احتمالا اکثر کسانی که از تلفنهای هوشمند استفاده میکنند، تاکنون حداقل برای یک بارهم که شده به بازی کردن با گوشی خود پرداختهاند. در این صورت شاید بازیهایی بوده که نظر شما را به شکلی ویژه به سوی خود جلب کرده و آرزو کرده باشید که ای کاش میتوانستید آنها را روی صفحه نمایش بزرگ تری مثلا صفحه نمایش تلویزیون بزرگ اتاق نشیمن خود تجربه کنید. از سوی دیگر بسیاری از PC بازان هم هستند که دیگر از انجام بازیهای خوش گرافیک روز روی صفحه نمایش حداکثر 20 اینچی اتاق خواب خود خسته شدهاند و دوست دارند عناوین محبوب شان را با مقیاس بزرگ تری روی صفحه نمایشهای غول پیکر تجربه کنند. برای این دو دسته از افراد شاید بهترین راه چاره پناه بردن به میکرو کنسولهایی باشد که کار اصلیشان استریم کردن بازیهای ریز و درشت پلتفرم PC یا آوردن عناوین سرگرم کننده و اعتیاد آور اندروید روی صفحه نمایش تلویزیونهای بزرگ اتاقهای نشیمن باشد.
خیزشی برای تسخیر
دنیا شرکت Razer پیش از این بیشتر با لوازم جانبی مختلفی که برای کامپیوترهای شخصی تولید میکرد (خصوصا لوازم جانبی انحصاری مربوط به بخش گیمینگ) در میان هواداران بازیهای کامپیوتری شناخته میشد؛ اما مدتی است که این شرکت سعی دارد همچون نامهایی نظیر آمازون، حوزه کاری خود را گسترش دهد و پا به عرصههای جدید بگذارد. البته Razer قصد ندارد به حوزههای ناشناخته و تجربه نشده وارد شود و به همین دلیل فعالیتهای جدید آنها به نوعی تکمیل کننده فعالیتهایی است که پیش از این به آن اشتغال داشتند. در واقع شاید همین استراتژی حسابگرانه است که موجب شده اعضای Razer بخواهند به عنوان بخشی از اهداف جدید و توسعه محور خود، به سراغ حوزه میکرو کنسولهای استریم کننده بروند. بازار پر پتانسیلی که چند سالی است رونق قابل توجهی یافته و بسیاری از شرکتهای ریز و درشت را وسوسه کرده که به فعالیت جدی در آن بپردازند. در این میان شرکت Razer با محصولی به نام Forge TV قصد پاگذاشتن به این میدان پر رقیب را دارد و امیدوار است بتواند با تکیه بر تواناییهای این ابزار جدید، بخش مهمی از بازار آینده دار میکرو کنسولهای استریم کننده را از آن خود سازد؛ اما مسلما در این راه، Forge TV رقیبان بسیار جدی و سرسختی را در برابر خود میبیند.
کنترلر Serval دارای شیاری در قسمت بالایی خود است که توسط آن میتوانید تلفن هوشمند خود را به این کنترلر متصل کرده و به تجربه کردن بازیهای اندروید بدون نیاز به صفحه نمایش و در قالب یک کنسول دستی بپردازید.
ابزار Steam Machine از شرکت Valve، Fire TV از آمازون و کنسول شیلد از انویدیا شاید شناخته شده ترین و سرسختترین رقیبانی باشند که محصول جدید Razer باید در این راه با آنها به رقابتی شانه به شانه بپردازد؛ اما برگ برنده Forge TV برای استیلا بر رقیبان خود چیست؟
زور بازوی Forge TV
از دیدگاه کلی، مکانیزم عملی Forge TV برای استریم کردن بازیها، تفاوت چندانی با رقیبان ندارد. در این فرآیند ابتدا بازی مورد نظر روی کامپیوتر خانگی شما که احتمالا در اتاق خواب یا اتاق کارتان جاخوش کرده است رندر میشود و آنگاه به شکل فایلهای ویدیویی به هم پیوسته در میآید. سپس این فایلها از طریق شبکه اینترنت به ابزار Forge TV که زینت بخش اتاق نشیمن شماست، منتقل شده و درون این ابزار دوباره رمزگشایی میشود تا از تلویزیون بزرگ اتاق نشیمن به شکل سکانسهای مربوط به بازیهای کامپیوتری پخش شود. سیستم استریم موجود در میکرو کنسول Forge TV را سازندگان این ابزار Razer Cortex: Stream نام گذاری کردهاند و به این ترتیب هر چقدر که شما از سرعت اینترنت بالاتری برخوردار باشید، میتوانید بازیهای خود را به شکل روان تر و با سرعت فریم بالاتری روی این میکروکنسول تجربه کنید. اگرچه در حالت کلی Forge TV قادر است بازیهای مورد نظر شما را با سرعتی معادل 60 فریم بر ثانیه در کیفیت 1080p به اجرا در آورد (حالت ایده آل)، اما در این میان کیفیت سرعت اینترنت هم نقش بسیار مهمی در بهینه بودن خروجی نهایی ایفا میکند. در واقع مهمترین بخش از فرآیند پردازشی مذکور، توسط کامپیوتر خانگی شما صورت میپذیرد و شاید به همین دلیل است که میکرو کنسول Forge TV از ویژگیهای پردازشی آنچنان بالایی (نسبت به کنسولهای خانگی) بهره نمیبرد. این ویژگیهای سخت افزاری را (به همراه برخی ویژگیهای تکمیلی) میتوانید در جدول زیر مشاهده کنید.
