زمانی که صحبت از المانهای مختلف مانیتورهای گیمینگ باشد، کاربران معمولا باید بین سرعت و وضوح یکی را انتخاب کنند. در واقع کاربران حتی با در اختیار داشتن یک کارت گرافیک قدرتمند نیز شاید بیشتر به دنبال فریم بر ثانیه بالاتر باشند تا این که تنها وضوح بیشتری را بدست آورند. به همین جهت نمایشگر Aorus FI32U گیگابایت یکی از مدلهاییست که نه تنها تعداد پیکسل بالایی را به علت وضوح عالی ارائه میدهد، بلکه نرخ نوسازی سریعی را نیز به همراه دارد.
- نمایشگر گیمینگ G32QC گیگابایت – کم نظیر با قیمتی عالی
- منبع تغذیه P650B گیگابایت – عالی با قیمت مناسب
- مادربرد Z690 Gaming X گیگابایت – فراتر از انتظارات
نمایشگر گیمینگ Aorus FI32U گیگابایت
نوع پنل / نور پس زمینه | Super Speed IPS / W LED |
ابعاد صفحه / نسبت ابعاد | ۳۱.۵ اینچ / ۱۶:۹ |
وضوح تصویر / نرخ نوسازی | 3840 × 2160 / 144 هرتز |
عمق رنگ / HDR | 10 بیت / Display HDR 400 و HDR 10 |
زمان پاسخ دهی | ۱ میلی ثانیه |
روشنایی | ۴۰۰ نیت |
کنتراست | 1۰۰۰:۱ |
ورودیهای تصویر | یک عدد Display Port 1.4 دو عدد HDMI 2.1 |
جک صدا | ۳.۵ میلی متری ESS Sabre DAC |
USB | دو عدد USB 3.0 یک عدد USB Type C |
مصرف انرژی | 44.5 وات در 200 نیت روشنایی |
ابعاد و وزن | 717.6 × 598.3 × 283 میلی متر / 10.9 کیلوگرم |
نمایشگر Aorus FI32U گیگابایت با قابلیتهای گیمینگ متنوعی همراه شده که تجربه کاربری را بهبود میدهد. پنل مورد استفاده Fast IPS یا Super Speed IPS با زمان پاسخی دهی 1 میلی ثانیه میباشد. این مدل همچنین از AMD FreeSync Premium Pro در رنج 48 الی 144 هرتز بهره میبرد. البته این مانیتور با G Sync نیز مشکلی نخواهد داشت. در بسته بندی این مادربرد کابلهای USB 3.0 و USB C و HDMI و Display Port به همراه کابل برق گنجانده شده است.
ابعاد بزرگ Aorus FI32U چندان توجه را به خود جلب نمیکند زیرا طراحی مانیتور به همراه حاشیههای باریک از سه طرف عالی هستند. لوگو Aorus در حاشیه پایینی جای گرفته و البته یک LED کوچک نیز زیر آن قرار دارد. در پشت این مدل شاهد نورپردازی RGB هستیم که به شکل بسیار زیبایی پیاده سازی شده. شما میتوانید نورپردازی را از طریق منوی حاضر روی صفحه نمایش یا برنامه Gigabyte RGB Fusion کنترل کنید.
یکی از بخشهایی که Aorus FI32U به خوبی خود را از باقی رقیبان جدا میکند، بدون شک صدا خواهد بود. اگر چه این مانیتور از بلندگوهای داخلی بهره نمیبرد اما از یک چیپ (DAC) مبدل دیجیتال / آنالوگ ESS Sbare برخوردار است. دوست داران و کاربران حرفهای صدا مشخصا قطعه بالا رده اشاره شده را به خوبی میشناسند.
استند این مدل نیز به مانند اکثر مانیتورهای Aorus عملکردی استاندارد و عالی دارد. کاربران میتوانند آن را در زاویهها و ارتفاعهای مختلف قرار دهند. در بخش پشتی شاهد پورتهای متنوعی از جمله دو HDMI 2.1 و یک Display Port 1.4 با Display Stream Compression هستیم که در کنار آنها دو عدد USB 3.0 و یک USB Type C نیز وجود دارد. USB Type C در کنار انتقال سیگنال ویدویی میتواند یک سوییچ KVM را نیز فعال کند که به شما اجازه میدهد دو سیستم را با یک صفحه کلید، مانیتور و ماوس کنترل کنید. این برای گیمرهایی که از یک رایانه شخصی و یک کنسول گیمینگ روی نمایشگر خود بهره میبرند ایده آل خواهد بود.
