با عرضه شدن تدریجی هدست های واقعیت مجازی به بازار (که در ابتدای امر با عرضه شدن نسخه های پیش فروش دو ابزار HTC Vive و Oculus Rift در حال انجام گرفتن است) بازی های مبتنی بر تکنولوژی واقعیت مجازی نیز اندک اندک از راه می رسند و در اختیار مخاطبان خود قرار می گیرند. بازی مقدر: سوگند سکوت یا Fated: The Silent Oath را می توان جزو همین دسته از عناوین به شمار آورد که مدتی است برای دو پلتفرم واقعیت مجازی HTC Vive و Oculus Rift عرضه شده است و پس از به بازار آمدن هدست واقعیت مجازی سونی یعنی ابزار Play Station VR برای این هدست انحصاری نیز منتشر خواهد شد. در این مطلب قصد داریم نگاهی به این بازی و بخش های مختلف آن داشته باشیم.
بازی Fated: The Silent Oath اثری است اپیزودیک که قصد استفاده از پتانسیل های پلتفرم واقعیت مجازی را به منظور روایت داستانی تاثیر گذار و در گیر کننده برای مخاطبان خود دارد. امری که به نظر می رسد تا حد فراوانی در انجام آن موفق عمل کرده است. هسته ی اصلی داستان این بازی بر اساس اساطیر و داستان های فولکلور شمال اروپا پایه ریزی شده است و در درون خود دنیایی خیالی را با سبک و سیاقی قرون وسطایی به تصویر می کشد که ساکنان آن را مردمانی شبیه به وایکینگ ها تشکیل می دهند. در رویداد های به تصویر کشیده شده در بازی Fated: The Silent Oath شاهد پایان دنیا و مورد تاخت و تاز قرار گرفتن شهر ها و روستا ها توسط خدایان قدیم منطقه ی شمال اروپا هستیم (دوستان و آشنایان Thor و در کل بر و بچه های مقیم آزگارد!). امری که سبب ساز ویرانی شهر ها و آبادی های گوناگون شده و آواره گشتن بسیاری از ساکنان آن ها را رقم زده است. در این میان تمرکز داستان بازی Fated: The Silent Oath بر روایت سرنوشت یکی از همین خانواده های آواره قرار گرفته و سعی در به تصویر کشیدن قدرتمند و تاثیر گذار آن را دارد. در واقع اگر نیک بنگریم می توان در لایه های زیرین داستان این بازی رد پایی از رویداد هایی که این روز ها بیخ گوشمان در حال رخ دادن است را مشاهده کرد. داستان غم انگیز زور مندانی که بر سر هیچ و پوچ با تانک و خمپاره به ویرانی شهر ها و روستا ها مشغول هستند و مردمان بخت برگشته ای که برای محافظت از خانواده ی خود، کودکان و عزیزان شان را به دندان گرفته و به منظور یافتن مکانی امن و بی خطر آواره ی جاده ها و سرزمین های دور دست می شوند و حتی عده ای از آن ها جان خود را در این راه از دست می دهند.
داستان بازی Fated: The Silent Oath توسط جیل مورای به رشته ی تحریر در آمده است. فردی که او را به موجب شکل دادن به برخی روایت های موجود در مجموعه ی Assassin’s Creed می شناسیم
در بازی Fated: The Silent Oath شما نقش پدر یک خانواده را بر عهده دارید. مردی به نام آلفر که در ابتدای داستان این اثر خود را بر پشت یک گاری در حال حرکت و در کنار اعضای خانواده اش می یابد. تحت شرایطی که همسر و فرزندانش همراه با او در حال ترک شهر و دیار ویران شده ی خود به سمت مقصدی نا معلوم و یافتن جایی امن و بی خطر برای زندگی هستند. در ادامه ی کار این وظیفه ی اوست که به حفاظت از خانواده ی خود بپردازد و از آن ها در برابر خطراتی که بر سر راهشان وجود دارد محافظت نماید. در حالی که قادر به حرف زدن نیست و برای برقراری ارتباط با اعضای خانواده ی خود تنها به تکان دادن سر اکتفا می کند. در واقع قصد اصلی سازندگان بازی Fated: The Silent Oath (اعضای استودیو Frima) از طراحی داستان این اثر این بوده که روایتی تاثیر گذار را در معرض تماشای تجربه کنندگان این بازی قرار دهند و احساساتی نظیر غم ، شادی ، ترس و هیجان را در آن ها بر انگیزند. امری که در برخی از بخش های این بازی نظیر رویداد هایی که به گیم پلی این اثر مربوط می شوند (و در سطور بعدی به آن ها اشاره خواهیم کرد) به خوبی رعایت شده و برجستگی قابل توجهی دارد و در عوض در برخی از دیگر بخش های این اثر نظیر تعدادی از دیالوگ های رد و بدل شده میان شخصیت های حاضر در این بازی از آن عمقی که شایسته ی آن است برخوردار نیست.