چیپ ست اصلی | Qualcomm Snapdragon 805 |
پردازنده | Quad-Core Krait 450 CPU – 2.5GHz per core |
پردازنده گرافیکی | Adreno™ 420 GPU |
حافظه رم | 2 GB RAM |
حافظه داخلی | 16 گیگابایت |
سیستمعامل | Android 5.0 Lollipop |
پورتها | HDMI 1.4 output و USB 3.0 و DC Power |
امکانات ارتباطی | Bluetooth 4.1 + HS و Wireless 802.11ac 2X2 و Gigabit Ethernet for Wi-Fi 802.11ac |
نیازمندیها | تلویزیون با ورودی HDMI، کابل HDMI و ارتباط اینترنتی با سرعت مناسب |
همان گونه که از اطلاعات جدول فوق بر میآید این میکرو کنسول جمع و جور (که ابعادش تقریبا با ابعاد Fire TV آمازون یکی است)، از لحاظ قدرت پردازشی (به جای کنسولهای خانگی) با تلفنهای هوشمند پرچمدار برابری میکند. دلیل اصلی این امر تمرکزی است که این ابزار روی اجرای بازیهای مبتنی بر سیستم عامل اندروید دارد. همان گونه که در سطور بالا ذکر شد، بخش اصلی فرآیند پردازشی مربوط به استریم کردن بازیهای کامپیوتری و پلتفرم PC توسط توان پردازشی کامپیوتر خانگی کاربر صورت میگیرد و از همین رو توان پردازشی خود میکرو کنسول Forge TV بیشتر به اجرای بازیهای مبتنی بر اندروید اختصاص یافته است. در اینجا بد نیست به سراغ پاسخ دادن پرسشی برویم که آن را در بخش ابتدایی این متن مطرح کرده بودیم: برگ برنده Forge TV برای استیلا بر رقیبان خود چیست؟ شاید یکی از برتریهای مهم Forge TV نسبت به کنسول مشابه شرکت Valve که در واقع مکملی برای شبکه پرمخاطب استیم این شرکت به شمار میرود، این است که برخلاف ابزار مذکور که تنها از بازیهای مربوط به پلتفرم PC پشتیبانی میکند، قادر به اجرای بازیهای مبتنی بر اندروید نیز هست. در واقع تمامی عناوین موجود در بخش گوگل پلی را شما میتوانید توسط Forge TV به شکلی بی دردسر اجرا کنید و به این ترتیب تنوع بازیهای این میکروکنسول به شکل قابل توجهی بالا میرود. از سوی دیگر ابزار Forge TV نسبت به میکرو کنسول انحصاری انویدیا نیز برتریهایی دارد. اگرچه معماری فنی انویدیا شیلد همچون Forge TV بر اساس سیستم عامل اندروید پایه ریزی شده و توان اجرای بازیهای این سیستم عامل پر کاربر را دارد، اما از آنجا که شیلد محصول انحصاری شرکت انویدیا محسوب میشود، در بخش اجرا و استریم کردن بازیهای پلتفرم PC (خصوصا آن دسته ای که برای محصولات شرکت رقیب یعنی AMD بهینه شدهاند) شاید با برخی محدودیتها مواجه باشد. محدودیتهایی که میکروکنسول Forge TV با آنها درگیر نیست و از همین رو در بخش استریم بازیهای پلتفرم PC، می توان گفت که شرکت Razer با هر دو شرکت انویدیا و AMD در بحث بهره گیری بهینه از امکانات سخت افزاریشان همکاری تنگاتنگی دارد.
ابزار مبتنی بر ماوس و صفحه کلید Turret به گونه ای طراحی شده که بتواند به راحتترین شکل ممکن مورد استفاده قرار گیرد. ضمن اینکه ماوس مربوط به این ابزار به مدت 40 ساعت و صفحه کلید نیز به مدت یک ماه قابل استفاده خواهند بود و پس از این مدت نیاز به شارژ مجدد خواهند داشت.
در این میان شاید تنها رقیبی که کم و بیش از ساختاری مشابه با میکرو کنسول جدید Razer بهره میبرد، Fire TV آمازون باشد که البته به جای اندروید از سیستم عامل انحصاری این شرکت یعنی Fire OS به عنوان سیستم عامل اصلی خود بهره میبرد. با این وجود سیستم عامل انحصاری مذکور در میکرو کنسول Fire TV آمازون، با ویژگیهای کلی سیستم عامل اندروید 5.1.0 تلفیق شده و درمجموع ورژن سوم از سیستم عامل تلفیقی Mojito را پدید آورده است. سیستم عاملی که امکان پشتیبانی از بازیهای اندروید را نیز داراست و به همین دلیل شاید بتوان میکرو کنسول Fire TV آمازون را جدیترین رقیب برای ابزار Forge TV شرکت Razer در نظر گرفت.
