ایسوس از منبع تغذیه 1600 وات سری پلاتینیوم ROG Thor خود رونمایی کرده است. مصرف انرژی آن حتی از سری پلاتینیوم ROG Thor II بیشتر است. حالا منبع تغذیه 1600 واتی نیز به گروه سری ROG Thor میپیوندد تا تعداد محصولات این گروه را به عدد 5 برساند. این توان خروجی در حال حاضر از تمام محصولات قبلی بالاتر است، اما نکته جالب این است که با این وجود، این منبع تغذیه قدرتمند برای تمام محصولات روز بازار آمادگی لازم را ندارد.
حداکثر راندمان در حداکثر بار
عبارت پلاتینیوم (Platinum) در کنار نام Thor 1600W به این معنی است که دارای گواهینامه 80 Plus Platinum است، که معادل 90٪ راندمان از 100٪ بار است. با این حال امیدواریم هیچکس هرگز مجبور به استفاده از این میزان از قدرت نباشد. طراحی ظاهری منبع تغذیه جدید Thor تقریباً مشابه ROG Thor II است که سال گذشته معرفی شد. طراحی مشکی و نقره ای با صفحه نمایش OLED که در کناره آن قرار دارد.
با وجود 1600 وات قدرت خبری از PCIe Gen5 نیست
نکته جالب در مورد این منبع تغذیه این واقعیت است که برخلاف سریهای ROG Loki که قرار است چند هفته دیگر عرضه شوند، سریهای Thor از کانکتور اصلی PCIe Gen5 پشتیبانی نمیکنند. این بدان معناست که خریداران بالقوه RTX 3090 Ti باید به آداپتورها تکیه کنند و کسانی هم که در آینده از سری کارت گرافیکهای RTX 40 استفاده خواهند کرد، ممکن است نیاز به استفاده از چهار کابل 8 پین برای ترکیب آنها در یک 16 پین 600 وات داشته باشند. اما با این وجود این شرکت در صفحه محصول تایید کرده است که از کانکتور PCIe Gen5 600W پشتیبانی میکند.
انتقال چنین قدرتی فقط از طریق کانکتور Gen5 بومی همراه با پینهای داده Sense1/2 یا از طریق برخی ترفندها با استفاده از آداپتورهای 4×8 پین و اتصال به زمین پینها ممکن میشود. جالب اینجاست که ایسوس در مشخصات محصول هنوز مشخص نکرده است که کابل برق 16 پینی که همراه منبع تغدیه عرضه میشود در واقع یک آداپتور است.
عجیبتر این واقعیت است که هیچ کانکتور ماژولار برای مشخصات Gen5 وجود ندارد، و با این حال آنها کانکتور 16 پین در کنار این پاور لیست کردهاند. آخرین باری که این اتفاق افتاد، ایسوس در نهایت مجبور شد مشخصات Thor II را از 600 وات به 450 وات تغییر دهد.
با وجود تمام اینها با توجه به قدرت و راندمان بالای این منبع تغذیه 1600 وات ایسوس، میتوان خرید آن را به نوعی سرمایه گذاری برای آینده دانست. چراکه با آمدن نسل بعدی کارت گرافیکهای انویدیا یعنی RTX40 با مصرف بسیار بالای 500 وات وجود چنین منبع تغذیهای میتواند بسیار مفید باشد، هرچند که برای استفاده از آن به وجود آداپتورها نیاز است.
مطالب مرتبط:
سرورها از چه پاوری استفاده می کنند
و اگر در پاک کردن خمیر سلیکون از الکل استفاده بشه بقایا الکل که روی پردازنده می ماند ممکن باعث اتش گرفتن بشه
واگر سیستم 24 ساعت روی نیمه خاموش باشه اصلا برق نداره در مصرف
وچه موقع طول می کشه کارت های جدید کم مصرف بشوند
و چطور کنسول ها با یک ایر کولینگ خنگ می شوند
اما برای پیسی اگر پردازنده یکم قوی باشه از واتر کولینگ استفاده میشه
پاورهای ایسوز با توجه به نقد و بررسی های خارجی، خوب هستن. سری TUF و سری RoG Strix دارن که هردو تمام استانداردهای لازم رو دارن و مطمئنن.
