سرانجام شرکت ایسوس به تبلیغات تنها کارت گرافیک RTX 5080 با قیمت پیشنهادی (MSRP)، یعنی نسخه PRIME، پایان داد. در ادامه این مطلب بیشتر به بررسی این موضوع خواهیم پرداخت، پس با ما همراه باشید.
سواستفاده ایسوس از سیستم قیمت گذاری MSRP شرکت انویدیا
به زبان سادهتر میتوان گفت که، شرکت ایسوس از سیستم قیمت گذاری MSRP کمپانی انویدیا (NVIDIA) برای جلب توجه کاربران سواستفاده کرده بود. ارزانترین کارت گرافیک RTX 5080 این کمپانی، یعنی مدل PRIME، در ابتدا با قیمت MSRP به بازار عرضه شد تا در بررسیهای اولیه، که فقط مربوط به نسخههایی با قیمت MSRP بودند، گنجانده شود. با این حال، پس از آن بها تمام شده این کارت گرافیک به طور قابل توجهی افزایش یافته است و دیگر با قیمت پیشنهادی به فروش نمیرسد.
پیش از این گزارش شده بود که شرکت ایسوس ابتدا کارت گرافیک RTX 5080 PRIME خود را برای مدت محدودی با برچسب قیمت پیشنهادی، یعنی 999 دلار به فروش میرساند. این موضوع از همان ابتدا شک برانگیز بود و بلافاصله زنگ خطر را به صدا درآورد. پس از این اقدام شرکت ایسوس این سوال به وجود آمد که چرا کمپانی انویدیا اجازه داده است این کارت گرافیک در وهله اول به عنوان یک مدل MSRP برچسب گذاری شود؟ آیا تنها هدف این بود که کمپانی ایسوس بتواند این محصول را در طور دوره انتشار بررسیها با قیمت پیشنهادی تبلیغ کند و سپس یک هفته بعد بها تمام شده آن را 26 درصد افزایش دهد؟
افزایش قیمت کارت گرافیک RTX 5080 PRIME ایسوس
در نهایت مشخص شد که نگرانیها درست بودهاند، زیرا «تبلیغات محدود» شرکت ایسوس به پایان رسیده و اکنون کارت گرافیک PRIME با قیمت 1264.99 دلار لیست است. به عنوان مقایسه باید گفت که این نسخه تنها 55 دلار ارزانتر از مدل PRIME OC است. این نشان میدهد که شرکت ایسوس از سیستم MSRP برای جلب توجه اولیه و تبلیغات ارزانتر استفاده کرده و سپس به طور قابل توجهی قیمت محصول را افزایش داده است. این امر مفهوم واقعی MSRP و اعتماد به آن را برای مصرفکنندگان زیر سوال میبرد.
تاثیر این افزایش قیمت بر نتیجهگیری بررسی کنندگان
عرضه یک کارت با قیمت پیشنهادی و سپس افزایش بها تمام شده آن، نه تنها برای مصرفکنندگان بلکه برای منتقدانی که در ابتدا باور داشتند قیمت کارت 999 دلار باقی میماند، گمراه کننده خواهد بود. اگر بررسی کنندگان در آن زمان از استراتژی قیمتگذاری واقعی شرکت ایسوس آگاه بودند، این موضوع میتوانست به شدت بر نتیجهگیریهای آنها تأثیر بگذارد. خوشبختانه، بهطور کلی بررسیهای زیادی از کارت گرافیک PRIME کمپانی ایسوس منتشر نشد، زیرا این محصولات اغلب عرضه محدودی دارند.
قیمت گذاری غیر منطقی کارت گرافیکهای سری RTX 50 شرکت ایسوس
میتوان گفت که قیمتگذاری کمپانی ایسوس برای کارت گرافیکهای سری RTX 50، بسیار غیر منطقی و مسخره بوده است. برای مثال کارت گرافیک RTX 5090 ROG Astral با قیمت بالای 3000 دلار به بازار عرضه شد و اکنون با بها 3409 دلار به فروش میرسد. نکته اینجاست که این افزایش قیمت نتیجه سودجویی فروشندگان یا دلالان نیست، بلکه بها تمام شده رسمی این محصول در فروشگاه ایالات متحده ایسوس است. در نهایت باید اشاره کرد که این اقدام کمپانی ایسوس نشان میدهد که شرکتها میتوانند از سیستم قیمتگذاری MSRP شرکت NVIDIA برای تبلیغات اولیه و جلب توجه رسانهها استفاده کنند.
لابد ایسوز با خودش گفته چرا زحمت و دردسر ساخت کارت رو من بکشم ولی سود اصلی رو دلال ببره
احتمالا موجودی که زیاد شه دوباره قیمت رو پایین بیاره