نمایشگاه هوایی برلین 2016 در فرودگاه اکسپو سنتر برلین برگزار شد. این نمایشگاه که از سال 1909 آغاز شده، به عنوان طولانیترین نمایش از نوع خودش در دنیا شناخته شده است.در این مطلب علاوه بر تصاویر این نمایشگاه،به معرفی برترین جنگنده تولید آلمان خواهیم پرداخت.برای یک زنگ تفریح پس از سیل اخبار کامپیوتکس 2016،با ما همراه باشید.
تورنادو یک جنگنده بال دلتا دو سرنشینه است که برای انجام عملیات های عمقی در خاک دشمن و نفوذ در ارتفاع پایین در شبکه پدافند دشمن طراحی شده است . از توان حملات دقیق متعارف و یا اتمی در اروپای شرقی برخوردار بود و سامانه های الکترونیک پیشرفته به ان اجازه پرواز خودکاردر ارتفاع پایین را می داد .اگرچه قرار بود در نقش بمب باران دقیق به کار رود ولی در طول دهه ۱۹۸۰ در همان نسخه تهاجمی در نقشهای شناسایی، ضد کشتی و ضد رادار جنگ الکترونیک به خوبی توسعه وبه کار رفت. از انجای که قرار بود تورنادو دست به عملیات ارتفاع پایین بزند بال متغییر بهترین گزینه در ان زمان برای تورنادو تشخیص داده شد . در مرحله اول بال دلتا مورد ارزیابی قرار گرفت ولی بال دلتا در سرعت پایین کارایی خوبی نداشت ولی نمایش قدرت عملیات اف۱۱۱ با بال متغییر در هر ارتفاعی باعث انتخاب این بال شد. بال متغییر به غیر از رسیدن به سرعت بالا در ارتفاع کم باعث کوتاه شدن باند برای برخواست و نشست هواپیما بود بال در بین زاویای ۲۵ تا ۶۷ درجه متغییر بود و در نسخه تهاجمی تورنادو بال به دستور خلبان بسته به سرعت تغییر می کرد و حالت خودکاری وجود نداشت. زاویه ۶۷ در درجه باعث کاهش پسا در کمترین میزان میشد و سرعت بالای را در ارتفاع پایین ایجاد می کرد و زاویه ۲۵ درجه برای نشست و برخواست کوتاه بهترین حالت بود.همچنین در زیر بال متعییر یک محل تسلیحاتی متغیر نیز وجود داشت که بسته به زاویه بال ان نیز تغییر زاویه می داد.
تورنادو یک جنگنده دو سرنشینه است.کابین جلو خلبان و کابین عقب افسر اسلحه و رادار بود. بر روی پنل خلبان یک اچ یو دی قرار داشت و در نسخه جی ار ۱ در کابین جلو یک نمایشگر سی ار تی ساده در مرکز پنل و یکی در بالا سمت چپ قرار داشت که وضعیت ناوبری، ارتباطات ، تسلیحات و هشدار دهنده راداری را به خلبان نشان می داد و در کابین عقب یک نمایشگر چند کاره تک رنگ و یک سی ار تی گرد بزرگ برای نمایش رادار وجود داشت .هواپیما از سامانه پرواز دیچیتال با سیم (اف بی دبلیو) متشکل از یک سامانه چهار کانال انالوگ بهره میبرد . تورنادو همانند اف۱۱۱ و سوخوی۲۴ دارای دو رادار است . یکی رادار تهاجمی برای کشف و درگیر با اهداف زمینی و دریایی ودیگری رادار کوچکتری در زیر بدنه برای ناوبری و تعقیب عوارض زمین برای پرواز در ارتفاع پایین. رادار توان درگیر موثر با اهداف دریایی و زمینی را دارد و میتواند دست به نقشه برداری از سطح زمین بزند .از دیگر تجهیزات الکترونیک دیگر این نسخه میتوان به سامانه ناوبری ای دی ۲۷۷۰ با توان تعقیب عوارض زمینی و پرواز خودکار در ارتفاع پایین بدون دخالت خلبان، سامانه ناوبری دیجیتال سه محوره اف آ ان ۱۰۱۰ ،سامانه هشدار دهنده راداری ساخت مارکونی،غلاف جنگ الکترونیک مارکونی ARI.23246/1 که معمولا دربیرونی ترین جایگاه خارجی زیر بال حمل می شود،غلاف نشان گذار لیزری اس اس کیو ۱۴۳ پایو اسپیک ساخت وستینگهاس با توان دید حرارتی و یا غلاف نشان گذاری TIALD و غلاف پرتاب کننده شراره و پوشاله یوز ۱۰۸ ، غلاف شناسایی راپتور و سامانه جنگ الکترونیک مارکونی بر روی دم.