لذت در اتاق نشیمن
با تمام قوا همان گونه که می دانیم شرکت Razer تجربیات فراوانی در زمینه ساخت ابزارهای گیمینگ از جمله ماوس، صفحه کلید و کنترلرهای مربوط به اجرای بازیهای کامپیوتری دارد. به همین دلیل به هیچ وجه غیرمنتظره نیست وقتی میبینیم که میکرو کنسول Forge TV به دو ابزار بسیار کارآ برای انجام هرچه بهتر بازیهای مختلف مجهز شده است. نخستین ابزار مورد نظر Serval نام دارد؛ یک کنترلر خوش دست و کامل که بیش از هرچیز به کنترلر کنسول اکس باکس 360 شباهت دارد و مسلما تجربیات سودمند Razer در امر ساخت کنترلرهای اختصاصی این کنسول (و همچنین کنترلرهای اختصاصی کنسول XboxOne) بسیار به کار طراحی Serval آمده است. تعداد دکمهها، دکمههای شانه ای، استیکها و همچنین محل قرارگیری آنها روی بدنه این کنترلر دقیقا به سان کنترلر اکس باکس 360 طراحی شده و شما میتوانید از طریق پورت USB (توسط سیم) یا اتصال بلوتوث این کنترلر خوش دست را به میکرو کنسول خود متصل کنید. یکی از نکات مثبت در مورد کنترلر Serval امکان اتصال 4 عدد از این کنترلر به شکل همزمان به میکروکنسول Forge TV است که مسلما این ویژگی منحصر به فرد در بازیهای چندنفره کاربرد بسیاری خواهد داشت. سوای این کنترلر، سازندگان Forge TV ابزار دیگری را نیز برای انجام بازیهای میکروکنسول شان طراحی کردهاند. یک صفحه کلید سبک و کارآمد بلوتوث به نام Turret که می توان به کمک آن برخی بازیهای کامپیوتری نظیر عناوین سبک اول شخص را به شکل بسیار بهتری تجربه کرد. در واقع صفحه کلید مذکور به نوعی طراحی شده که کاربر بتواند به گونه ای بسیار بی دردسر (و هنگامی که روی کاناپه اتاق نشیمن خود جا خوش کرده) آن را روی پاهای خود قرار دهد و به لمس دکمههایش بپردازد. مکمل این صفحه کلید نیز ماوس 3500 DPI جمع و جوری است که در گوشه سمت راست این صفحه کلید و روی لپ برد آن جاخوش کرده و برای اینکه از جای خود تکان نخورد به آهنربای ویژه ای مجهز شده است.
چندی پیش شاهد خریداری شرکت Ouya و بهدست آوردن حق امتیاز میکروکنسول انحصاری این شرکت توسط Razer بودیم. به موجب دادو ستد مذکور، حق پخش بسیاری از بازیهای استریم شده توسط Ouya در اختیار Forge TV قرار خواهد گرفت و به این ترتیب این میکروکنسول در آغاز ورود به بازار، شروعی قدرتمندانه را تجربه خواهد کرد.
جالب اینجاست که توسط دانگلی تعبیه شده در درون این ابزار ترکیبی، شما میتوانید Turret را علاوه بر Forge TV، به عنوان ماوس و صفحه کلید کامپیوتر خانگی خود نیز به کار ببرید. در پایان باید گفت که میکرو کنسول Forge TV در قالب مجموعه ای ویژه (Bundle) که خود این ابزار و کنترلر Serval را در بر میگیرد با قیمت 150 دلار به فروش خواهد رسید. با این حال کسانی که مایل به خریداری ماوس و صفحه کلید منحصر به فرد این ابزار یعنی Turret هستند باید آن را به صورت جداگانه و با قیمت 130 دلار خریداری کنند. ضمن اینکه قیمت کنترلر Serval به شکل مجزا نیز رقمی معادل 80 دلار خواهد بود. به گفته اعضای Razer، سیستم استریم بازیهای پلتفرم PC موجود در میکروکنسول Forge TV که با نام Razer Cortex: Stream شناخته میشود، در قالب نرم افزار جداگانه ای با همین نام نیز موجود خواهد بود که علاوه بر Forge TV قادر است از تمامی ابزارهای Android TV مبتنی بر اندروید 5.0 هم پشتیبانی کند. مسلما این ویژگی منحصر به فرد، امکان قابل توجهی را برای جلب نظر کاربران این ابزار فراهم خواهد کرد و باید دید که میکروکنسول جدید Razer با حضور در میان رقبا، در کل چه حرفی برای گفتن خواهد داشت.
کی پولشو داره:smiley5
جالبه:-bd
یعنی می تونه XBOX و PS رو قورت بده؟:smiley3:smiley3:smiley1