ساختار گرافیکی بازی Fated: The Silent Oath از لحاظ هنری حالتی کارتون وار و فانتزی دارد و به لحاظ فنی هم کم و بیش شبیه به اکثر بازی های مستقلی است که در سبک هایی نظیر سبک ماجرایی شاهد ساخته شدن آن ها توسط استودیو های کوچک و کم نام و نشان هستیم. با این حال تمام تلاش سازندگان بازی Fated: The Silent Oath بر این بوده تا تجربه کنندگان این اثر بتوانند یک بازی بهینه را به لحاظ گرافیکی تجربه نمایند و در این میان می توان ادعا کرد که مواردی نظیر وجود لوکیشن های متنوع (که بخش مهمی از آن ها در دل طبیعت جا خوش کرده اند) توانسته است تا حد قابل توجهی به این موضوع یاری رساند
گیم پلی بازی Fated: The Silent Oath از زاویه ی اول شخص روایت می شود و می توان ادعا کرد که تمامی عناصر موجود در آن به منظور تحکیم ساختار روایی این بازی طراحی شده اند و در کل در خدمت به تصویر کشیدن هر چه قدرتمند تر داستان این بازی قرار دارند. در واقع بازی Fated: The Silent Oath جزو آن دسته از آثاری قرار می گیرد که تمامی اجزای ساختاری آن ها در وهله ی نخست به منظور روایت هر چه بهتر داستان در کنار هم چیده شده است و گیم پلی آن در بخش بعدی اهمیت قرار می گیرد. بر همین اساس شاید بسیاری از بازیبازان قدیمی نتوانند ارتباط چندان مناسبی را با گیم پلی بازی Fated: The Silent Oath برقرار نمایند. چرا که در گیم پلی بازی Fated: The Silent Oath اصولاً کار چندان مفصلی برای انجام دادن وجود ندارد و در کل این بازی را نمی توان اثری گیم پلی محور نام نهاد. البته تمامی آثاری که قرار است در سال های ابتدایی ورود تکنولوژی واقعیت مجازی به دنیای بازی های کامپیوتری عرضه شوند و با تمرکز بر پتانسیل های این بخش از صنعت سرگرمی در حال ساخت هستند کم و بیش بر همین ساختار و سبک و سیاق متکی خواهند بود و بر این اساس نمی توان از آن ها ارائه ی محتوایی مفصل و غنی را در بخش گیم پلی خود انتظار داشت. با این حال اگر چه شاید در کل نتوان بازی Fated: The Silent Oath را از لحاظ کیفیت گیم پلی چندان غنی دانست اما به توجه به پلتفرمی که این بازی بر روی آن منتشر شده است و پتانسیل های این پلتفرم در حال حاضر (و در آغاز راه) می توان نکاتی را در بخش گیم پلی این بازی مشاهده کرد که قابلیت جذب مخاطب به سوی خود را دارند. به عنوان مثال می توان به بخش های تعقیب و گریز این بازی اشاره کرد که در قالب آن بازیباز می باید سوار بر گاری خود از چنگ غولی یخی (از بستگان جناب ثور!) که در تعقیب اوست بگریزد و صحنه های هیجان انگیزی را تجربه نماید (خصوصاً این که با توجه به پلتفرم این بازی می توان هیجان بیشتری را نسبت به حالت عادی در چنین صحنه هایی تجربه کرد). البته علاوه بر موارد یاد شده معما های کوچکی نیز در گیم پلی این بازی وجود دارد که با عبور از آن ها می توان اندکی به این موضوع دلخوش بود که Fated: The Silent Oath در حالت بدبینانه یک فیلم سینمایی تعاملی است و نه یک فیلم سینمایی غیر تعاملی و بی چالش. به هر حال بازی Fated: The Silent Oath شاید شروع مناسبی برای آشنایی مخاطبان با پتانسیل های تکنولوژی واقعیت مجازی باشد و امید می رود که در ادامه ی کار شاهد پرنگ تر بودن بخش گیم پلی در بازی های بعدی مبتنی بر این تکنولوژی نو پا باشیم.
منم همینو میخواستم بگم خصوصا من که خیلی در مورد خرید بازی سختگیر هستم و حتی بازی ویچر ۳ رو نخریدم.
وقتی بازی هایی مثل witcher هست کسی زیاد دنبال اینا نمیره، ولی ممنون بابت معرفی:-bd
مرسی:-bd
جالبه طراحی شخصیتش مردانه نیست زنانه اس………………