در مرحله نخست قرار بود یک موتور امریکایی روی جنگنده جدید نصب شود ولی در نهایت موتور توربو یونیون ار بی ۱۹۹ روی این هواپیما نصب شد.این موتور توسط سه سازنده یعنی رولز رویس انگلستان ، ام تی یو المان و فیات ایتالیا طراحی شد اگرچه رولز رویس بیشترین سهم را داشت .موتور توربوفن ار بی ۱۹۹ مارک ۱۰۳ برای عملیات در ارتفاع پایین طراحی شده است و از سه کمپروسر بهره می برد. موتور دارای پس سوز است و در حالت خشک دارای قدرت ۹۸۵۰ پاوند و با پس سوز دارای ۱۷۲۵۰ پاوند است.موتور دارای سامانه کنترل دیجیتال مشابه نسخه هواپیمای کنکورد بود و از ورودی هوای متغییر برای تنظیم هوایی ورودی به موتور بهره می برد و هر دو موتور دایرا دو ژنراتور برای شارژ باطری است.تلاش فراوان شد تا بتوان در عرض نیم ساعت موتور را پیاده و تعویض کرد. هواپیما دارای ۵۰۹۰ کیلوگرم سوخت داخلی و توان حمل ۵۹۸۸ کیلوگرم سوخت خارجی در چهار مخزن شامل دو مخزن ۲۲۵۰ لیتری و دو مخزن ۱۵۰۰ لیتری و یا چهار مخزن ۱۵۰۰ لیتری بود و میتواند یک غلاف سوخت رسانی یار به یار تایپ ۲۸ با سرعت انتقالی ۱۱۳۵ لیتر در دقیقه را حمل کند. هواپیما دارای بیشترین سرعت ۲٫۲ ماخ (۲۴۰۰ کیلومتر در ساعت)در ارتفاع بالا و ۱۴۸۰ کیلومتر بر ساعت در ارتفاع پایین است . برد رزمی تورنادو با دو مخزن سوخت و چهار بمب و غلاف های جنگ الکترونیک ۱۳۰۰ کیلومتر بود که برد بسیار مناسبی و با در نظر گرفتن توان سوختگیری هوایی یک امتیاز برای نسخه تهاجمی ان تورنادو یک جنگنده تهاجمی با توان حمل تسلیحات بسیار گسترده است.
سلاح ثابت تورنادو در نسخه تهاجمی دو توپ ۲۷ م م موزر بی کا ۲۷ است . این توپ با توان شلیک گلوله های ۲۷ م م با پوک های ۱۴۵ م م است که دارای سرعت اتش ۱۰۰۰ تا ۱۷۰۰ گلوله بر دقیقه و برد موثر ۲۰۰۰ متر است. این توپ در دو طرف بدنه نصب شده و دارای ۱۸۰ گلوله برای هر توپ است. تورنادو دارای هفت جایگاه جنگ افزاری با توان حمل ۹تن سلاح است. این هفت جایگاه شامل سه عدد در زیر بدنه و دو عدد زیر هر بال است. تورنادو میتواند تا هشت بمب ۴۵۰ کیلوگرمی سقوط ازاد ، و یا چهار بمب خوشه ای بی ال ۷۵۵ و یا تا ۵ بمب ۲۲۵ کیلویی هدایت لیزری پیویی ۴، و یا سه بمب هدایت لیزری ۴۵۰ کیلویی پیویی ۲ و یا تا دو بمب هدایت لیزری ۹۰۰ کیلویی جی بی یو ۲۴ ویا نه تا هفت موشک ضد رادار الارم(این موشک از خدمت ارتش انگلستان خارج شده است)و یا تا دو موشک کروز استروم شدو با برد ۵۰۰ کیلومتر و یا ۱۲ موشک هدایت میلی موجی بیرمیستون . همچنین برای دفاع از خود می تواند تا دو موشک سایندوندر و یا اسرام را با خود حمل کند.برای عملیات ضد باند می توان تا دو پخش کننده مهمات جی پی ۲۳۳ و یا ام دبلیو ۱ و برای حملات اتمی تا چهار بمب اتمی را حمل کند.
با تشکر از جنگاوران.آی آر
در ادامه می توانید شاهد تصاویر نمایشگاه هوایی آلمان،برلین،2016 باشید.
♥Luftwaffe… گرچه الانم میشه مدرن و پرقدرت بدونیمش ولی درمقایسه با دوران اوج که بهترین خلبانان و تکنولوژی هوانوردی رو داشت که بعد جنگ دوم الگوی اصلی علوم هوافضای غرب و شرق شد…
متاسفانه جنگها هستند که باعث حرکت سریعتر علوم میشوند !!!!!
احتمالا یه هواپیما میخواسته براش نخریدن.
واقعا لذت بخشه با خانوادت بری نمایشگاه و اون عکس با فلش چتری گرفته بودن واقعا زیبا بود
جالبه هنوز آلمانی روی مسلسل MG-42 تعصب دارن و میخوان بگن باز ما پیروز جنگ با اون افکار هستیم
با بدنیا اومدن بچه دوم،فرزند اول کم کم از چشم میفته و دیگه توجهی بهش نمیشه واسه همین افسرده میشه!!!
تفاوت حالت صورت اون پسربچه با سایر اعضای خانواده اش جالبه 🙂
اگه اشتباه نکنم این جنگنده تورنادو همون panao v tornado است که در تست شتابگیری در مقابل لامبورگینی رونتون در مسافت ۲ کیلومتر از رونتون شکست خورد!!!
واقعا علم فیزیک و مکانیک چه معجزه ای میکنه :x:x خیلی چنین خبر هایی جالب و مبهوت کننده هست ممنون :-bd:x