شایعاتی وجود دارد که اپل در سال 2025 یک ایرتگ جدید عرضه خواهد کرد که به لطف تراشه Ultra Wideband جدید و با برد بلندتر، ردیابی دقیقتری را ارائه میدهد.
ایرتگ از ابتدا مجهز به تکنولوژی Ultra Wideband بوده است. این فناوری یکی از اجزای اصلی AirTag است و امکان Precision Finding (ردیابی دقیق) را در فاصلههای نسبتاً نزدیک فراهم میکند.
اما گزارشی جدید که صبح یکشنبه منتشر شد، بهبود اصلی این دستگاه را مورد بررسی قرار داده است. طبق این گزارش، نسل بعدی AirTag به تراشه Ultra Wideband مجهز خواهد شد که برابر با تراشه موجود در iPhone 15 است.
ایرتگ فعلی میتواند ردیابی دقیق را در فاصلهای بین 10 تا 30 متر انجام دهد، که این مقدار به عوامل مختلفی بستگی دارد. اما گزارش صبح یکشنبه ادعا میکند که این برد با تراشه جدید سه برابر خواهد شد. هنوز مشخص نیست که آیا این افزایش برد نیازمند استفاده از یک آیفون جدیدتر خواهد بود یا خیر.
Ultra Wideband چیست؟
Ultra Wideband برای اولین بار با iPhone 12 در سال 2020 معرفی شد. پس از پشتیبانی از این فناوری در HomePod mini و همچنین Apple Watch Series 6، بحثهای بیشتری درباره این تکنولوژی و کاربردهای بالقوه آن توسط اپل شکل گرفت.
این فناوری که اغلب به اختصار UWB نامیده میشود، یک پروتکل بیسیم برای ارتباطات است که از امواج رادیویی استفاده میکند. در سادهترین حالت، از آن میتوان برای انتقال پیام بین دستگاهها استفاده کرد، بنابراین تا حدی شبیه به Bluetooth یا Wi-Fi عمل میکند.
از آنجا که UWB کاربردهای بالقوهای برای ارتباطات در شبکههای شخصی (مانند ارتباط بین دستگاههای همراه یک فرد) دارد، شباهتهایی با بلوتوث وجود دارد. اما نحوه عملکرد آن به UWB قابلیتهایی میدهد که سایر فناوریهای ارتباطی مانند بلوتوث و وایفای قادر به ارائه آنها نیستند.
ویژگی اصلی که این فناوری امکانپذیر میکند، ردیابی مکان با دقت بسیار بالا است. دستگاههایی مانند AirTag و iPhone که از UWB استفاده میکنند، میتوانند فاصله و حتی موقعیت سایر دستگاهها را نسبت به خود، با دقت چند اینچ تعیین کنند.
UWB یک سیستم مبتنی بر پالس است که به طور مکرر سیگنالهایی ارسال میکند، سپس خاموش میشود و دوباره این کار را تکرار میکند. هر پالس میتواند کل پهنای باند تخصیص داده شده به خود را اشغال کند، اما زمان انتقال بسیار کوتاه هر پالس و مصرف توان نسبتاً پایین UWB در مقیاس مصرفکننده، احتمال تداخل آن با سایر سیستمهای موجود در همان باند فرکانسی را بسیار کم میکند.
طبیعت مبتنی بر پالس Ultra Wideband در چندین زمینه برای ردیابی مکان مفید است. برای شروع، با ارسال منظم پالسهای داده، این امکان فراهم میشود که سایر دستگاههای نزدیک بدانند این دستگاه وجود دارد یا برعکس، اگر دستگاهی دیگر پالس ارسال کند، UWB آن را شناسایی میکند.
استفاده از UWB و محدوده وسیع فرکانسهایی که استفاده میکند، همچنین امکان انجام محاسبات Time of Flight یا ToF را فراهم میکند. این محاسبات شامل تعیین مدت زمان لازم برای دریافت پاسخ است که اطلاعات مفیدتری مانند فاصله دقیق بین دستگاهها را ارائه میدهد.
با استفاده از چنین طیف فرکانسی گستردهای، سیستم به طور عملی میتواند مشکل multipath propagation را نیز برطرف کند. این مشکل زمانی رخ میدهد که امواج رادیویی از مسیرهای مختلف به مقصد برسند، مانند زمانی که از سطوح منعکس میشوند.
از آنجا که برخی از فرکانسهای مورد استفاده در پالس به احتمال زیاد به طور مستقیم و با خط دید به گیرنده میرسند، محاسبات میتوانند بر اساس آنها انجام شوند، نه سیگنالهای کندتر و منحرف شدهای که از مسیرهای دیگر آمدهاند. این امر به دقت بالاتری در محاسبات منجر میشود.
انتظار برای ایرتگ جدید اپل در سال 2025
شایعات درباره عرضه یک AirTag جدید در سال 2025 از مدتی پیش وجود داشته است و این موضوع یک پیشبینی واضح به شمار میرود. Bloomberg در نوامبر گذشته درباره این موضوع صحبت کرده بود.گفته میشود که AirTag جدید با کدنام B589 شناخته میشود. همچنین، اعتقاد بر این است که این دستگاه به مرحله آزمایش تولید رسیده است و احتمالاً در میانه سال 2025 عرضه خواهد شد.
ظاهر خارجی مدل جدید انتظار میرود که بدون تغییر باقی بماند. اما این دستگاه به تراشه Ultra Wideband با قابلیتهای ردیابی بهتر و برد بلندتر مجهز خواهد بود.یکی دیگر از تغییراتی که گفته میشود در ایرتگ جدید اپل اعمال خواهد شد، اصلاح طراحی داخلی است تا بلندگو (اسپیکر) دستگاه سختتر جدا شود. این تغییر به منظور جلوگیری از غیرفعال کردن آسان بلندگو توسط افراد مزاحم انجام شده است.
این بهروزرسانی شایعهشده، اولین تغییر سختافزاری در AirTag از زمان معرفی آن توسط اپل در اپریل 2021 خواهد بود.
دیدگاهتان را بنویسید