کمیسیون ارتباطات فدرال آمریکا (FCC) دیروز جمعه اعلام کرد که محصولات امنیتی کسپرسکی، خطری غیرقابل قبول را برای امنیت ملی آمریکا به همراه دارد و Kaspersky را به لیست کمپانیهایی که شرکتها نمیتوانند با مبالغ کمکی FCC خدمات آن را تهیه کنند افزود. FCC کسپرسکی را در همان فهرستی اضافه کرد که شرکتهای چینی ZTE و Huawei در 2021 به آن افزوده شدهاند.
شرکت ها از دریافت کمک های مالی FCC برای خرید سرویس های کسپرسکی محروم شده اند
علاوه بر دفتر مرکزی Kaspersky که در مسکو قرار دارد، بنیانگذار کمپانی یوگنی کسپرسکی در یک دانشگاه فنی حمایت شده از طرف KGB نیز شرکت داشته و مدتها است که متهم به همکاری با ارتش و سرویسهای اطلاعاتی روسی است. استفاده از محصولات کاسپرسکی قبلا در تمام نهادهای دولتی آمریکا ممنوع شده بود و در روز گذشته این شرکت همراه با دو کمپانی چینی دیگر یعنی China Telecom و China Mobile، به لیست محرومیت FCC افزوده شدند.
کمیسیونر FCC در ادامه افزود که او خوشحال است که آژانسهای امنیت ملی آمریکا با ارزیابی FCC در ارتباط با کمپانیهای China Mobile و China Telecom موافق هستند. Brendan Carr بیان کرد:
” افزودن آنها همراه با شرکت کاسپرسکی، به محافظت از شبکههای ما در برابر تهدیدات امنیتی افرادِ وابسته به دولت چین و روسیه که به دنبال جاسوسی و آسیب رساندن به منافع آمریکا هستند کمک خواهد کرد.”
مقامات Kaspersky در بیانیهای نوشتند:
” کسپرسکی از تصمیم کمیسیون ارتباطات فدرال آمریکا منبی بر منع کمکهای مالی به شرکتهایی که قصد خرید محصولات این شرکت را دارند ناامید شده و این تصمیم بر اساس ارزیابیهای فنی نیست بلکه به دلایل سیاسی اتخاذ شده است.”
نزدیک به ده روز قبل نیز اداره امنیت اطلاعات آلمان به شرکتها در این زمینه هشدار داد و آنها را ترغیب به استفاده نکردن از محصولات کاسپرسکی کرد. مقامات آلمانی نیز اشاره کردند که احتمال همکاری این شرکت با سرویسهای اطلاعاتی روسیه وجود دارد. کاسپرسکی اولین شرکت امنیت کامپیوتری روسیه است که به لیست منع کمکهای مالی FCC اضافه میشود.
شرکتهایی که به این لیست افزوده میشوند از دریافت پول از طرف FCC منع میشوند. این برنامهی مالی FCC به کمپانیهای مخابراتی و شرکتهای محروم و کم درآمد برای خرید امکانات و قابلیتهای امنیتی و کامپیوتری کمک مالی میکند و این شرکتها با پول دریافتی از FCC سرویس و خدمات کمپانیهای دیگر را خریداری میکنند.
میگم در تصویر جلوی سن تعدادی کیسه گونی هست اونا چی هستن کود؟ 🤣
آخه کدوم احمقی از برنامه روسی یا چینی برای تامین امنیت استفاده میکنه؟ (البته بجز احمقای معلوم الحال) 🤣
روسیه در زمینه شبکه و نرم افزار، یکی از قوی ترین کشور هاست. در کشور ما با توجه به مسائلی که با غرب هست، اتفاقا یکی از بهترین ضد ویروس ها همین کسپرسکیه. عملکردش هم فوق العاده است. حالا غرب مشکل پیدا کرده باهاش، دلیل نمیشه برای ما خوب بودنش زیر سوال بره.
