بر هیچکس پوشیده نیست که امروزه در صنعت تولید رباتها فعالیت چشمگیری دارند و این ماشین آلات هستند که بخش عمده کار تولید را به دوش میکشند. بدین ترتیب نیاز به نیروی کاری انسانی به مراتب پائین آمده است. این اتفاق مسائل و مشکلات خود را دارد. اما برای کمپانی سازنده رباتها نعمت بزرگی هستند. آنها قادرند با سرعت بسیار بالایی بدون خستگی و به صورت پایدار وظیفه محول شده را به بهترین شکل انجام دهند. این موضوع را میتوان در انواع کارخانهجات تولیدی، از خودرو گرفته تا گجتهای الکترونیکی مشاهده کرد. سونی نیز در کارخانههای خود به صورت گسترده از رباتها استفاده میکند. همین باعث شده تا مدت زمان مونتاژ پلی استیشن 4 در کارخانه این کمپانی ژاپنی شگفتانگیز باشد.
شاید تصور کنید که مونتاژ کنسولی مانند پلی استیشن 4 عملی وقت گیرانه و سخت باشد. اما رباتها کار را سریع و آسان کردهاند. مونتاژ کامل این کنسول فقط 30 ثانیه طول میکشد و برای کل پروسه مونتاژ آن، فقط 4 نفر نیروی انسانی به کار گرفته میشوند. طبق گزارشی که توسط Nikkei Asian Review منتشر شده، سونی مونتاژ بخشی از پلی استیشن 4 های خود را در شهر کیسارازو و در کارخانه Sony Global Manufacturing انجام میدهد. این خط تولیدی به مساحت 103 فوت در سال 2018 برای تولید پلی استیشن 4 راه اندازی شد. تمام فرایند اسمبل کنسول سونی توسط رباتها صورت میگیرد. تنها دو نیروی انسانی کار تغذیه مادربرد در خط تولید را انجام میدهند و دو نیروی انسانی دیگر نیز در پایان کنسول های مونتاژ شده را بستهبندی میکنند.
مدت زمان مونتاژ پلی استیشن 4 تحت تاثیر 32 ربات ژاپنی پیشرفته
کارخانه سونی در کیسارازو مجهز به 32 ربات است که همگی توسط کمپانی ژاپنی میتسوبیشی الکتریک ساخته شدهاند. 26 مورد از این ربات ها کار اتصال سیمها، نوارها و دیگر قطعات انعطافپذیر کنسول را انجام میدهند. وظیفهای نسبتا سخت و پیچیده که بسیاری از رباتها در انجام آن به مشکل برمیخورند. به طور مثال کابل فلت انعطاف پذیر PS4 نیازمند یک بازوی رباتی برای بالا نگه داشتن کابل و یک بازوی دیگر برای پیچاندن آن است. سپس لازم است که کابل با فشاری مناسب در مسیری درست در جای خود قرار بگیرد. یکی از مهندسین این کارخانه گفته است که احتمالا هیچ سایت تولیدی دیگری وجود ندارد که بتواند به این شکل از رباتها استفاده کند. به گفته این مهندس، ترکیبی از رباتیک و نیروی انسانی یک بهینهسازی پیچیده با اولویت بازگشت سرمایه است.
در حالی که پلی استیشن 4 در واپسین روزهای عمر خود است، حالا مشتاقیم تا ببینیم آیا سونی میتواند پلی استیشن 5 را نیز به کمک رباتهای فوق پیشرفته خود در زمان 30 ثانیه مونتاژ کند یا خیر. مطمئنا سونی برای نسل بعدی کنسول خود نیز از خط تولید کاملا اتوماسیون استفاده خواهد کرد. اخیرا هم تصویری از پلی استیشن 5 در خط تولید منتشر شد که البته میتواند یک تصویر ساختگی باشد.
دیدگاهتان را بنویسید