فکر میکنم اگر اشتباه نکرده باشم اینها با همکاری CoolerMaster ساخته میشن چون وقتی پاور رو باز میکنی، بیش از حد شبیه به سری کولر مستر های هم رده اش هست، با یه سری اضافات درخواستی خود ایسوز. این دو شرکت سه چهار سال پیش قرار داد همکاری بسته بودن، احتمالاً بخاطر همینه پاورهای ایسوز خوب کار شدن.
دادا در زمینه پاور کولر مستر OEM نیستا
خود GamersNexus رفته بود کارخونه تولید پاور کولرمستر. چیزی که من تو ویدیوهاش دیدم قطعا تولید کنندست مگر مقاله قطعی و مطمئنی دارید که نقضش کنه.
والا چی بگم، من قرار نیست خدمت شما مقاله بدم یا برای شما چیزی رو اثبات کنم.
کولر مستر در زمینه کولینگ و کیس، OEM هست. اما در زمینه پاور سفارش دهنده است به دیگر OEM ها. کولر مستر با شرکت های بزرگی در زمینه پاور کار میکنه، تقریبا با همه کار کرده، از سیزونیک و CWT و Enhance گرفته تا حتی شرکت های کمتر معروفتر. منتها من تاحالا ندیدم برند دیگری پاور به کولر مستر سفارش بده. کیس دیدم سفارش داده، کولر دیدم سفارش داده، اما پاور ندیدم. برعکس کولر مستر پاور هاشو به دیگر OEM ها سفارش میده.
خواستین قبول کنین، نخواستین به سلامت.
بحث حرف من و شما و قبول یا لج کردن نیست، پرسیدم آیا مقاله ای جایی خوندین لینکش رو میدین یا اینکه احیاناً سری XG کولرمستر دروغ بوده؟ صحبتتون جوریه که انگار کولرمستر فقط لوگو میزنه روی پاور ساپلاهایی که دیگران ساختن. متوجه هستم مراحل زیادی بین دیزاین تا لوگو زدنِ (مثلاً ایسوز) هست، احتمالاً شما بهتر میدونین چون خیلی با قدرت پاورهای گرین رو به دیگران پیشنهاد میدین! بهرحال شما برای ما محترم هستین آقا آرمین، خواهشمندم این صحبت ها رو دوستانه ببینین. 🙂
آناندتک: https://www.anandtech.com/show/12770/cooler-master-announces-tuf-gaming-alliance-with-asus
تامز هاردور: https://www.tomshardware.com/news/cooler-master-psu-lab-visit,37164.html
گیمرز نکسوس: https://www.youtube.com/watch?v=WLTKRZxXa4I
سلامت باشین.
آقا محسن، زبان انگلیسی ات رو قوی کن برادر که چنین مفهوم هایی رو درک کنی.
لینک اول اناندتک، مربوط به همکاری ایسوس و کولر مستر در طراحی ظاهری پاورهاشونه. بدین مفهوم که کولر مستر بر اساس برنامه اتحاد تاف گیمینگ، ظاهر یکسری از پاورش هاش رو هماهنگ با تم تاف ایسوس تولید میکنه. داستان اینطوریه وقتی کولر مستر به OEM سفارش ساخت میده، تم تاف گیمینگ سفارش میده. به این معنا نیست که خود کولر مستر سازنده پاوره، به معنای اینه که سفارشش رو منطبق با تم تاف میده.
