IBM به تازگی از آخرین پردازنده سرور خود با نام power10 رونمایی کرد. این اولین پردازنده 7 نانومتری IBM بوده که بر اساس فناوری 7nm EUV node ساخته شده است.
امروزه کمتر نام IBM را در بازار تکنولوژیهای مورد استفاده مردم میشنویم. تراشههای این شرکت معظم، یک بار در اپل (در دوران پیش از چیپست powerpc اینتل) و اخیرا در پلی استیشن 3 سونی نقش کلیدی را ایفا کرد. با این حال IBM همچنان به عنوان یک قطب در بازار سخت افزار دنیای شبکه (دیتاسنترها و سرورها) فعالیت میکند و اخیرا آخرین محصول خود، چیپ power10 که بر اساس فناوری 7 نانومتری EUV node سامسونگ ساخته شده است را معرفی کرده است.
آشنایی با اولین پردازنده 7 نانومتری IBM
با توجه به اینکه استفاده از تراشههایی برپایه معماری ARM در بازار سرورها طی 1 – 2 سال اخیر قوت گرفته است، ibm اینبار تصمیم به برجسته کردن power10 به عنوان یک تراشه با راندمان انرژی بهینه گرفته که اخیرا در بازار سرورها به اندازه بازار تلفن همراه مورد توجه قرار گرفته است.
این تراشه از فناوری جدید و جالب توجهی به نام “تلقین حافظه” بهره برده است که به کلاسترهای رم اجازه میدهد تا در تمام سیستمهای یک مجتمع به اشتراک گذاشته شوند. این مسئله به استفاده بهینه از فضای رم مورد استفاده در سراسر سیستمهای سرور کمک میکند.
شرکت IBM ادعا میکند که تراشههای جدید power10 در انجام عملیات مرتبط به هوش مصنوعی نسبت به نسل power9 تا 20 برابر بهتر عمل میکند و بهتر است یادمان باشد که این قابلیت برای به چالش کشیدن ظهور تراشههای بر پایه ARM که در آن قابلیت پردازش هوش مصنوعی تعبیه شده است، ضروری است.
طبیعی است که یکی از نقاط تمرکز مهندسان IBM در طراحی power10، امنیت در سطح تراشه باشد ( اخیرا اینتل علاوه بر این موضوع در تراشههای 7 نانومتری اش هم با آن دست و پنجه نرم میکند). اکنون با کمک پیکربندی 60 هستهای ، تعداد موتورهای رمزنگاری AES آن 4 برابر شده است.
تراشههای power10 به احتمال زیاد در نسل بعدی ابررایانهها نیز ظاهر میشوند و مورد استقبال گسترده جوامع علمی نیز قرار میگیرند.
وقتی که هر ننه قمری چیپست تولید میکنه میاد برا کسی خط و نشون میکشه که دنیا رو با چیپست های امروزی آشنا کرد !! بعد جالبه که فناوریش برابر با ای ام دی هستش ولی نویسنده فن amd اسمی از کمپانی محبوبش نمیبره و سعی در تخریب کس دیگه ای داره
طرف کلا از ۶ سال پیش تا الان نشسته بعد میشه شرکت معظم؟؟
عزیز جان وقتی یک شرکتی فقط به دزدی کردن از مشتریاش فکر می کنه و کوچکترین تلاشی در ۱۰ سال گذشته برای بهینه سازی انجام نمیده و بین نسل هاش فقط ۳ درصد قدرت بیشتر هست منظورم اینتله باید هم کمپانی های نوظهور و تازه کار چینی هم براش خط و نشان بکشند کمپانی بسیار قدرتمند IBM که غول سخت افزاری دنیاست جای خود رو داره
AMD هفت و یا هشت سال تلاش و سرمایه گزاری کرد تا به این نقطه رسید جوری که پردازنده هاش در هر سال بین حداقل ۱۷ درصد قوی تر میشن و این رو هم بگم اگر فرکانس افزایش پیدا بکنه عمر پردازنده به شدت کاهش پیدا می کنه که پردازنده های اینتل عمر زیادی نخواهند داشت و عملا هم در چند وظیفگی و چند پردازشی هم که حدود ۶۰ درصد از پردازنده های AMD ضعیفتر هستن و عملا این شرکت اینتل یک لاشه به تمام معناست که فقط دارن به زور هلش میدن به زودی هم رقبای جدیدتری هم خواهند اومد که اونها هم اینتل رو لگد مالی خواهند کرد
در ضمن حرف حقیقت تلخه برای شما اینتلی ها و باید بدونید که کارش تقریبا تموم شده در دنیای فناوری هست
وقتی تو هر دهاتی مخابرات اینترنت بکشه اونوفت یه سری بیسواد امثال تو که تا دیروز ده نفری با یه چوب دنبال لاستیک می کردید میاد برای پادشاه دنیای cpu نظر می ده.تو کی هستی که میگه اینتل دزده.دزد ای ام دی اشغاله که بمدت هفده سال بلد نبود یه cpu بسازه بده دست شما .راست گفتن وقتی شیر نیست شغال پادشاه می شه.ای ام دی.وای بی ام دو تا پشمکن که تا حالاشم از اینتل ده بار شکست خوردن و بازم می خورن.یه مثل می گه سکوت شیر خبر از اتفاقهای بد برای شغالها میده.می فهمی چی میگم.
