هواداران پر و پا قرص شخصیت های علمی و تاریخی، گاهی حتی از طرفداران سرسخت فوتبال هم دو آتشه تر به نظر می رسند. خصوصاً در کشور ما که اصولاً علاقه ی فراوانی به مقایسه ی چیز های بی ربط با یکدیگر (و بر تر دانستن بی چون و چرای یکی بر دیگری) در میان کسانی که هم زمان در زمینه های مختلفی نظیر سینما ، موسیقی ، بازی های کامپیوتری و علم ، عالم ، همه چیز دان و صاحب نظر هستند وجود دارد. گاه حتی بحث های در گرفته میان این دسته از افراد (هواداران چند آتشه ی شخصیت های علمی) به گونه ای جلوه می کند که ناخودآگاه این تصور برای انسان به وجود می آید که بر فرض مثال اگر چارلز داروین و اسحاق نیوتن هم اکنون زنده بودند و روزی دستشان به نفر دوم می رسید، به او رحم نکرده و در یک چشم بر هم زدن تکه پاره اش می کردند! البته اکنون این فرصت برای علاقه مندان به دنیای بازی های کامپیوتری فراهم آمده است که بتوانند این آرزو را به حقیقت تبدیل سازند و با در دست گرفتن کنترل شخصیت های علمی محبوب خود، سایر غول های حاضر در دنیای علم را به خاک و خون بکشند!
در واقع این آرزوی دیرینه اکنون در قالب بازی Science Kombat (بر وزن Mortal Kombat) محقق شده است. اثری در سبک مبارزه ای که در آن علاقه مندان به تعدادی از مهم ترین شخصیت های علمی تاریخ بشریت می توانند کنترل شخصیت محبوب خود را در دست گرفته و همراه با او به نبرد تن به تن با سایر شخصیت های علمی تاریخ بپردازند. به عبارت بهتر در این بازی هشت شخصیت علمی قابل انتخاب حضور دارند که عبارتند از : اسحاق نیوتن ، فیثاغورث ، نیکلا تسلا ، آلبرت انیشتین ، چارلز داروی ، ماری کوری ، الن تورینگ و استیون هاوکینگ. گیم پلی بازی Science Kombat همانند سایر عناوین سبک مبارزه ای بر اساس زمان سنجی و استفاده ی مناسب و هم زمان از کلید های حرکتی و کلید های مربوط به حمله پایه ریزی شده است. البته نباید از بازی ساده و کوچک Science Kombat انتظاری در حد عناوین شاخص این سبک و مجموعه آثاری نظیر سری Mortal Kombat یا Street Fighter را داشت. به عبارت بهتر در این بازی فنون ترکیبی پیچیده و چند مرحله ای ، کمبو های چند گانه یا حرکات ویژه ی چند شاخه و متنوع وجود ندارد؛ اما در عین حال می توان با ترکیب حملات مختلف، نیمچه کمبو های متعددی را بر روی حریفان به اجرا در آورد و حرکات جالبی را بر روی آن ها خلق کرد. در واقع کلید های حمله در بازی Science Kombat تنها به دو مورد مختصر حملات سبک و حملات سنگین محدود می شوند که با ترکیب این حملات و استفاده ی به جا از کلید های حرکتی (به عنوان مثال انجام پرش های به موقع و موارد مشابه) می توان گیم پلی سریع و هیجان انگیزی را در این بازی تجربه کرد.
گرافیک فنی و حتی هنری بازی Science Kombat یاد آور آثار شاخص شانزده بیتی حاضر در سبک مبارزه ای است و با ساختار پیکسل وار خود بسیاری از خاطرات قدیمی علاقه مندان به این دسته از آثار را زنده می کند
هر کدام از شخصیت های حاضر در بازی Science Kombat از حرکات منحصر به فردی بهره می برند که بر اساس ویژگی های شخصیتی یا کشفیات علمی آن ها طراحی شده است. به عنوان مثال بسیاری از حملات استیون هاوکینگ بر اساس ضربات صفحه نمایش معروف تعبیه شده بر روی صندلی چرخ دار او پایه ریزی شده است و در عین حال یکی از حملات قدرتی او به ارسال یک سیاهچاله برای آسیب رساندن به حریف مقابل اختصاص یافته است (در واقع هاوکینگ نظریات مختلفی در رابطه با سیاهچاله ها دارد و این موضوع در بازی Science Kombat به خوبی در بخش طراحی حملات او مورد استفاده قرار گرفته است). از سوی دیگر نظیر همین ویژگی را می توان در سایر مبارزان حاضر در این بازی نیز مشاهده کرد. به عنوان مثال حملات نیکلا تسلا بر پایه ی استفاده ی او از جریان الکتریسیته پایه ریزی شده است و همچنین اسحاق نیوتن برای صدمه زدن به حریفان خود بر سرشان سیب نازل می کند! در واقع علاوه بر ساختار سریع و پر هیجان بازی Science Kombat ، وجود این گونه المان های آشنا که اکنون ویژگی های خنده داری به خود گرفته اند می تواند یکی دیگر از نکاتی باشد که بر جذابیت این اثر در نزد مخاطبان می افزاید. علاوه بر آن هر کدام از لوکیشن های موجود در این بازی نیز بر اساس ویژگی های شخصیتی و دستاورد های علمی مبارزان حاضر در این اثر طراحی شده اند.
