در طول سالها به دفعات دیدهایم که سازندگان گوشیهای هوشمند به بهانهی کاهش عمر باتری در عملکرد بعضی گوشی ها محدودیت ایجاد میکنند و اکنون، به نظر میرسد که سامسونگ نیز قصد دارد همین کار را در سری گلکسی انجام دهد.
یکی از کاربران کاربران توییتر با آیدی GaryeonHan و همچنین تعدادی از کاربران کرهای، لیستی از 10000 برنامه منتشر کردهاند که ظاهراً به عنوان بخشی از سرویس بهینهسازی بازی سامسونگ(Game Optimizing Service) تحت “محدودیتهای عملکرد” قرار گرفتهاند. در نتیجه انجمن کرهای این شرکت با صفحات متعدد شکایات کاربران مواجه شدهاست.
این محدودیت شامل بهترین گوشیهای سامسونگ نیز میشود
لیست منتشرشده فقط به بازیها محدود نمیشود. برنامههای معروفی مانند اینستاگرام، برنامههای آفیس مایکروسافت، نتفلیکس، گوگل کیپ و تیک تاک نیز در این لیست قرار دارند. حتی برنامهها و سرویسهای خود سامسونگ مانند امنیت فایل، سامسونگ کلود، سامسونگ پی، سامسونگ پس و شمارهگیر نیز جز این لیست هستند.
تعجبآور نیست اگر برنامههای بنچمارک مانند 3DMark، Antutu، PCMark، GFXBench و GeekBench 5 در این لیست وجود نداشته باشند. این موضوع نشان می هد که سامسونگ برنامههای بنچمارک را تحت شعاع قرار نمیدهد. یک یوتیوبر کرهای نام برنامه 3DMark بنچمارک را به Genshin Impact(که در لیست وجود دارد)تغییر داد و بنچمارک را اجرا کرد. برنامه تغییر نام یافته بالاترین امتیازی که بنچمارک گرفته بود را کسب نکرد و میانگین نرخ فریم ریت آن حدود نصف امتیاز آن در بهترین حالت بود. در اسکرینشات زیر تفاوت فاحش برنامه تغییر نام یافته با برنامه اولیه قابل مشاهده است.
این مشکل در گوشیهای سری Galaxy S22 ،Galaxy S20 FE و Galaxy S10e وجود دارد.
از طرفی، قابل درک است که سازندگان گوشیهای هوشمند به دنبال متعادل کردن عملکرد و عمر باتری برای بسیاری از برنامهها هستند. از سوی دیگر، واضح است که عملکرد موردنظر کاربران تخقق نمییابد. به خصوص این مسئله که هیچ برنامه بنچمارکی در این لیست وجود ندارد، با بهانهی سازندگان همخوانی ندارد.
به نظر میرسد که سامسونگ از فاجعه سرنگونکننده OnePlus در سال گذشته درس نگرفتهاست
این اولین باری نیست که شاهد این هستیم که یک سازنده موبایل درگیر چنین اقدامات مشکوکی میشود. در سال گذشته OnePlus در حال “بهینه سازی” عملکرد برنامههای محبوب با OnePlus 9 Pro بود، اما او نیز برنامههای بنچمارک را محدود نکرد.
وبسایت androidauthority برای تأیید این موضوع با سامسونگ مکاتبه کرده اما همچنان پاسخی دریافت نکردهاست.
بر اساس اطلاعاتی که در Naver منتشر شدهاست، سامسونگ در حال انجام تحقیقات داخلی و برخورد جدی با موضوع محدودیت در عملکرد گوشی های گلکسی است. همچنین انتظار میرود که این شرکت به زودی در مورد این موضوع بیانیهای رسمی منتشر کند.
الگوشون ژاپنه که با محصولات با عمر بالا توانست دل مشتریان را به دست بیاورد. اما اینجا دارد کلک میزند و صداقت فدا شده است. باید با مشتری روراست بود
ممکنه بخاطر بهینه نبودن کافی اگزینوس باشه یا تو اسنپدراگون هم این رفتار هست؟