آیا برای تبدیل شدن به یک توسعه دهنده ی نرم افزار نیاز به مدرکی در علوم کامپیوتر است؟ برای پاسخ به این سوال لازم است تا بگوییم که رشد و پیشرفت یک توسعه دهنده ی نرم افزار مانند بسیاری از حرفه های دیگر بستگی به تلاش و تمرین فرد دارد. با این حال مردم زیادی هستند که تصور میکنند برای پیشرفت در شاخه های مختلف علمی، نیاز به تحصیل در دانشگاه ها است. صنعت نرم افزار نیاز به برنامه ریزی خاص و تکرار و تمرین مداوم دارد. Eric Raymond، نویسنده ی کتاب The Dictionary of New Hacker میگوید: “با مطالعه ی علوم کامپیوتر نمیتوان یک توسعه دهنده ی حرفه ای شد؛ همانطور که با مطالعه بر روی رنگ ها و آثار نمیتوان نقاش شد.” پس در شرایطی که میخواهید یک برنامه نویس حرفه ای شوید و توسعه ی نرم افزار را دنبال کنید؛ قطعاً مدرک دانشگاهی کمکی به شما نخواهد کرد و زمانی که تصمیم به استخدام شدن در شرکتی میگیرید، این مهارت شماست که مورد بررسی قرار میگیرد و سنجیده خواهد شد؛ که این بررسی، مدرک تحصیلیتان را بی اهمیت خواهد کرد. به طور کلی این روز ها مهارت بر مدرک تحصیلی ارجعیت دارد.
این روزها توسعه ی نرم افزار یک تجارت محسوب میشود و برای تبدیل شدن به یک توسعه دهنده ی موفق نیازی نیست تا مانند یک دکتر یا یک وکیل تحصیل کنید؛ بلکه باید راه کار را یاد بگیرید و تمرینات زیادی انجام دهید. این صنعت، پر از افرادی است که به طور رسمی در برنامه نویسی آموزش ندیده اند و یا تحصیلات دانشگاهی را رها کرده اند، مسیر خود را دنبال کردند و به موقعیت های شغلی خوبی دست پیدا کردند. با بررسی در این زمینه، با افرادی رو برو خواهیم شد که توانستند برنامه نویسی را یاد بگیرند و شرکت های بزرگی راه اندازی کنند.
این روزها نیز وب سایت ها و کانال های زیادی وجود دارند که برنامه نویسی را از صفر تا صد آموزش میدهند و میتوانید این آموزش ها را در خانه در اختیار داشته باشید و فرا بگیرید؛ در نتیجه نیاز به دریافت هیچ گونه مدرک آموزشی و حرفه ای نخواهید داشت. مطمئن باشید که اگر علاقه داشته باشید؛ تمرین مداوم و یادگیری در خانه، شما را تبدیل به یک توسعه دهنده خواهد کرد زیرا صد ها نفر قبل از شما این مسیر را انتخاب کرده اند و اکنون به صورت حرفه ای مشغول به کار در این زمینه هستند.
سلام. ممنون از مطالب خوبتون. حالا که بقیه مطلب نوشتن ماهم یه نظری بدیم!
شما اگه انگلیسیت خوب باشه (متوسط) میتونی براحتی تو اینترنت صفر تا صد مطالب تئوری های عرصه ی کامپیوتر رو یاد بگیری و نیازی به دانشگاه رفتن نیست. برای بعضی از زمینه ها که تازه الگوریتم و اینا اصلا نیاز نیست (مثل وب) بلکه دانش در همون زمینه ها مهمه, مثلاً دانش سیستم های دیتابیسی ریلیشنال و غیر ریلیشنال. دانش فرانت اند هم که اصلا همونو هم نیاز نداره, بلکه باید جاواسکریپت و ای پی آی بروزرش رو بخوبی یاد بگیرید همراه با تکنیک های ریسپانسیو کردن صفحه با سی اس اس یا ساس و غیره…
بنابراین خیلی به فکر دانشگاه نباشید, اگه رفتید فبه المراد, وگرنه میتونید اون دانشو خودتون بدست بیارید. اثباتش هم ساختن پروژه هایی که ازون دانشتون استفاده میشه در اونها
مرحله آخر هم توکل به خداست. موفق باشید…
با احترام من مخالفم! تحصیلات دانشگاهی (دانش و نه مدرک!) یکی از شرایط لازم و ضروری موفقیت در برنامه نویسی است. حتی به همین مقدار دانش تئوری هم نمیشه اکتفا کرد و باید بسته به زمینه کاری دوره های آموزشی جداگانه رو طی کرد. خیلی ها رو سراغ دارم که ادعای برنامه نویسی حرفه ای میکنن ولی بیشتر کپی میکنن و پشتوانه علمی درست ندارن. همه شرکتهای مطرح دنیا هم پر از آدمهای تحصیلکرده است.