لینک دوم، مربوط به بازدید تامزهاردور از لابراتوار R&D کولر مستره. کولر مستر یا هر برند، مثل ترمالتیک، کورسیر، یا حتی گرین، برای اینکه سفارش پاور بدن، باید لابراتوار تحقیق و توسعه داشته باشند، که در اون لابراتوار متخصصین بر اساس نیازهای اون برند، سفارش پاور رو به شرکت OEM بدن. پس همه ی برند هایی که پاور عرضه میکنند، لابراتوار R&D دارند. در لابراتوار R&D هیچ “تولیدی” صورت نمی پذیره. بلکه اسم لابراتوار روشه، تحقیق و توسعه.
لینک سوم، گیمر نکسوس رفته به کارخانه یک OEM که نامی ازش نبرده و در فیلم توضیح میده اینجا پاور های بسیاری از برند ها مثل کولر مستر تولید میشه. در هیچ کجای اون فیلم گفته نشده که کولر مستر تولید کننده یا OEM پاوره، صرفا تولید پاور های کولر مستر در اون شرکت فیلم گرفته شده.
یه توصیه دارم آقا محسن، انگلیسی خودت رو تقویت کن، که چنین اشتباهاتی نکنی. بازهم میگم، کولر مستر OEM (تولید کننده اصلی) پاور نیست. بلکه صرفا سفارش دهنده است. ایسوس هم همینطور، گیگابایت و MSI هم همینطور.
چند تا از شرکت های تولید کننده پاور در دنیا رو اسم می برم آشنا بشین: Seasonic, Enhance Electronics, FSP, High Power, CWT, Fusion Power, Seventeam, HEC, AcBel Polytech, Solytech, Gospower, Great Wall
اینها هستند.
تمام اون برند هایی که پاور در بازار عرضه می کنند، به یکی از اینها سفارش میدن. سفارششون بر اساس دستورات و توصیه هایی است که لابراتوار R&D اونها درخواست کرده. چه از نظر ظاهری، چه از نظر طراحی فنی.
کولرمستر سازنده پاور نیست. اینو همه میدونن 🙂
یادتون باشه نوار LED یا لوگو پاورهای ایسوز ممکنه توی خیلی از کیس ها قایم بشه! فقط برخی کیس ها هستن مثل MasterBox 540 که CutOut دارن و RGBها یا لوگوی پاور معلوم میشه.
احساس میکنم 1 دونه کابل 16 پین واسه این پاور کمه، حداقل می کرد 2 تا. احتمالا ایسوس خودش در آینده به این موضوع پی خواهد برد و یه کابل دیگه هم بهش اضافه میکنه.
سلام لطفا یه مطلب راجب میزان مصرف برق کامپیوتر ها هم بزارید …منظورم اینه که سیستمی که این پاور رو روش میبندی در سه مدل سیستم معمولی و یستم گیمینگ و سیستم های اند …نوع برق مصرفی و هزینه برق اون سیستم چقدر تمام میشه …وقتی این پاور وارد مدار بشه ایا به خودیه خود مصرف بالایی داره یا هرچقدر دیوایس بهش وصل بشه مصرف بیشتر میشه و اینکه الان یه سیستم های اند با 3090TI و این پاور و بقیه داستانا چقدر برق مصرف میکنه در ماه …
سلام دوست عزیز با توجه به مصرف قطعات برق مصرف میکنه حالا میخواد ۵۰۰ وات باشه یا ۱۵۰۰ وات بستگی به قطعات داره اما بحث اصلی اینه که یه سیستم مصرفش این عدد باشه بالا هست و کمپانی ها باید به دنبال کاهش مصرف انرژی برن اما رقابت کمپانی وقتی نزدیک بشه انرژی رو فدای راندمان میکنن و اینکه با cpu نسل دوازده i9 و ۳۰۹۰ti مصرف با قطعات دیگه بین ۱۰۰۰ تا ۱۳۰۰ میتونه متغیر باشه دز ماه هم به میزان استفاده از سیستم بستگی داره.