اینترنت، دنیایی بدون حد و مرز که میتواند در هر زمینه ای اطلاعاتی فراوان را در اختیار کاربر بگذارد، این دهکده ی جهانی، دنیای ما را از آن چه که تصور میکنیم کوچک تر کرده است و دیگر نیازی نیست برای یافتن سوالات گوناگون دست به ماجراجویی و سفرهای طول و دراز زد. حتی شاید این باعث کمی تنبل شدن انسان ها نیز شده باید چرا که امروزه با آمدن هر سوال کوچکی در ذهن، شخص وارد موتورهای جستجو میشود و با جستجویی چند ثانیه جواب های مفصلی را برای سوال خود پیدا میکند. از سوی دیگر اینترنت باعث ارتباط بدون محدودیت افراد با یکدیگر نیز شده است و حتی شاید در نسل های جدید انسان ها بیشتر از دوست های مجازی برخوردار باشند. در واقع در این دوستی ها، دو شخص پیش از اینکه همدیگر را ملاقات کنند با یکدیگر ارتباط برقرار میکنند و این دقیقا خلاف زمانیست که اینترنت تا این میزان در زندگی انسان ها تاثیر نگذاشته بود. با رشد فوق العاده ی اینترنت، اکنون شاهد این هستیم که هر قشری از جامعه با هر سن و سالی تمایل به استفاده از این فناوری جذاب دارد و از کودکان خردسال گرفته تا میان سال ها، هر یک به شیوه ای وارد دهکده ی جهانی میشوند.
در گزارش جدیدی که منتشر شده، تا پایان سال 2016 حدودا 47 در صد از کل جمعیت جهان به اینترنت متصل و آنلاین خواهند شد. با در نظر گرفتن این موضوع که اینترنت از اوایل دهه ی 90 میلادی جنبه ی تجاری و تبلیغاتی به خود گرفته است، در حالی که اکنون 15 سال از قرن 21 را پشت سر گذاشته ایم، متصل شدن نیمی از جمعیت کره ی زمین به اینترنت آماری خیره کننده است. اتحادیه ی بین المللی ارتباطات ایالات ملی اعلام کرده است که در کشور های توسعه یافته، حدودا 80 در صد از انسان ها در این کشور ها به اینترنت دسترسی دارند. در حالی که این میزان در کشور های در حال توسعه به 40 در صد کاهش پیدا خواهد کرد و در نهایت 15 در صد از جمعیت کشور های کمتر توسعه یافته به اینترنت دسترسی دارند. این آمار بر اساس گسترش شبکه های موبایل 3G و 4G جمع آوری شده اند و تیتر این گزارش بدین شرح بوده است: “در سال 2016 دیگر کسی آنلاین نمیشود، آنها آنلاین هستند!” با وجود اینکه 47 در صد از جمعیت جهان تا پایان سال 2016 به اینترنت متصل خواهند شد و اکنون جمعیت کره ی زمین نزدیک به هفت میلیارد و پونصد میلیون نفر است، با این حال این مقدار 25 در صد از هدف اتحادیه ی بین المللی ارتباطات تا سال 2020 پائین تر است. پیش از انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده این اتحادیه پیش بینی کرده بود که 60 در صد از جمعیت جهان به اینترنت متصل شوند اما این اتفاق رخ نداد. توسعه ی اینترنت امروزه در کشور های کمتر توسعه یافته به سطح کشور های توسعه یافته در سال 1998 رسیده است و دسترسی به اینترنت در این کشور ها نزدیک به 20 در صد عقب تر از کشور های توسعه یافته است.
با این وجود پروژه های جاه طلبانه ای مانند فیسبوک یا پروژه ی Loon گوگل سرعت گسترش اینترنت را در سراسر جهان افزایش خواهند یافت و کاربران بیشتری میتوانند به شبکه متصل شوند. هر چند اکنون کشور هایی که به واسطه ی این پروژه ها دارای اینترنت هستند بسیار ناچیزند اما در سال های آینده پیش بینی میشود با توسعه ی هر چه بیشتر این پروژه ها، دسترسی به اینترنت نیز راحت از امروزه شود.
دیدگاهتان را بنویسید