رنگهای 10 بیتی و پشتیبانی از طیف رنگی DCI-P3
نمایشگر گیمینگ Aorus FI32U گیگابایت از رنگهای 10 بیتی پشتیبانی میکند تا تجربه گیمینگ شما را با رنگهایی زندهتر ارتقا دهد. پنل 10 بیتی میتواند بیش از یک میلیارد رنگ پدید آورد در مقایسه با پنل 6 بیتی که تنها میتواند 260000 هزار رنگ به نمایش در آورد. همچنین بازسازی رنگ و عملکرد نیز در پنل Aorus FI32U بهتر است.
هر چه پنل طیف رنگی بالاتری را پشتیبانی کند، محدوده رنگی میتواند به نمایش بگذار بیشتر خواهد بود. DCI-P3 یک فضای رنگی RGB معمول برای فیلمهای دیجیتال است که از صنعت فیلم ایالات متحده بوجود آمده است. در مقایسه با sRGB این طیف رنگی رنگهای قرمز و سبز بیشتری را پشتیبانی میکند که به کاربران اجازه میدهد تا رنگهای واقعی بیشتری را مشاهده کنند. با تکنولوژی HDR مانیتور Aorus FI32U میتواند سطوج رنگی بهتری را برای کاربران فراهم کند.
تثبیت کننده
تثبیت کننده هدف گیری (Aim Stabilizer) موشن بلور را کاهش داده و گیمرها اجازه میدهد وضوحی فرای معمول را تجربه کنند تا گیم پلی روانتر برایشان خلق شود. برای مثال در بازیها اول شخص شوتر، شلیک کردن یک لگد محکم را به همراه دارد که باعث لرزش صفحه و تار شدن تصویر میشود. Aim Stabilizer میتواند با موشن بلور مقابله کرده و وضوح دید را برای گیمرها بالا ببرد تا آنها نیز به راحتی هدف گیری کرده و کار را تمام کنند.
داشبورد
داشبورد اطلاعات اساسی سیستم مانند ولتاژ، سرعت کلاک، میزان حرارت، میزان استفاده، سرعت فنها پردازنده را به نمایش میگذارد. همچنین برخی قابلیتهای اختصاصی گیگابایت مانند GameAssist نیز در آن حضور دارند. شما حتی میتوانید اینکه به کدام یک این اطلاعات دسترسی داشته باشید را نیز کنترل کنید.
Black Equalizer
Black Equalizer میتواند سایه نمایشگر را کنترل کند تا کنتراست و دید شما را در صحنههای تاریک بدون بیش از حد روشن کردن نقاط روشن افزایش دهد. بنابراین در بازی Black Equalizer جزئیات نقاط تاریک را بدون اثر گذاری روی بقیه قسمتها افزایش میدهد و شما به راحتی میتوانید دشمنان خود را در قسمتهای تاریک پیدا کنید.
Flicker Free
تکنولوژی Flicker Free هر نوع سوسو زدن را در روشنایی بالا از بین برده و خستگی چشم را به شدت کاهش میدهد. چشمان شما ممکن است این سوسو زدن را نبیند اما بی شک آن را حس خواهد کرد. مانیتور گیمینگ Aorus FI32U منبع نوری LED پایدارتری را فراهم آورده که به گیمرها اجازه میدهد ساعات بیشتری را به بازی یا تماشای فیلم بپردازند، بدون آنکه حس کنند چشمانشان خسته شده یا اینکه صدمه ببیند و البته که تجربه بصری مطلوبتری را نیز پدید آورده است.
اون عکس تیتر چه عکسیه آخه؟ من فکر کردم مانیتور 4K اولترا واید معرفی شده.
۴k که واید نمیشه اصلا ابعاد مانیتور باید 3840×2160 باشه اصولا مانیتور های واید 3840×1080 هستن
.
.
.
قیمت رو چرا ننوشتید؟
اصولا؟ مانیتور اولترا واید به نسبت 21:9 میگن و رزولیشن هم ربطی نداره. ارتفاع تصویر میشه 2160 طولش هم میشه به نسبت جدید.
طبق تعریف 4کی، اگه تعداد پیکسل افقی نزدیک به 4000 باشه میشه 4کی
3840*1080 هم 4کی حساب میشه
مانیتورهای اولترا واید باید نسبت تصویرشون حدود 21 به 9. بنابراین 1080*3840 سوپر اولتراواید حساب میشه که نسبت 32 به 9 دارند.
اولترا واید 4کی مانیتوری هست که من دارم و رزولوشنش 3840*1600 هست.
البته ما 4کی در استاندارد HD هم داریم. تو این استاندارد، رزولوشن عمودی باید 2160 پیکسل باشه. بنابراین 4کی با نسبت 16 به 9 در این استاندارد میشه 2160*3840 پیکسل. اولترا واید هم باید یشه 2160*5040.
