دکترین نظامی بسیاری از کشورهای جهان در حال حرکت به سوی کاهش نفرات انسانی و جایگزینی آنها با فناوری و تکنولوژی های روز است.تمامی علوم در حد اعلاء خود برای این منظور به کار گرفته می شوند.یکی از مهمترین عواملی که در پیشبرد این اهداف موثر است،علوم کامپیوتر و الکترونیک است.ایالات متحده از چندی پیش تا کنون به وسیله به کارگیری چند شرکت میهنی و اروپایی مشغول به بررسی شرایط ورود سیستم های هوشمند به سامانه های نظامی خود است.البته ایالات متحده تنها کشوری نیست که این هدف را دنبال می کند و انگلستان نیز نیتی مشابه اما در ابعاد کوچک دارد.اینک انتظار ها برای رویت یکی از پیشرفته ترین تجهیزات نظامی جهان به آخر رسیده است و پیشرفته ترین ناو شکن جهان پای به خدمت خواهد گذاشت!
آمریکا یک برنامه نسبتا محرمانه را از سالهای 2007-2006کلید زده (برخی منابع 2011 را نام برده اند) و به دنبال تولید ناو شکن هایی فوق پیشرفته،سریع و چابک،عدم نیاز به نیروی انسانی زیاد برای کنترل و تسلیحات مدرن بود.نتیجه این فعالیت به وجود آمدن یک کلاس جدید با نام “زاموالت” (Zumwalt) بود.این ناو شکن فوق پیشرفته بر طبق قول و قرارهایی که نیروی دریایی ایالات متحده داده بود،در حال ورود به خدمت است و هم اکنون آزمایش هایی نهایی را در آب سپری می کند.این ناو شکن یک نمونه کامل برای حمله،دفاع از ناوهای دیگر و کنترل مناطق جنگی است.این ناوشکن بزرگترین و سنگینترین ناوشکن تاریخ و نخستین ناوشکنی است که کاملاً بر اساس اصول پنهانکاری طراحی شدهاست. این کلاس از ناوشکنها و اولین فروند آن به یاد دریابد المو زاموالت فرمانده سابق نیروی دریایی آمریکا نامگذاری شدهاند.شکل ظاهری این کشتی بسیار متمایز از کشتیهای جنگی دیگر است. زاموالت بدنهای مقعر دارد که بیش از یکصد سال است در هیچ کشتی دیگری دیده نشده است. این ناوشکن یک شناور جنگی چندمنظوره برای ماموریتهای ضدسطحی، ضدهوایی و آتش پشتیبان است که البته در طراحی آن تمرکز بیشتری در زمینه جنگ با اهداف زمینی صورت گرفتهاست.طول این کشتی ۱۸۰ متر و وزن آن ۱۴ هزار و ۸۰۰ تن است که دو برابر ناوشکنهای کلاس آرلی برک به حساب میآید و حتی از رزمناوهای تایکندروگا هم سنگینتر است اما تعداد پرسنل این کشتی تنها بین 140 الی 158 نفر است. این رقم کمتر از نصف دو کشتی مذکور است که استفاده گسترده زاموالت از سیستمهای خودکار را نشان میدهد.فناوری های کامپیوتری و الکترونیکی این ناو شکن بسیار پیچیده و دقیق است علاوه بر آن بسیاری از قسمت های آن توسط کامپیوترهای داخلی اداره می گردد.در نتیجه تعداد پرسنل به طور چشمگیری کاهش یافته است. بازتاب راداری کم و یکپارچهسازی سیستمهای تسلیحاتی از ویژگیهای خاص زاموالت است. ابتدا قرار بود ۳۲ فروند از این کشتی ساخته شود که بعداً به ۱۰ فروند و سپس به ۳ فروند کاهش یافت.در مجموع ۹.۶ میلیارد دلار برای تحقیق و توسعه این ناوشکن هزینه شده و هزینه تولید اولین فروند این کشتی بدون احتساب هزینههای تحقیق حدود ۳ میلیارد و ۴۵۰ میلیون دلار بودهاست. هرچند گفته میشود که هزینههای نگهداری این کشتی کمتر از کشتیهای جنگی مشابه خواهد بود.
بسیاری از تسلیحات این غول پیشرفته به طور دقیق مشخص نیست علاوه بر آن برخی منتقدان نظامی بر این عقیده هستند که این ناو شکن دارای تسلیحاتی جدید خواهد بود که برای اولین بار با Zumwalt به دنیا خواهند آمد.اما تسلیحات نام برده،به احتمال زیاد در آن دیده خواهد شد.تسلیحات کشتی شامل دو توپ ۱۵۵ میلیمتری با گلولههای هوشمندی که تا ۱۰۰ کیلومتر برد دقیق دارند، دو توپ مسلسل ۵۷ میلیمتری، راکتهای ضدزیردریایی آستراک، موشکهای کروز تاماهاوک، موشکهای دفاع هوایی ریم-۱۶۲ (مدل پیشرفته سی اسپارو) میشود.علاوه بر آنها نیروی دریایی استفاده تسلیحات پیشرفته “لیزری” را تایید کرده است.چهار موتور توربین گاز ساخت رولزرویس نیروی محرکه کشتی را تامین کرده و سرعت آن را به بیش از ۵۶ کیلومتر میرسانند.بسیاری از طراحان و منتقدان به شیوه طراحی این ناو شکن معترض بوده و خطر شکست طراحی های هرمی را یاد آورد شده اند.ظاهرا این طراحی در طول جنگ های جهانی نیز توسط روسیه و فرانسه مورد آزمایش قرار گرفته و شکست خورده است.این ناو شکن در روزهای آینده وارد خدمت خواهد شد.
این خبر رو سایت خبرگزاری تسنیم با تصاویر منتشر کرده :
http://www.tasnimnews.com/fa/news/1394/09/19/939174/?ref=parseek
میشه گفت شهر زیر ابه.:D