شرکت One-Netbook اقدام به معرفی و عرضه کارت گرافیک اکسترنال (eGPU) قابل حمل خود با نام OneXGPU، کرده است. این ماژول شامل پردازنده گرافیکی رادئون RX 7600M XT از شرکت AMD و یک اسلات M.2 اختصاصی برای ذخیرهسازی است.
گرافیک پرتابل OneXGPU به شما قابلیتهایی از جمله عملکرد بیشتر کارت گرافیک و فضا ذخیرهسازی بیشتر، همه در داخل یک محفظه خنک کننده ارائه میدهد. با ورود دستگاههای قابل حمل به بازار بازی، ما محصولات بسیار منحصر به فرد و جالبی را دیدهایم، با این حال، گاهی اوقات کاربران نیاز به توان بیشتر در دستگاه قابل حمل خود دارند، به همین دلیل به دنبال گزینههایی مانند کارت گرافیک خارجی هستند. اتصال اجزا خارجی کار آسانی نیست اما شرکت One Netbook وارد عمل شده است تا به این مسئله پاسخ دهد، آن هم با یک راهحل قابل حمل.
این شرکت از ماژول OneXGPU رونمایی کرده که یک کارت گرافیک اکسترنال قابل حمل که درون یک بسته کامل قرار گرفته است تا عملکرد بیشتری را در حین حرکت به شما ارائه دهد. پردازنده مرکزی داخلی آن، Radeon RX 7600M XT از شرکت AMD است که در ماژول eGPU GPD G1 نیز گنجانده شده است، اما OneXGPU چند ترفند در آستین خود دارد.
مشخصات ماژول OneXGPU که به تازگی معرفی شده است
از نظر مشخصات، کارت گرافیک Radeon RX 7600M XT از شرکت AMD، بر اساس گرافیک Navi 33 با معماری RDNA 3 طراحی شده و شامل 32 واحد محاسباتی، 2048 واحد سایه زن، 32 مگابایت حافظه Infinity cache، همچنین 8 گیگابایت حافظه GDDR6 که از طریق رابط باس عریض 128 بیتی اجرا میشود. به علاوه سرعت حداکثر آن نیز 2615 مگاهرتز است. در نهایت حداکثر توان مصرفی (TDP) میتواند بین 75-120 وات تنظیم شود.
علاوه بر کارت گرافیک Radeon، ماژول قابل حمل OneXGPU تازه معرفی شده، یک شیار اختصاصی برای نصب یک SSD M.2 2280 دارد که به مصرفکنندگان یک گزینه ذخیره سازی اضافی ارائه میدهد. این SSD با سرعت Gen 2.0 M.2 عمل میکند که نسبت به استانداردهای جدیدتر Gen 3.0/4.0/5.0، کمی کمبود دارد. اما برای کسانی که صرفاً بدون نگرانی در مورد عملکرد، فضا ذخیره سازی بیشتری را برای بازیهای خود میخواهند، این ماژول یک مکمل خوب برای دستگاه است.
برای تکمیل کار، OneXGPU دارای طراحی زیبا با لبههای منحنی است، که یک نوار RGB روی آنها قرار میگیرد تا یک ظاهر مناسب فراهم کند. در مورد پورتهای داخلی، ماژول OneXGPU دارای 2x HDMI و 2x DisplayPorts برای خروجی نمایشگر به همراه دو پورت USB و یک رابط اختصاصی Oculink برای اتصال کارت گرافیک اکسترنال به دستگاه اصلی شما است. این کارت گرافیک اکسترنال همچنین با USB4/TB4 سازگار است اما با سرعت انتقال پایینتر نسبت به پورت Oculink اختصاصی عمل خواهد کرد که از طریق خطوط PCIe اجرا میشود.
اگر بخواهیم به طور کلی در مورد مفاهیم کارت گرافیک اکسترنال (eGPU) صحبت کنیم، باید بگوییم زمانی که لپتاپهایی داشتیم که با پردازندههای گرافیکی مناسب موبایلی عرضه نمیشدند، آنها تا حدودی قابل استفاده بودند، اما استفاده از آنها برای کنسولهای دستی و محصولات مشابه چندان منطقی نیست. کنسولهای دستی گیمینگ برای بازی در سطح متوسط طراحی شدهاند و اگر بخواهید به صورت حرفهای بازی کنید، خب، در بازار گزینههای زیادی وجود دارد. علاوه بر این، قیمت گذاری این ماژولهای eGPU برای پذیرش در مقیاس بزرگ نیز امکان پذیر نیست و خروجی آنها نسبت به هزینه عملکرد خوبی ندارد. با این حال، اگر قصد دارید از کارت گرافیکهای قابل حمل در صفحه نمایش با وضوح بالا استفاده کنید، دستگاههایی مانند OneXPlayer،قطعاً می توانند مفید واقع شوند.
شرکت One-Netbook در حال حاضر ماژول کارت گرافیک اکسترنال OneXGPU را در پلتفرم جمعآوری سرمایه Indiegogo لیست کرده است و شرکت هنوز قیمت آن را اعلام نکرده است، با این حال قیمت آن باید بالای 500 دلار آمریکا باشد.
- کارت گرافیک انویدیا RTX 5000 ADA با قیمتی نزدیک به 5000 هزار دلار در خرده فروشی های چین
- انویدیا در حال کار بر روی یک مدل کارت گرافیک RTX 3050 ضعیف تر با 6 گیگابایت حافظه
- انویدیا کارت گرافیک قدرتمند GeForce RTX 4080 Ti را در اوایل سال 2024 عرضه میکند
- تصویر گرافیک Galax RTX 3090 Ti Boomstar با کانکتور برق PCIe Gen 5.0
البته چون اولین در نوع خودش هست، نباید خیلی ایراد های آنچنانی ازش گرفت، هنوز خییلیلییی جا داره که به تکامل برسه، مثلا به محض اینکه من اسم SSD رو در عنوان مطلب خوندم ناامید شدم، چون خود SSD هم عمر مفید بلند مدتی نداره و از بازدهیش کاسته میشه، پس نمیشه بعد مدتی از تمام performance اون کارت استفاده کرد، اگر هم بخوای بعد ۲ سال اون SSD رو عوض کنی باز خرج رو دستت میندازه که خیلی منطقی نیست!