شورای عالی فضای مجازی در مصوبه سند کلان شبکه ملی اطلاعات، وزرات ارتباطات را به تکالیف جدید موظف کرده است که یکی از آنها تبدیل نسبت ترافیک داخلی به خارجی اینترنت به 70- 30 است. عباس آسوشه، معاون مرکز ملی فضای مجازی در گفتوگو با خبرگزاری مهر، پیرامون جزئیات طرح کلان شبکه ملی اطلاعات، توضیحاتی ارائه داده است که بخشی از آن را در ادامه مطلب مشاهده خواهید کرد.
نسبت ترافیک داخلی به خارجی جدید با الهام از کره جنوبی
آسوشه در پاسخ به سوالی که در رابطه با هدفگذاری سند در مورد میزان ترافیک داخلی دیتا به چه صورت بود، گفته است که برای ترافیک داخلی قابلیت 70 درصد به 30 درصد در نظر گرفته شده است. او ضمن مقایسه ایران با کره جنوبی در این مورد خاص، افزود:
این رقم در کره جنوبی 80 به 20 است، در حالیکه ما با 70 درصد موافقت کردیم و گفتیم که شبکه این امکان را داشته باشد تا 70 درصد ترافیک داخلی را پشتیبانی کند و قابلیت 30 درصد ترافیک خارجی را نیز داشته باشد. اما این مسئله زمانی اتفاق میافتد که خدمات کاربردی و محتوای ما همپای شبکه حرکت کنند.
او در ادامه توضیح داد که این نسبت 70 به 30 به این معنا نیست که بخواهند سرعت اینترنت را کم کرده یا دسترسی به آن را به 30 درصد برسانند. آسوشه حرف اصلی را فراهم بودن زمینهای دانست که در آن خدمات کاربردی و محتوا همپای شبکه رشد کنند. به بیان دیگر محتوای اینترنت باید به 30 درصد ظرفیت ارتباطی ما برسد و 70 درصد باید در اختیار خدمات و محتوای داخلی شامل خدمات حملونقل، سلامت و بهداشت و دولت الکترونیک باشد.
او مدعی است که مردم برایشان فرقی نمیکند که از طریق شبکه داخلی یا اینترنت، سرویس دریافت کنند و کیفیت ارائه سرویس مهمتر است. به گفته او برخی از افراد با توجه به اهداف سیاسی و حزبی این مسئله را نادیده میگیرند و آن را به سمتی میبرند که اصلاً مردم در آن نقطه قرابتی ندارند.
مزیت خدمات داخلی نسبت به خارجی
آسوشه بحث مزیتبخشی تعرفهای، به نحوی که دسترسی به خدمات داخلی نسبت به خدمات خارجی مزیت داشته باشد را یکی از موارد سند کلان عنوان کرد. او این موضوع را با یک مثال دقیقتر شرح داد:
این هدفی است که یک سرویس داخلی مانند موتور جستجو، 100 درصد نیازهای مردم را برآورده کند و باید بسیار ارزانتر از دسترسی به سرویسیهای خارجی باشد، تا زمانی که ما موتور جستجویی داشته باشیم که بیش از 70 درصد مردم از آن استفاده میکنند. آن زمان باید برای آن مزیت بخشی کرد. برای مثال امروز خدماتی مانند ایمیل و پیامرسانی، سرویس قابل و با کیفیتی نیستند که بتوانند با سرویسهای خارجی رقابت کنند. بنابراین در این زمینه نباید مزیت بخشی کرد و بخواهیم تعرفه سرویسهای خارجی را گران کنیم چرا که سرویس ایرانی معادل که مردم بتوانند به راحتی از آن استفاده کنند وجود ندارد.
آسوشه در پایان عنوان کرد که تحقق این موضوعات را تا سال 1400 مدنظر قرار دادهاند و این یعنی میتوان انتظار داشت که در راستای تحقق هدف مورد نظر، شاهد تغییراتی در سرویسهای اینترنتی باشیم.
افتضاحی دیگر، بدتر از کره شمالی …
بهتره اسمش بشه شبکه امنیت ملی اطلاعات تا همه بدانند با چه چیزی طرف هستند! در برنامه رو در رو شبکه 4 سیما دو نفر کارشناس دعوت کردن اونا هم راحت گفتن:(( مثل گذرنامه قراره این شبکه برای اینترنت عمل بکنه یعنی هر کسی دیگر به اینترنت نمیتونه دسترسی داشته باشه و موقع اغتشاشات مشکل قطعی اینترنت نخواهیم داشت!))
عملا اینجوری که من فهمیدم مثل سامانه اکانتینگ دانشگاه ها میشه و باید کدملی و اینا بزنی تا به اینترنت دسترسی داشته باشی و بدتر از اون خدای ناکرده از برنامه های دورزدن فیلترینگ استفاده کنید باید جوابگو باشید و در صورت تکرار به عنوان مجرم با شما برخورد خواهد شد!
شبکه ملی یعنی خداحافظی با اینترنت آزاد! مراقب نظراتتان در این شبکه باید باشید!
الان یعنی چی دقیقا
یعنی اینترنت دیگه نداریم
گرون میشه
حجمش خیلی کم میشه
میفهمم چی میگی ولی اینکه فک میکنی این رئیس جمهور یا قبلیا یا بعدیا هیچکارن مسخرست. همشون و تک تکشون …..
بچه های عزیز تا دیر نشه با یوتیوباتون خدافزی کنید که علی برکت الله
اولا روحانی این وسط هیچ کاره نه تنها روحانی بلکه همهی رییس جمهور ها هیچ کاره بودن!
بله بله، روحانی توی این مملکت کلاً هیچ کاره هست! فقط اومده حقوق بگیره بره خونه. خب آقای محترم، … چرا وارد عرصهای شده که جولانگاهش نیست؟! هم سابقهی امنیتی داره و هم سابقهی سیاسی و در کل آدم با سابقهای هست. با فرض اینکه اصلاً آبدارچی امنیتیها و سیاسیون هم بوده باشه، بعد از 4 سال اول چرا دوباره کاندید ریاست جمهوری شد؟ چرا؟ و از اون سنگینتر، شما چرا دارید ازش حمایت میکنید؟!!!