ایده استفاده از ایمپلنت مغزی برای کمک به افرادی که فلج هستند (و قادر به انجام یک سری از کارها را ندارند) موضوع جدیدی نیست. برای مثال از چند دهه گذشته داشمندان با انجام برخی عملها و کاشت امپلنتها قادر به بازگرداندن حس شنوایی، بویایی و حتی بینایی نیز شده بودند اما کارایی آنها به نسبت حالت عادی انسان کافی نیست یا مدت زمان عملیاتی شدن آنها بیش از اندازه زیاد است. اما اخیرا دانشمندان دانشگاه استنفورد موفق شدند که با کاشت ایمپلنت مغزی، توانایی نگارش افراد فلج حرکتی را به گونهای دیگر نمایان کنند تا این افراد حداقل برای برقراری ارتباط با افراد پیرامون خود مشکلی نداشته باشند. برای جزئیات بیشتر نوشتن افکار با کاشت ایمپلنت مغز با ما همراه باشید.
جزئیات تحقیقات نوشتن افکار با کاشت ایمپلنت مغز
بر اساس مقالهای که اخیرا در روزنامه دانشگاه استنفورد به چاپ رسیده است، محققان توانستهاند تا با سیستمی متناسب با بدن انسان، توانایی نوشتن را به افراد فلج بازگرداند. آنطور که از نتایج این تحقیق پیداست، این سیستم موفق شده تبدیل پیامهای عصبی به متن روی صفحه را با سرعت مناسب (سرعت نوشتن پیامک توسط یک فرد عادی) انجام دهد. در این مطالعه، دانشمندان از سوژههای تحقیقاتی خود خواستهاند تا تصور کنند که در حال نوشتن نامه روی کاغذ هستند. در مرحله بعد فعالیتهای عصبی و فکری حاصل از این تخیل (توسط الگوریتمی پیچیده و رونویسی شده از حرکات دست و انگشت افراد) تبدیل به متن میشوند. نکته جالب این تحقیق، درصد موفقیت آن است. این سیستم توانسته تا با دقت 94 درصد، 18 کلمه در دقیقه را به نمایش بگذارد.
برای این که مقیاس این کار دستتان بیاید، یک فرد معمولی در هر دقیقه میتواند 23 پیامک کند، بنابراین 18 کلمه در دقیقه خیلی بد هم نیست. هر چند که هنوز تا زمان عملیاتی شدن این فناوری راه درازی در پیش داریم اما محققان نیز در حال تلاش بیشتر برای سرعت بخشیدن به آن هستند.
پشمام