مطالب و نظر دوستان تا حدودی درست است. اما وقتی صحبت از شرکت در پروژه های بزرگ به میان می آید دیگر نمیتوان نقش تحصیلات دانشگاهی را نادیده گرفت!!
برنامه نویسی پیشرفته نیاز به ابزاری دارد که بصورت تجربی نمیتوان به آنها دست یافت. برای مثال نوشتن الگوریتم های پیچیده … یا وقتی نیاز به ریاضیات پیشرفته ای داریم زمانی که به مسأله های سخت برخورد میکنیم .کسانی که تحصیلات عالی نداشته باشند از این موارد دستشان کوتاه است. نه فقط ریاضیات، بلکه بسیاری از موارد دیگر را باید در دانشگاه یاد گرفت.
البته اگر میگویند کسانی مثل استیوجابز و یا مارک زاکربرگ مدرک دانشگاهی نداشتند باید عرض کنم که آنها برنامه نویسان توانمندی نبودند بلکه کارآفرین های خوبی بودند به علاوه کمی خلاقیت.
کاملا درسته که مدرک اصلا تاثیری در برنامه نویسی نداره. اما کسانی که به صورت خود آموز و تمرین فعالیت می کنن باید به صورت تئوری هم چیزایی رو یاد بگیرن که کاملا نیازه تا حرفه ای بشن. به عنوان مثال الگوریتم بازگشتی رو نمیشه با تمرین یاد گرفت. یک مبحث کاملا تئوری هستش و باید اون رو درک کرد تا بشه به صورت درست ازش استفاده کرد.
این مشکل بیشتر به دلیل آموزش و پرورش بسیار ضعیف و ناکارآمد و همچنین دانشگاه های پولکی هستش. دیگه دانش آموزان و دانشجویان تبدیل شدن به نمره بگیران و مدرک بگیران و تمام این ها به خاطر نقص و ناکارآمدی در سیستم آموزشی کشور هستش
خیلی ممنون از پست خوبتون کاملا درسته
در همه رشته ها مخصوصا در برنامه نویسی مدرک هیچ ارزشی ندارد و فقط توانایی برنامه نویس مورد بررسی قرار میگیرد بنده خودم برنامه نویسی اندروید را در شانزده سالگی شروع به یاد گرفتن کردم و الان هم کاملا به آن واقفم و چند نرم افزار هم در بازار منتشر کردم و درآمد خوبی به دست آوردم در صورتی که من رشته علوم انسانی درس میخوانم که هیچ ربطی به برنامه نویسی ندارد در صورتی که دوست من رشته ریاضی برداشت و برنامه نویسی را انتخاب کرد و لیسانس گرفت و الان در حال کارگری است.
او در دانشگاه در حال یادگیری برنامه نویسی بود و من در حال ساخت برنامه بودم. هر بار او را میدیدم به او میگفتم که ” خودت رو تمرین کن بیشتر یاد بگیر ول کن استاد دانشگاهتون چی میگه” و اون گوش نمیداد.
اگر میخواهید در این راه پیشرفت کنید هشتاد درصد نیاز به تمرین دارید، نوزده درصد علاقه و یک درصد استعداد که حتی اگر نباشه زیاد مهم نیست
ارزوی رسیدن به آرزو برای همه تان دارم