فرزاد به نظر من موضوع تعداد پیکسل نیست. موضوع کیفیت تصویر هستش. مانیتور شما به کیفیت 4K از نظر تعداد پیکسل و توان پردازشی که از سیستم طلب میکنه نزدیک هستش. ولی از نظر وضوح تصویر اون نمیشه. تصویر فقط از طرفین اضافه شده و در نتیجه تعداد پیکسلهایی که باید پردازش بشه رفته بالا. فکر نکنم در تراکم پیکسلی در اینچ یا سانتی متر تغییری ایجاد بشه. کسی که می خواد از کیفیت 4K لذت ببره باید2160p ارتفاع تصویرش بشه.
2160p در واقع 4کی در استاندارد HD هست. 4کی رو میشه در استانداردهای دیگه ای هم استفاده کرد. مثلا الان گوشی اکسپریا 1 مارک 3 4کی هست در حالیکه 2160پی نیست. 1*3840 رو هم میشه 4کی دونست 🙂
کیفیت تصویر مقوله متفاوت از این تعاریف هست. شما یه تلویزیون 65 اینچ 2160پی داشته باشی، کیفیت تصویرش ضعیفتر از یه مانیتور فول اچ دی 24 اینچ هست، مگر اینکه در فاصله بسیار دوری از تلویزیون باشی که تراکم پیکسل کم به چشم نیاد. منظور من اینکه صرف 2160پی شدن، باعث بالا رفتن کیفیت نمیشه و اندازه صفحه و فاصله چشم تا صفحه هم فاکتورهای مهمی هست.
قطعا 4کی در استاندارد HD وضوح بهتری داره. من هم اشاره کردم که اولترا واید با این استاندارد باید 5040*2160 پیکسل داشته باشه.
38 اینچ اولترا واید 5040*2160 از نظر تراکم پیکسلی برابر با 30 اینچ 2160*3840 با نسبت 16 به 9 هست که در واقع وضوح تصویر یکسانی دارند.
4K هم منظور 4 برابر fHD هستش که با تعداد پیکسل اندازه گیری میشه.
1080p برابر هستش با 2,073,600 پیکسل.
4K برابر هستش با 8,294,400 پیکسل.
مانیتور شما برابر هستش با 6,144,000 پیکسل.
1440p هم برابر هستش با 3,686,400 پیکسل. که چهار برابر کیفیت HD یا 720p هستش.
هر کدوم از این پیکسلها یکی از نقطه جزئیات نشون میدن. مثلا بافت صورت. شما اگه در نمایشگر خودتون یک تصویر بافت صورت 4K تماشا کنید بیشتر از 2 میلیون پیکسل جزئیاتو نمی تونید ببینید.
امروز 4K حرف اول میزنه فردا 8K و فردا دیگر رزولیشنها. پس پایانی براش نیست و همین جور کیفیت تصویر بالاتر و زیباتر میشه؟!
اما یک نکته ایی که اهمیت داره در اینجا توان دید چشم انسان و فاصله اون با تصویر هستش. من خودم تبلت سورفیس پرو دارم که یکی از بهترین نمایشگرهارو داره.
تمام این سالها میخواستم ببینم مایکروسافت کی یک نمایشگر 4K برای این تبلتها معرفی میکنه. و تمام این سالها رزولیشن تبلتهای مایکروسافت به عنوان یکی از گرونترین تبلتهای بازار همیشه همون 2736 × 1824 بوده. یه تحقیق کردم تو اینترنت و خوندم اینها در آزمایشگاه خودشون به این نتیجه رسیدن چشم انسان برای کار با تبلت بیشتر از این روزلیشن یا به عبارتی تراکم پیکسلی 267 بیشتر تشخیص نمیده. و بیشتر از این هر چی که اسمش باشه حتی 4K مسخرست. شما نمیتونید به آسانی پیکسلهارو ببینید پس نیازی به پیکسلهای بیشتر ندارید. فیلمی هم که 100K ظبط شده باشه کیفیت بالاتری نداره. چون چشم شما از یه فاصله ایی فرق 4K با 400K تشخیص نمیده.
کامبیز جان، بازم تاکید میکنم 4کی میتونه برای غیر از HD هم استفاده بشه. اون چیزی که شما 4کی با 8294400 پیکسل میگید در واقع 4k UHD هست یعنی 4کی در استاندارد HD.
نقطه ضعفش فقط روشنایی 400 نیت هستش که به HDR 1000 یا دالبی ویژن نمیرسه متاسفانه .