در چند روز اخیر طرح جنجالی مجلس مبنی بر “صیانت از حقوق کاربران در فضای مجازی و ساماندهی پیامرسانهای اجتماعی” دوباره بر سر زبانها افتاده و ظاهراً قرار است که این طرح امروز در صحن علی مجلس مورد بحث و گفتگو قرار بگیرد. چند ساعت مانده به شروع جلسه مجلس، کسب و کارهای مجازی برای مخالفت با طرح صیانت از حقوق کاربران بیانیه مشترکی منتشر کردهاند.
اولین بار اوایل شهریور ماه گذشته بود که طرح اولیه صیانت از حقوق کاربران در فضای مجازی ساماندهی پیامرسانهای اجتماعی در مجلس مطرح شد. در همان زمان هم به دلیل موارد مبهم و عجیبی که درون این طرح وجود داشت و مخالفتهای جسته و گریختهای با آن به عمل آمد.
- طرح صیانت از حقوق کاربران در فضای مجازی و ساماندهی پیامرسانهای اجتماعی با حضور نیرویهای مسلح
- اولین مخالفت با طرح صیانت از حقوق کاربران در فضای مجازی! (بروزرسانی: مخالفتها ادامه دارد)
- اصلاح طرح فضای مجازی مجلس – قانون جدید برای فیلترشکن و شبکههای فیلتر
- داغ کردن بحث طرح مجلس برای مسدودسازی پیام رسان های خارجی (بروزرسانی: تکذیب نماینده مجلس)
- نماینده مجلس: استفاده از فیلترشکن جرم نیست و پیام رسانی مسدود نمیشود
اما حالا که زمزمههای تصویب این طرح در مجلس بالا گرفته، کسب و کارهای آنلاین، کاربران آنها و تقریباً همه کسانی که زندگی آنها به نوعی با اینترنت بینالمللی و آزاد گره خورده، در حال بروز دادن نگرانی خود بیش از گذشته هستند. در همین راستا ابتدا سازمان نظام صنفی و رایانهای در نامهای از رئیسی درخواست کرد تا طرح صیانت از حقوق کاربران را متوقف کند. حالا 50 کسب و کار آنلاین با انتشار یک بیانیه مشترک، مخالفت خود را با طرح مورد بحث مجلس نشان دادهاند.
متن نامه مشترک کسب و کارهای مجازی مخالف با طرح حمایت از حقوق کاربران
در متن این بیانیه مشترک آمده است:
“طرحی که این روزها با نام «حمایت از حقوق کاربران» در مجلس شورای اسلامی در دست بررسی است، ما کسبوکارهای آنلاین ایرانی را هم در کنار عموم جامعه نگران کرده است. این طرح اشکالات متعددی دارد که در روزهای اخیر توسط کارشناسان مختلف تبیین و بررسی شده و ما از تکرار آنها اجتناب میکنیم اما لازم میدانیم که تأکید کنیم این طرح قطعا به نفع کسبوکارهای اینترنتی ایرانی هم نیست و تدوینکنندگان آن بدانند صدمات و خسارات این طرح به کسبوکارهای بومی، به مراتب بیشتر از کمک به آنها است.”
در این نامه تأکید شده که محدودسازی سرویس دهندگان خارجی و مسدود کردن آنها به هیچ وجه به کسب و کارهای داخلی کمک نخواهد کرد و رشد در فضای رقابت ایجاد شده و کیفیت خدمات با تنوع انتخابهای کاربران بالا خواهد رفت. این کسب و کارها عنوان کردهاند که با تکیه بر نیروی توانمند انسانی و شناخت بهتر از سلیقه هموطنان، بخت رقابت و جذب اعتماد کاربران را داشته و میتوانند بدون نیاز به مداخلات سلبی هم به رشد خود ادامه دهند. آنها تأکید کردهاند که مهمترین حمایت دولت و نهادهای سیاستگذار به کسب و کارهای داخلی میتواند “کاهش دخالتها و رفع دهها مجوز و محدودیت غیرضروری” باشد که هر روز به آنها تحمیل میشود.
