انسان حدودا 60 سال است که از زمین سفر کرده و روی ماه قدم گذاشته اما دانش ما از اعماق آن به اندازه سطح آن نیست. جای تعجب است که ما هنوز چیزی درباره نزدیکترین همسایه به زمین نمیدانیم و همین موضوع نیز سبب شده تا گروهی از محققین به فکر کاوش در اعماق آن بیوفتند. بدین منظور ربات کروی برای کاوش اعماق ماه ساخته شده تا بتواند دانش ما درباره این قمر زیبا را بیشتر کند. برای جزئیات بیشتر با ما همراه باشید.
نحوه عملکرد ربات کروی برای کاوش اعماق ماه
محققان آلمانی ربات Deadalus (که به شکل یک کره ساخته شده است) را برای کاوش در اعماق ماه و کشف گدازهها و جریانهای زیرزمینی آن برگزیدند. این ربات با استفاده از فناوری مانند LiDar (دید دوربین استریو) و سیستمهای حرکتی با سنسورهای نگهداری کمکی، به صورت مدلهای 360 درجه و سه بعدی داخل جریانهای گدازه ماه را نقشه برداری میکند. هدف محققان از انجام این پروژه تعیین منابع و شرایط موجود در اعماق کره ماه است. اگر میزان تابش و دما در این قمر کافی و پایدار باشد، میتوان کارهای لازم برای ایجاد سکونتگاهی برای انسان را شروع کرد.
آینده و نتیجه این پروژه هیجان انگیز خواهد بود و ما را یک مرحله به ماه نزدیکتر خواهد کرد. اگر سکونت در کره ماه عملی شود، میتوان از آن به عنوان پایگاهی برای سفر به سیارههای دیگر استفاده کرد. ربات Daedalus با یک فضاپیما به کره ماه فرستاده شده و پس از رها سازی در یک دهانه آتشفشان، رها شده تا آزادانه در آن پرسه بزند. در صورتی که در قسمتی گیر کند، از دستههای اطرافش برای رد شدن از مانع استفاده میکند و اگر مانع بیش از حد بزرگ بود، همین دستهها ارتفاع بیشتری به آن میدهند تا بلاخره از آن عبور کند. این ربات توسط آژانس فضایی اروپا به ماه ارسال خواهد شد اما زمان اعزام آن هنوز مشخص نشده است.
دیدگاهتان را بنویسید