IBM ننه قمره؟؟؟؟؟؟!!!!!! ای خداااااااااااااا!!!!!! یه سرچ بکن یا برو توی همین ویکی پدیا تا دستت بیاد که توی چه جهل مرکبی هستی! فقط برو ببین! من هیچی دیگه نمیگم…….
دوست عزیز زمانی که IBM تاسیس شد، آلمان هنوز امپراتوری پروس بود، ترکیه هنوز عثمانی بود، مجارستان و اتریش هنوز یه امپراتوری بودن. تو روسیه رومانف ها پادشاهی میکردن و هنوز جنگ جهانی اول آغاز نشده بود. اینتل دو دهه بعد از تموم شده جنگ جهانی تاسیس شد. کسی که از IBM چیزی ندونه و فک کنه اینتل خدای دنیای فناوریه!!!؟؟؟ یه جای کارش میلنگه. شاید شما اطلاعی نداشته باشی ولی بیشتر درآمد شرکت IBM از فروش حق مالکیت فکری و اختراع ناشی میشه. حالا بماند که Blade سرورهای IBM آرزوی هر مدیر دیتاسنتری هست. فقط خدمتتون عرض کنم تعداد کارمندای IBM بیش از سه برابر اینتل هست و ارزش کمپانی بیشتر از اون. بزرگی و کوچیکی یه شرکت به فن بازی من و شما نیست که، به اعداد و ارقام مشخص هست و اثر و جایگاه معنوی اون شرکت در دنیای تکنولوژی.
الان یعنی IBM ننه قمره؟؟؟!!! اونوقت intel دنیا رو با چیپست آشنا کرده؟؟! یه ذره مطالعه داشته باشید بد نیست. زمانی که IBM داشت CPU و تراشه تولید میکرد، هنوز حتی intel در حال شکل گیری هم نبود. IBM پدر کامپیوترهای امروزیه و اولین کامپیوترهای شخصی دنیا رو ساخت. سالها پیش از تاسیس مایکروسافت قرار بود بیل گیتس برای IBM کار کنه. کامپیوترهایی که داریم استفاده میکنیم به کامپیوترهای معماری IBM معروفن یعنی سازندگان قطعات سخت افزاری از روی الگوی کامپیوترهای IBM دارن قطعاتشون رو تولید میکنن و توسعه میدن. هنوزم IBM داره تراشه و CPU و کلی قطعات با فناوری پیشرو تولید میکنه ولی در سرورها و سوپرکامپیوترهای خودش استفاده میکنه. الانم IBM یه تنه داره فناوری کامپیوترهای کوانتومی رو به سرعت به نتیجه میرسونه و بزرگترین و قدیمی ترین شرکت فناوری بوده و هست. الان هنوزم میگی IBM ننه قمره و اینتل چیپست رو معرفی کرده؟
جدا از بحث IT
فازش چیه IBM
الان وضعیت اینتل بحرانیه
خط و نشون کشوندن براش بی معنیه
عزیز IBM غول سخت افزاری دنیاست و شرکتی بسیار بسیار معتبر و ارزشمند
فازش اینه که اینتل تو تازه توی سال ۲۰۲۳ می خوایی پردازنده های ۷ نانو بزنی من امسال زدم ولی شما دارید درجا میزنی
فاز بعدیش اینه می خواد دزد بودن و بی عرضگی اینتل رو قشنگ نشون بده به دنیا و این برای شما اینتلی ها خیلی سخته
طبق معمول در مجله تکنولوژی بدون شرم و ابا اطلاعات غلط به خورد دیگران میدید!
طی سال 2020 درآمد اینتل صعودی و حدود 78 میلیارد دلار بود و درآمد IBM نزولی و کمتر از 74 میلیارد دلار؛ و این در حالیه که متعلقات هر دو حدود 150 میلیارد دلار برآورد میشه. البته قدمت IBM با 109 سال بالغ بر دوبرابر عمر اینتل با 52 سال هستش!
اگر ذره ای با تاریخچه سخت افزار کامپیوتینگ آشنایی داشتید میدونستید که کمپانی IBM چند دهه در راس این صنعت قرار داشته و اختراعات و ابداعات وسیعی عرضه کرده؛ با اینحال فعلا از بازار مصرف کننده خرد و مستقیم، سهم چندانی نداره و وضعیت اقتصادیش ماحصل چندین سال سوء مدیریت بوده بطوریکه سال 2012 حدود 103 میلیارد دلار ضرر داده!
نکته بعدی اینکه باوجود تاخیر اینتل در نقشه راه لیتوگرافی های 10 و 7 نانومتری، IPC یا فرکانس موثر میکرومعماری های 14 نانومتری اینتل از میکرومعماری های رقبا بر پایه پردازشگر X86 در لیتوگرافی های 7 نانومتری هم بیشتر بوده.
عدم آگاهی شما از این مسائل و همچنین ادبیات سخیف حضرتعالی نشان دهنده این موضوعه که جایی در این وبسایت ندارید.