شاید یکی از شانس های مهم سازندگان بازی Science Kombat این است که ملیتی پرتغالی دارند و از سوی دیگر آقای هاوکینگ نیز در گوشه ی دیگری از این جهان متولد شده است. چرا که در غیر این صورت ممکن بود به بهانه های واهی نظیر توهین و تمسخر یکی از بزرگان حاضر در دنیای علم، صفحات مجازی این دوستان مورد عنایت زامبی های آشنا و بیکار حاضر در دنیای مجازی قرار گیرد
در بازی Science Kombat تنها دو بخش مختلف وجود دارد که هر دوی این بخش ها از بخش های مشابه موجود در بازی های آشنای حاضر در سبک مبارزه ای الگو برداری شده اند. در بخش نخست علاقه مندان به این بازی می توانند با انتخاب شخصیت محبوب خود به طور دلخواه به نبرد با سایر شخصیت های موجود در این بازی در قالب مبارزه های واحد بپردازند. در کنار این بخش شاهد حضور یک بخش تورنمنت محور هم هستیم که در طی آن می توان با انتخاب یکی از بزرگان دنیای علم به مقابله با سایر رقبا پرداخت و پس از شکست دادن تمامی آن ها گام به مرحله ی نهایی این رقابت نهاد. در این مرحله از بازی Science Kombat تجربه کنندگان این اثر باید با شکست دادن تمامی شخصیت های حاضر در این بازی در قالب یک مبارزه ی نهایی گام آخر را برای تبدیل شدن به بزرگ ترین عالم تاریخ بشریت بردارند. بنا بر این اگر بر این اعتقاد هستید که شخصیت علمی محبوب شما (البته اگر در این بازی حضور داشته باشد) بزرگ ترین شخصیت علمی تاریخ بشریت است می توانید به سراغ بازی Science Kombat رفته و این ادعا را در میدان مبارزه به اثبات برسانید. گفتنی است که بازی Science Kombat اثری است کاملاً رایگان که توسط موتور گرافیکی Unity ساخته شده و انجام آن از طریق مرورگر های اینترنتی امکان پذیر است. البته برای اجرای این بازی بر روی مرورگر اینترنتی خود می باید ابزار Web GL که در واقع مجموعه ای از امکانات پردازشی گرافیکی تحت وب (بر اساس یک واسط برنامه نویسی سطح پایین مبتنی بر جاوا اسکریپت) را فراهم می آورد بر روی سیستم کامپیوتری تان نصب شده باشد (پیشنهاد سازندگان این بازی استفاده از مرورگر فایر فاکس است). اگر علاقه مند به تجربه کردن بازی Science Kombat هستید می توانید سری به این جا بزنید. البته به طور حتم جای خالی برخی از شخصیت های علمی شاخص ایرانی نیز در این بازی به خوبی احساس می شود. اگر جزو علاقه مندان به عناوین حاضر در سبک مبارزه ای به شمار می روید دوست داشتید کدام یک از شخصیت های مهم علمی تاریخ ایران در این بازی حضور داشتند تا توسط آن ها می توانستید به لت و پار کردن اسحاق نیوتن یا چارلز داروین بپردازید؟!
فکر نکنم طرفدار داشته باشه .
بازیش فان است اما گرافیکش پایینه.
