«سید ابوالحسن فیروزآبادی» با اشاره به مخالفت «حسن روحانی» با مسدودسازی پلتفرم «تلگرام» (Telegram) گفت: «او به دلیل تحرکات خود تلگرام و تلاشهای جریان سیاسی مخالف فعالیت پلتفرم، مجبور به مسدود کردن این برنامه کاربردی شد.»
«فیروزآبادی»، دبیر پیشین شورایعالی فضای مجازی اعلام کرد که «حسن روحانی»، رئیسجمهور وقت ایران شخصاً مخالف جدی فیلترینگ تلگرام بود. البته او در ادامه اضافه کرد که پلتفرم تلگرام در آن مقطع نیز یک حرکتی را شروع کرد و میخواست پولی را بهعنوان گرام راهاندازی کند. در این ماجرا، دولت دوازدهم احساس کرد که اگر این پول با توجه به ضریب نفوذی که تلگرام در کشور داشت راهاندازی شود، یک خطر خواهد بود.
دبیر پیشین شورایعالی فضای مجازی ادعا کرد که این خطر را خود آمریکاییها نیز احساس کردند و در نهایت اجازه ندادند که این پول توزیع شود؛ اما دولت آقای روحانی و شورایعالی فضای مجازی چنین قدرتی را نداشتند که به مدیران تلگرام بگویند در داخل ایران، گرام را تکثیر و توزیع نکنند.
شایعه رفع فیلترینگ تلگرام و یوتیوب در روز پیروزی انقلاب اسلامی ایران
تقریباً 6 سال از زمان فیلترینگ پلتفرم محبوب تلگرام در ایران میگذرد. تلگرام در نیمه اول اردیبهشت سال 1397 فیلتر شد. فیلترینگ تلگرام عملاً منجر شد که بسیاری از مردم به فیلترشکنها روی بیاورند و اقشاری که هیچوقت سراغ این نرمافزارها نرفته بودند هم جزو کاربران فیلترشکنها بشوند.
بر اساس جدیدترین گمانهزنیها، دولت چهاردهم (پزشکیان) در راستای پاسخ به مطالبات کاربران فضای مجازی و تسهیل ارتباطات آنلاین، تصمیم دارد مرحله جدیدی از سیاستهای رفع محدودیت اینترنت را اجرایی کند. برخی منابع رسانهای و آگاهان فضای مجازی از احتمال رفع فیلترینگ پلتفرمهای تلگرام و «یوتیوب» (YouTube) به مناسبت سالروز پیروزی انقلاب اسلامی در 22 بهمن خبر میدهند.
تاکنون این هیچ مقام رسمی به این ادعا واکنش نشان نداده است؛ باید منتظر ماند و دید که این اتفاق در روز 22 بهمن 1403 رخ خواهد یا خیر.
دیدگاهتان را بنویسید