در پایان این بیانیه نیز آمده است:
“مهمترین سرمایه ما اعتماد کاربران و امید همکارانمان است. اینگونه اقدامات سلبی هم به اعتماد کاربران لطمه میزند و هم امید نیروی انسانی فعال در این صنعت را کاهش میدهد. ما مصرانه میخواهیم از تجربههای شکستخوردهی پیشین درس گرفته شده و از اقداماتی که با منطق دنیای دیجیتال سازگار نیست اجتناب شود. ما هم کنار مردم که اعتراض خود را با صدها هزار امضا در کارزاری اینترنتی نشان دادند، خواهان تجدید نظر در رابطه با مطرح شدن این طرح در مجلس و توقف آن هستیم.”
لازم به ذکر است که این بیانیه توسط شرکتهای بازار، آپارات، ابرآروان، دیوار، فیلیمو، بلد، ستون، ایوند، زرین پال، ترگمان، تیزلند، پاکت، کاموا، پیاده، بیدبرگ، ویرگول، الوفود، یکتانت، کرفس، شیپور، سینماتیکت، صباویژن، تیوال، فلایتیو، سازیتو، علیبابا ، جاباما، دیجیاتو، نشان، اخبار رسمی، آیتول، رسمیو، آدرس، آیو، شاتل، نماوا، پادرو، کوییز آو کینگز، ایسی مانیتور، تیستایران، اسپارد، شنوتو، زیتل، سیمیاروم، دیجیکالا، شنوتو ، پیپینگ و اسنپ نوشته شده است.
مجلس سی درصدی اینقدر پر رو هست که بخواد چنین طرحی رو اجرا کنه؟ به والله این اجرا بشه، بطور کامل حتی اون یذره امیدی هم که داشتم، از بین خواهد رفت. یا یه روشی مثل استارلینک و وی پی اس و غیره اجرا میکنم، یا مجبورم از کشورم که مال خودمه، برم. مجبورم، هیچ علاقه ای به زندگی در کشور غریبه ندارم که منو اجنبی صدا کنن، ولی مجبورم بخاطر شغلم، برم. لعنت.
عکس میتونست با معنی تر باشه اگه به جای کابل لن کابل dsl رو میخواست قطع کنه
اگه اینترنت جهانی رو فرض کنیم که از همون کابل قرمز میاد و ایران در نقش یه روتر هست که اون اینترنت رو مسیردهی کنه، اینا درصدد این هستند که اون کابل قرمز رو قطع کنند و یک شبکه داخلی با استفاده از همون کابل های نارنجی درست کنند.
خیلیها فکر میکردند ابدی هستند
بهرام که گور میگرفتی همه عمر–دیدی که چگونه گور بهرام گرفت
متاسفانه تاریخ در نزد قدرتمندان انگار هیچ وقت مایه عبرت نمیشه.
اگه این طرح تصویب بشه کل شرکتهای این حوضه از آی اس پی ها گرفته تا فروشگاه های ایرانی مثل دی جی کالا و کسب و کارها و حتی همان پیام رسانهای بومی ورشکست میشوند در این اقدام متحجرانه که چی اینترنت نباید پاچه لخت را نشان بدهد و بقیه دنیا باید با ما همکاری بکنند و اگر نه در کشور 85 ملیونی تافته جدا بافته فیلتر میشوند آنها هم حتما هم خواهند گفت به چشم هر چی شما گفتید ارباب ؟!!
باید همینجور رسا اعتراض کنند تا از حق خودمون دفاع کنیم. اینها مهندسی میکنن همه چیو تا به خواستشون برسن ما هم باید سازماندهی و مهندسی کنیم خودمون تا از حق خودمون دفاع کنیم. اینها میخوان ایران تنبل خونه خودشون باشه و چشم و گوش و دهن مردم بسته باشه تا باز مثل قبل راحت به خاطر هیچ کاری که می کنن مورد ستایش و تقدیس مردم باشند. الان همین اینترنت نبود همین شرکتها نمیتونستن بیانیه مشترک بدن و اگر هم میدادن تاثیر نداشت چون به گوش کسی نمیرسید که تاثیر بذاره. اینها میخوان ما رو در تاریکی و سکوت بی خبری نگه دارند. اینها میخوان چشم ما خورشید نبینه تا ماه و چند تا ستاره رو ستایش کنیم. تا بگن نوری غیر از ما وجود نداره امیدی غیر از ما وجود نداره.