اعمال محدودیتها در خصوص صادرات محصولات ژرمانیوم چین باعث بالا رفتن نرخ صادرات این فلز شد. این در حالی است که، در ماه جولای نسبت به ماه ژوئن، صادرات این فلز بیش از دو برابر شده و به بالاترین حد خود در شش ماه گذشته رسید.
60 درصد از عرضه جهانی این فلز در انحصار چین است و این موضوع این کشور را به بزرگترین تولید کننده ژرمانیوم تبدیل میکند. طبق آمار ثبت شده در ماه میلادی گذشته، سهم چین از صادرات این فلز 8.63 تن بوده که این مقدار نسبت به صادرات ماه ژوئن 3.29 تن بیشتر بوده است و در مقایسه با جولای سال گذشته افزایش 41 درصدی داشتهاست.
کشور چین در ماه جولای، محدودیتهایی در خصوص صادرات هشت محصول گالیوم و شش محصول ژرمانیم را به دلایل امنیتی اعلام کرد. محصولات این دو فلز در ساخت نیمه رساناها مورد استفاده قرار میگیرند.
گزارشها حاکی از آن است که در هفت ماه اول سال میلادی کشور چین 36.45 تن ژرمانیوم خام صادر کرده است که در مقایسه با صادرات سالهای پیش 66 درصد رشد داشته است. همچنین صادرات فلز گالیوم چین از 1.6 تن در ماه ژوئن، به 5.15 تن در ماه جولای رسیده. گفتنی است حجم صادرات ماه جولای در سال جاری در مقایسه با جولای سال گذشته کاهش 41 درصدی را نشان میدهد.
آمار گمرکی نشان میدهد، صادرات فلز گالیوم از ماه ژانویه تا جولای سال جاری 22.72 تن بوده که در مقایسه با صادرات این فلز در سال گذشته کاهش یافته است.
حال با احتمال اعمال محدودیتهای صادرات این فلزات از چین به بازارهای جهانی پس از ماه آگوست نگرانیها در این خصوص افزایش یافته و پیامد آن ذخیرهسازی گسترده این فلزات بودهاست.
درخواست مجوزهای صادراتی برای فلزات محدود شده
به نقل از یک تولید کننده گالیوم چینی، درخواست خرید این فلز از خارج از کشور بعد از اعلام کنترلهای صادراتی افزایش یافته است. این درخواستها با شرط ارسال محمولههای حاوی فلز پیش از ماه آگوست بودهاند. تعدادی از صادر کنندگان چینی این فلزات، مدارک لازم برای درخواست مجوزهای صادراتی برای اقلام و فناوریهای که کاربرد دوگانه دارند را تهیه کردهاند.
وزارت بازرگانی چین پنجشنبه هفته گذشته از دریافت تعدادی درخواست برای دریافت مجوز صادرات محصولات فلزات محدود شده خبر داد و اعلام کرد در حال بررسی این درخواستها بر اساس قوانین و مقررات مربوطه است. موافقت با صدور مجوز به طور معمول 45 روز طول میکشد و افرادی که پیشتر درخواست خود را ثبت کردهاند در انتظار دریافت پاسخ از سوی وزارت بازرگانی چین هستند.
دیدگاهتان را بنویسید