هوآوی به تازگی تأیید کرده است که تولید چیپستهای کرین در آیندهای نزدیک متوقف خواهد شد و میت 40 آخرین گوشی با تراشه Kirin هوآوی خواهد بود.
طبق گفتههای شرکتهای تحقیقاتی Counterpoint، IDC و Canalys، هوآوی در سه ماهه دوم سال 2020 بیشتر از هر شرکت دیگری گوشی هوشمند فروخته است. اگرچه این موضوع میتواند به بهبود اقتصاد چین پس از کرونا ربط داشته باشد، با این حال، چیزی از موفقیت ماجرا کم نمیکند. البته ممکن است این پیروزی کوتاه مدت باشد و روزهای تاریکی برای هوآوی در پیش باشند.
گوگل چندین ماه است که هوآوی را از استفاده از خدماتش محروم کرده و این به دستور دولت آمریکا بوده است. حالا این کشور از کارخانههای تولیدکننده تراشه که از تکنولوژیهای آمریکایی استفاده میکنند درخواست کرده بدون اجازه آنها به هوآوی تجهیزات نفروشند. TSMC تأیید کرده است که دیگر از هوآوی سفارش قبول نخواهد کرد و این آینده تراشههای کرین را در هالهای از ابهام قرار میدهد.
میت 40 آخرین گوشی با تراشه Kirin هوآوی
Yu Chengdong یکی از مدیران ارشد هوآوی اعلام کرده است که تولید تراشههای کرین از 15 سپتامبر متوقف خواهد شد. پیش از این انتظار میرفت که این شرکت تولید تراشههای خود را به شرکت SMIC که بزرگترین تولیدکننده نیمههادی در چین است، منتقل کند. با این حال، تحلیلگران در این مورد و تخصص و ظرفیت SMIC برای ساخت چیپست برای هوآوی مطمئن نبودند.
حالا مشخص شده که این شک بیدلیل نبوده و هوآوی با قبول شکست، اعلام کرده است که دیگر نمیتواند تراشههای Kirin را تولید کند. Chengdong این را ضرر بزرگی برای شرکت خوانده است.
TSMC تا تاریخ 14 سپتامبر تمامی سفارشهای چیپست Kirin 1020 را که قرار است برای در گوشی میت 40 از آن استفاده شود به هوآوی تحویل خواهد داد. ظاهراً این تراشه مبتنی بر فرآیند 5 نانومتری است، همان طراحی که برای ساخت چیپست اسنپدراگون 875G کوالکام از آن استفاده خواهد شد.
میت 40 در ماه سپتامبر رونمایی خواهد شد
Kirin 1020 که در گوشی میت 40 استفاده خواهد شد، قرار است از نظر عملکرد 50 درصد بهتر از Kirin 990 باشد که در میت 30 از آن استفاده شده بود.
هوآوی تأیید کرده که میت 40 آخرین گوشی آنها با تراشه ساخت داخل خواهد بود. چیپست خانگی دارای مزایای خاصی مانند یکپارچگی با سیستم و هزینه پایینتر بود و بدون شک این ضربه بزرگی بر بدنه شرکت است. پیش از این گفته شده بود که به دلیل کمبود تراشه کرین 1020 هوآوی ممکن است استراتژی استفاده از دو تراشه را در پیش بگیرد، اما شایعات جدید این موضوع را رد کرده است.
میت 40 در ماه سپتامبر رونمایی خواهد شد و احتمالا ابتدا در سرزمین مادر و سپس در بازار اروپا به بازار خواهد آمد.
آیا این پایان راه شرکت زیرمجموعه HiSilicon هوآوی خواهد بود؟
HiSilicon اولین برند چینی است که در میان 10 تولیدکننده برتر تراشه در جهان قرار گرفته. اما حالا که این زیرمجموعه دیگر نمیتواند تراشه تولید کند، ممکن است تعطیل شود.
ظاهراً کوالکام در تلاش است تا رضایت دولت آمریکا را برای تولید تراشه برای هوآوی در سال آینده بدست آورد. در صورت عدم موفقیت، گوشیهای آینده این شرکت با چیپستهای مدیاتک راهی بازار خواهند شد.
شرکت چینی SMIC، تراشه Kirin 710A را که بر پایه معماری 14 نانومتری است، برای هوآوی تولید کرده و این احتمال وجود دارد که هوآوی در آینده باز هم این گزینه را مد نظر قرار دهد.
سامسونگ در حال حاضر، پنلهای OLED و تراشههای حافظه را برای هوآوی تولید میکند و ظاهراً علاقهای به فروش چیپستهای خود به این شرکت چینی ندارد. دلیل این تصمیم مشخص نیست، اما به نظر میرسد که سامی نمیخواهد خود را در میان دعوای هوآوی و آمریکا گیر بیندازد.
هوآوی در بخش توسعه نرمافزاری خود اما از Harmony OS دست نکشیده و ساعتهای هوشمند امسال آنها با این سیستم عامل عرضه خواهد شد. تلویزیون هوشمند Honor Vision نیز در حال حاضر با این OS راهی بازار شده است. هوآوی برنامه دارد تا در آینده تمامی دستگاههای خود، حتی گوشیهای هوشمندش را نیز با این سیستم عامل راهی بازار کند.
دیدگاهتان را بنویسید