالد ترامپ، از دید نمایندگان پارلمان اروپا نقض منشور حقوق بنیادین این قاره است. تعدادی از نمایندگان این پارلمان و سازمانهای مدافع حریم خصوصی افراد و حفظ حقوق دیجیتال نسبت به دسترسی نهادهای دولتی به اطلاعات شخصی کاربران هشدار داده و آن را مغایر با منشور حقوق بنیادین اروپا خواندهاند.
در ماه ژانویه شماری از نمایندگان احزاب گوناگون در پارلمان اروپا به دیوان عالی ایالات متحده نامهای نوشتند و در آن نسبت به دسترسی به اطلاعات کاربران در اروپا هشدار دادند. یکی از امضاکنندگان این نامه ویوین ردینگ، کمیسر قضایی پیشین اتحادیه اروپاست. او عقیده دارد که دسترسی نهادهای دولتی به اطلاعات شخصی افراد مغایر بند ۷ منشور حقوق بنادین اروپاست.
یان فیلیپ آلبرشت، کارشناس حقوقی حزب سبزها در پارلمان اروپا، نیز میگوید که اگر دیوان عالی آمریکا دسترسی نهادهای دولتی به اطلاعات شخصی کاربران را مجاز اعلام کند، “این پایان اینترنت به شکلی که الآن میشناسیم خواهد بود”. به عقیده او، پس از این کشورهای دیگر مانند چین و روسیه نیز در این زمینه از آمریکا الگوبرداری خواهند کرد.
آره آمریکا اون قدر که به فکر ما هست به فکر خانوادش نیست =))
باور کن حقیقته.
حالا همه باهم مرگ بر آمریکا !!
اینهمه تعصب و خودشیفتگی رو خود ترامپ هم به دستوراتش نداره ، از خود ترامپم بپرسی نمی تونه اینهمه سر هم کنه:-D:-D:-))
تو فقط ادامه بده =))=))=))
آره آره امریکا به فکر ماست!=))=))=))
البته فرق اینجاست که اونها دنبال یک سری تروریست و فاسد میگردن (بلانسبت شما!) و از اطلاعات مردم سو استفاده نمیکن. همه این چیزها هم ساخت امریکاست. شما خودتو نارحت نکن امریکا هم خیر و صلاح شما رو میخواد.
خاک تو سر امریکا اینقدر پررو شد علنی جاسوسی میکنه
نشد یه تکنولوژی ساخته بشه و امریکا ازش سوءاستفاده نکنه
هیچی دیگه خوب بهونه ای دادن دست اینا برای فیلتر کردن gmail اینستا تلگرام …
خدایا این ترامپ چی بود دیگه 8 سال با گندکاریها (میم الف و دوستانش) مملکت به چیز رفت حالا این