سلام دوست عزیز
بحث حق امتیاز یا همون لایسنس به علت وجود حق کپی رایت و محترم شمردن مالکیت معنوی در کشور های جهان اول جزو ملزومات ساخت یک بازی کامپیوتری محسوب میشه و اگر رعایت نشه نقض کنندگان این بحث مجبور به پرداخت جریمه هستند. این وسط نوع استفاده از حق امتیاز یک مورد خاص (مثل همون اتومبیل پورشه که شما مثال زدید) بیشتر بستگی به توافق طرفین داره. مثلاً ممکنه شرکت X به کمپانی Y مبلغ قابل توجهی رو پیشنهاد بده به شرطی که کالای Z (مثلاً همون اتومبیل پورشه یا هر مورد دیگه ای) فقط به صورت انحصاری در بازی اون شرکت مورد استفاده قرار بگیره و در بازی های دیگه استفاده نشه. به عنوان مثال حق امتیاز مسابقات فوتبال جام باشگاه های اروپا و Champions League در حال حاضر در اختیار شرکت کونامی و سری PES هست و شرکت EA نمی تونه از آرم Champions League ، اسم این مسابقات و همچنین لوگو هاش در سری FIFA استفاده کنه. اما به طور مثال هر دو بازی FIFA و PES حق امتیاز لالیگا (لیگ فوتبال اسپانیا) رو در اختیار دارند و می تونند از لوگو و نام تیم ها و بازیکنانش به طور کامل استفاده کنند. در مورد آیتم های تیونینگ هم باز این موضوع بیشتر بستگی به توافق طرفین و نوع قرادادی داره که بین طرفین و همینطور بین بازی ساز ها و سایر شرکت هایی که تبلیغاتشون در بازی ها مورد استفاده قرار می گیره منعقد میشه. مثلاً توی یک بازی اتومبیل رانی ممکنه تبلیغات نقش بسته روی اتومبیل ها مورد قبول طرفین باشه و در بازی های دیگه نباشه. اما در مورد بازی های شبیه ساز مثل فرمول 1 معمولاً کل رویداد شبیه سازی شده لایسنس میشه. به عنوان مثال (فقط مثال) اگر شرکت ردبول در فصل جاری فرمول 1 با تبلیغات کوکا کولا اتومبیل هاش رو به پیست مسابقه بفرسته ، توی بازی فرمول 1 هم دقیقاً باید این موضوع رعایت بشه و جز تبلیغات کوکا کولا تبلیغ دیگه ای روی اتومبیل های این شرکت قرار داده نشه. کلاً این موضوع بیشتر به نوع قرارداد های منعقد شده مربوط میشه. در بازی هایی مثل GTA ولی قضیه تا حدودی فرق می کنه. چون برخلاف سری NFS کسی بازی های سری GTA رو نمی خره که بر فرض مثال توشون فقط پورشه سوار بشه و مردم بیشتر به خاطر سبک بازی و نوع داستان سری GTA یل بازی Sleeping Dogs این جور بازی ها رو تهیه می کنند. بنا بر این سازنده ی بازی GTA ترجیح می ده به جای هزینه های اضافه برای خریدن حق امتیاز اتومبیل ها (که تعدادشون به هیچ وجه کم هم نیست) اون هزینه رو صرف موارد مفید تری توی بازی خودش بکنه.
امیدوارم پاسخی که دادم براتون مفید بوده باشه
بازی جالبی! مرسی که لینکشم گذاشتین:-bd
برای اطلاع رسانی باید عرض کنم که
توی این بازی در مرحله آخر باید با خدا جنگید . یه جور کُفر این بازی
زرشک…….=))
چقدر جالب. آخ که چقدر من از این استیون هاوکینس بدم میاد برم تو بازی اون ویلچرشو فرو کنم تو حلقش بنده خدا رو راحت کنم
سلام آقای حسینی خداقوت چندتا سوال داشتم می خواستم بدونم این حق لایسنس در بازی های
(مخصوصا در بازی های AAA) مثلا NFS لایسنس ماشین های ماجراش چیه و چگونه است و آیا اجباری دارد(حتما اطلاع دارید که حق امتیاز ماشین پورشه دست EA است)آیا برای بسته های تیونینگ و تیونر خودرو لایسنس شامل می شود (مثلا برای nfs underground 2 برچسب های تبلیغاتی روی ماشین می زدن )و برای همین در بازی های GTA و Sleeping Dogs و یا Watch Dogs خبر از ماشین های واقعی نیست بازهم ممنون
خخخخخخ سر عنوانی!!!!!!!!!!!! خخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخ:-bd