جدای شیوه عملکرد حکومیت های توتالیته و شرکت های تابعه که همکاری اطلاعاتی رو ناگزیر میکنه، بعنوان مثال مک آفی انترپرایز یا کسپراسکای؟ مساله این است :دی
نظر شخصی من اینه، اگر در ایران هستی، کسپراسکی بهتر از تمام ضد ویروس های دنیاست. اگر خارج از ایران باشی، گزینه های خوب زیاده. سیمانتک/نورتن، ترند مایکرو، مک آفی، بیت دیفندر، پاندا و غیرو اینا همه عالی هستند.
حالا سوال اینکه ربطش به منطقه جغرافیایی چیه؟ اگه بخاطر IP که اینترنت با IP ایران عملا بی استفادست و مجبوریم و پ ن یا و پ س اونم با Kill Switch استفاده کنیم… 😏
البته من بخاطر تجاوز نظامی اخیرش یا مستعمره بودن این حرفو نزدم! سالهاست که نظرم همینه! در تحلیل نهایی دیتای ما همه جا استفاده و سواسفاده میشه و اگه امنیت مدنظره باید با دود ارتباط برقرار کنیم! مساله اینه که اون دیتا کدوم طرف بره؟ هر چند غالبا طرف خیر و شر مطلق هم نداریم، ولی باز… ضمن اینکه بازدهی و آسیب پذیری خود این محصولات هم هست! یه سوال: بنظر من بهترین فایروال خانگی و میدسایز غیر سخت افزاری زون آلارم هست، تا حالا تبلیغ محصولات زون آلارم رو دیدین تو وب فارسی؟ نظری دارین چرا؟
زون آلارم زمانی که یاهو مسنجر تو اوج بود توی ایران خیلی طرفدار داشت منتها میزد ویندوز رو داغون میکرد. یادمه بعد از مدتی روی هر سیستمی نصب میکردم ارتباط نتش قطع میشد. اون زمان همه نت ها دایال آپ بود بدون فایروال زور میزد یه صفحه باز بشه، زون آلارم هم میریختی همون یه صفحه هم باز نمیشد. این ذهنت تاریخی در محبوبیت برند زون آلارم تاثیر داشته دیگه الان من خودم – علی رغم لیست شدن زون آلارم جزو بهترین فایروالها – به خاطر همون خاطرات بد دوران دایل آپ – سراغش نمیرم.
به شخصه به هیچ کسی هم توصیه نمیکنم خیلی در این موارد مته به خشخاش بگذاره. یه بحثی که من همیشه با یکی از دوستانم که متخصص شبکه است دارم، اینه که هر چی شما سیستمت مجهز به انواع نرم افزار ها و سخت افزار های امنیتی کنی، اتوماتیک تبدیل به هدف میشی و خطر حمله بهت بیشتره، تا سیستمی که اصلا هیچی نداره و با ضد ویروس و فایروال دیفالت ویندوز وارد نت میشه.
در مورد سو استفاده از اطلاعات بحث اینه که هدف کجا میتونی باشی. ایران برای غرب یک هدف به القوه خرابکاری اینترنتیه و عملا شما میتونی هدف همه جور حمله ای باشی، اونم از طرف کشور های قدر قدرت پیشرفته غربی، اما برای روسیه ایران یک هدف نیست، خودش زیر مجموعه حساب میشه. برای همین کسپراسکی خطر کمتری در ایران داره. هرچند استاکسنت رو سیمانتک (غربی) کشف کرد، اما کشف شدنش – بعد از خراب کاری بود که در عمل به درد عمه اش میخورد.
آقا آرمین ، تجزیه تحلیلهای شما خیلی دقیقه. خوشم اومد.
ممنون آرمین جان، البته زون آلارم فایروال تا همین چند سال پیش هم تخصصی تر بود و برای کاربران عادی جالب نبود، چون پورت ها رو کامل میبست و برنامه هایی مثلا با IHttpConnection وضعیت اتصال رو وصل میدیدن و تلاششون برای ارسال و دریافت دیتا با مثلا Winsock منجر به کرش میشد! همون موقع یاهو مسنجر خودش هم خطر امنیتی بود هم بسیار ناپایدار، مثل ویندوز که تا قبل از NT…
و سیمانتک یا نورتون؛ یکی از استوره های نوستالژیک برنامه نویسان دهه ۸۰ و ۹۰ خیلی لطف کرد همراه با عمه مکرمش که دیر زحمت کشف رو کشید :دی
دقیقا.