تولیدکنندگان گوشی های هوشمند چینی که این روزها آوازهی آنها به سرتاسر جهان رسیده است، به ساختن گوشی هایی با سخت افزارهای فوق العاده قوی شهرت دارند. شرکت هواوی که بزرگترین آنها می باشد همواره در تمامی گوشی های تولید شدهی خود قدرتمندترین سخت افزارها را به کار برده است. یکی از جدیدترین مدل گوشی هایی که این شرکت وارد بازار کرده است، آنر 9 می باشد. این گوشی علیرغم اینکه گوشی میان رده ای به حساب می آید، اما مشخصات سخت افزاری قابل رقابت با پرچمدارانی مانند گلکسی S8، گلکسی نوت 8 و آیفون 7 پلاس دارد. در این مطلب قصد داریم عملکرد فنی آنر 9 را با گوشی های مذکور مقایسه کنیم. با ما همراه باشید.
هواوی آنر 9 را می توان به جرات یکی از زیباترین گوشی های تولید شده توسط این غول چینی دانست. ترکیب شیشه و فلز استفاده شده در این گوشی ظاهری بسیار جذاب به آن بخشیده است. اما ظاهر جذاب تنها ویژگی مثبتی که درباره این گوشی وجود دارد نیست. با توجه به اینکه آنر 9 در خرداد ماه سال جاری معرفی شد، پردازنده آن به روزترین تولید شرکت هواوی، یعنی کرین 960 بود. اگرچه این پردازنده در پرچمداران دیگر شرکت هواوی نیز به کار رفته بود، اما این بار هواوی تصمیم گرفت تا با افزودن حافظه رم بیشتر عملکرد فنی غیرقابل مقایسه با پرچمداران پیشین را ارائه کند.
پردازنده HiSilicon Kirin 960 ساخت هواوی دارای هشت هسته بوده که چهار هسته آن با فرکانس پردازشی 2.4 گیگاهرتز و 4 هسته دیگر با فرکانس 1.8 گیگاهرتز تمامی فعالیت های آنر 9 را به عهده دارد. این گوشی در دو نسخه 64 گیگابایتی و 128 گیگابایتی عرضه شده که به ترتیب دارای 4 و 6 گیگابایت حافظه رم می باشند. پردازنده گرافیکی Mali G71 MP8 تمامی عملیات گرافیکی این گوشی را انجام میدهد. همانطور که مشخص است سخت افزاری که در آنر 9 با آن روبه رو هستیم آن را به یکی از قدرتمندترین گوشی هایی که امروزه در بازار موجود می باشد، تبدیل کرده است.
همانطور که پیش تر اشاره کردیم آنر 9 خرداد ماه امسال معرفی شد، یعنی دقیقاً قبل از معرفی جدیدترین پرچمدار سامسونگ، گلکسی نوت 8. البته گلکسی S8 پیش تر معرفی شده بود، اما آنر 9 به اندازه کافی سخت افزار قدرتمند در خود جای داده تا بتواند با هر دوی آنها به رقابت بپردازد. برای خیلی ها نیز هنوز مقایسه گوشی های اندرویدی با آیفون های شرکت اپل جذاب است، از این رو آخرین پرچمدار آیفون ها در زمان معرفی آنر 9، یعنی آیفون 7 پلاس را نیز می توان از رقبای آن دانست. ولی باید به این نکته توجه کرد که یکپارچگی سخت افزار گوشی های آیفون با سیستم عامل آنها باعث شده، تا از نظر عملکرد فنی این گوشی ها نسبت به تمامی گوشی های اندوریدی دست نیافتنی باشند.
برای مقایسه عملکرد فنی گوشی ها راه های فراوانی وجود دارد. یکی از پرطرفدارترین این راه ها مقایسه نتایج بنچمارک های آنها می باشد. نرم افزارهای بنچمارک به گونه ای طراحی شده اند تا با انجام عملیات های آزمایشی نهایت قدرت عملکرد پردازشی هر گوشی را استخراج کنند و در نهایت آن را مقیاس عددی به نمایش بگذارند. هر نرم افزار بنچمارک روش های مختلفی برای بررسی عملکرد فنی گوشی دارد، که از جمله آنها می توان به عملکرد فنی پردازنده در حالت تک هسته ای و در حالت چند هسته ای اشاره کرد. در ادامه نتایج بنچمارک های گوشی های هواوی آنر 9، گلکسی S8 و نوت 8 سامسونگ و آیفون 7 پلاس را در نرم افزاهای گوناگون مشاهده خواهیم کرد.
AnTuTu (عدد بالاتر بهتر است)
GFXBech T-Rex HD on-Screen (عدد بالاتر بهتر است)
GFXBench Manhattan 3.1 on-screen (عدد بالاتر بهتر است)
Basemark OS II (عدد بالاتر بهتر است)
JetStream (عدد بالاتر بهتر است)
Geekbench 4 Single Core (عدد بالاتر بهتر است)
Geekbench 4 Multi Core (عدد بالاتر بهتر است)
همانطور که از نتایج بنچمارک ها می توان مشاهده کرد، آنر 9 علیرغم اینکه قیمت بسیار پایین تر از رقبای پرچمدار خود در این مقایسه دارد و پردازنده آن نسبت به دیگر رقبا به روز نمی باشد، به راحتی توانسته به رقابت پایاپای با آنها بپردازد. در ابتدای این مطلب اشاره کردیم که سازندگان گوشی های چینی همواره سخت افزاری قدرتمند در گوشی های خود به کار میبرند. آنر 9 نیز از این قاعده مستثنی نیست و با توجه به کیفیت ساخت بدنه آن که از جنس شیشه و فلز می باشد و قیمت قابل قبول آن به عنوان گوشی ای که قادر به رقابت با پرچمداران سال 2017 است یکی از بهترین انتخاب ها برای خرید گوشی می باشد.
دیدگاهتان را بنویسید