مدت زیادی به معرفی گوشی جدید کمپانی اپل باقی نمانده و به تدریج خبرها درباره این دستگاه بیشتر و بیشتر می شوند. هر چقدر هم که مخالف سیاست های انحصاری اپل باشید باز هم نمی توانید موفقیت چشمگیر پرفروش ترین محصول این شرکت را نادیده بگیرید. با وجود افت قابل ملاحظه فروش و از دست دادن بخشی از بازار به رقبای تازه وارد، هنوز هم آیفون های اپل تنها محصولاتی هستند که قادر به شکستن رکوردها می باشند و با معرفی هر نسل از آنها شاهد صف های طولانی مشتریان برای خریدن گوشی های جدید هستیم. این نکته باعث ایجاد فرهنگی بین کاربران تلفن های هوشمند شده و تاثیری چشمگیر بر روی صنعت ساخت گوشی های موبایل در جهان داشته است. اما هر نسل از آیفون چه تغییری در دنیای موبایل داده است؟
آیفون اوریجینال
اولین آیفون که در سال 2007 معرفی شد یک شاهکار به تمام معنا بود. دستگاهی متفاوت با هر آنچه تا آن زمان در بازار وجود داشت که به آغازگر دوران طلایی اپل تبدیل شد. اما آنچه آیفون اوریجینال وارد دنیای موبایل کرد یک رابط کاربری جذاب و مبتنی بر لمس کاربر بود. البته پیش از آیفون هم گوشی های لمسی در بازار وجود داشتند اما هیچ کدام از آنها رابط کاربری دوستانه و ساده اپل را نداشتند و البته طراحی همه آنها هم چنگی به دل نمیزد. آیفون اولیه این روند را تغییر داد و روندی جدید را در بین دنیای موبایل آغاز کرد.
آیفون 3G
امروز هر گوشی هوشمندی پر از برنامه های رنگارنگ برای انجام کارهای مختلف است. اما اولین بار این آیفون 3 جی بود که اپ استور را به عنوان یک فروشگاه مرجع و البته معتبر برای برنامه ها و بازی های مخصوص یک گوشی معرفی کرد. عده زیادی از کارشناسان معتقدند آنچه توانست در سال های ابتدایی قدرت گرفتن تلفن های هوشمند اپل را حفظ کرده و آن را به جایگاه مستحکم کنونی برساند همین فروشگاه غنی نرم افزاری بود که تا چند سال قبل نیز دارای بیشترین برنامه های اختصاصی برای یک گوشی موبایل بود.
آیفون 3GS
شاید 3GS نکته خاصی برای سایر شرکت های سازنده گوشی موبایل در دنیا نداشته باشد اما برای خود اپل روندی را ایجاد کرد که تا به امروز هم همچنان پا برجا باقی مانده. عرضه یک گوشی رده بالا در سال و بروزرسانی سخت افزاری آن در سال آینده با پسوند S چیزی است که اولین بار با عرضه 3GS اتفاق افتاد. امروزه اپل از این استراتژی برای آنکه زمان کافی در بخش تحقیق و توسعه و ایجاد یک موج برای سری جدید گوشی های خود داشته استفاده می کند.
آیفون 4
آیفون 4 در سال 2010 معرفی شد و تاریخ تلفن های هوشمند را با خود دگرگون کرد. تا پیش از عرضه آیفون 4 گوشی های موبایل در جهان در ابعاد و طراحی های مختلفی عرضه می شدند و برای مثال نوکیا (که در آن زمان بیشترین سهم از بازار موبایل را در اختیار داشت) مجموعه ای از طراحی های رادیکال را در خط تولید خود داشت. اما عرضه آیفون 4 و استقبال فوق العاده چشمگیر کاربران از این گوشی که اصلی ترین ویژگی آن داشتن یک طراحی یک دست، زیبا و متفاوت بود باعث شد پس از سال 2010 تقریبا همه دستگاه های موبایل ساخته شده در جهان دارای ساختار کلی یکسان (مستطیلی و به اصطلاح Candy bar) باشند.
آیفون 4 اس
امروز تقریبا هر شرکت بزرگی در دنیای تکنولوژی یک دستیار صوتی دارد. گوگل با دستیار هوشمند، آمازون با الکسا، سامسونگ با بیکسبی و مایکروسافت با کورتانا تنها چند نمونه از این روند هستند که بدون شک در سال های آینده شتاب بیشتری نیز خواهد گرفت. اما اولین بار آیفون 4 اس بود که به همراه یک دستیار صوتی هوشمند به نام سیری معرفی شد. در آن زمان سیری تنها قادر به انجام کارهایی بسیار محدود بود و البته به زبانی شیوا و بدون لهجه برای درک دستورات نیاز داشت. اما امروز این دستیار صوتی نیز پیشرفت کرده و کارهای بسیار زیادی از عهده آن بر می آید. شاید گوگل و آمازون با عملکرد خود کمی سیری را به حاشیه رانده باشند اما کسی اولین دستیار هوشمند صوتی را فراموش نخواهد کرد.
آیفون 5
اپل همیشه به داشتن پلتفرمی انحصاری چه از نظر سخت افزاری و چه از نظر نرم افزاری مشهور بوده. این شرکت از سال 2003 و با عرضه نسل های اول آیپاد، از رابط 30pin برای اتصال به رایانه یا شارژ استفاده می کرد اما سرانجام پس از 9 سال و با عرضه ایفون 5 بود که پورت 30pin را بازنشسته و لایتنینگ را معرفی کرد. نسل های جدید پورت لایتنینگ همچنان در دستگاه های اپلی مورد استفاده قرار می گیرند و حتی راه خود را به مک بوک های این شرکت نیز باز کرده اند. به نظر نمی رسد اپل به راحتی پورت اختصاصی خود را در برابر USB-C رها کند.
آیفون 5 اس
امروز حتی گوشی های میان رده از شرکت های نه چندان قدرتمند سازنده موبایل نیز سنسور اثر انگشت را به عنوان یک ویژگی استاندارد عرضه می کنند. اما اولین بار آیفون 5 اس در سال 2013 بود که این قابلیت را در اختیار کاربران اپل قرار داد. البته شاید به این نکته صحیح اشاره کنید که پیش از آیفون 5 اس هم دستگاه هایی مجهز به سنسور اثر انگشت در بازار وجود داشتند اما بدون شک نمی تواند مخالف این نکته باشید که سخت افزار ارائه شده از سوی اپل در مقابل سایر رقبا بدون هیچ دردسری کار میکرد و توانست یک ویژگی نه چندان مطرح را به استانداردی برای همه گوشی های موبایل تبدیل کند.
آیفون 6 و آیفون 6 پلاس
سری هشتم گوشی های اپل را نباید به عنوان تغییر دهنده روندی در دنیای موبایل دانست و در عوض باید آنها را نشانه ای از تسلیم شدن اپل در برابر فشارهای بسیار زیاد کاربران دانست. از سال 2007 به بعد بود که شرکت هایی مانند سامسونگ تلاش کردند گوشی هایی با نمایشگرهای بزرگتر را بین کاربران محبوب کنند و در این کار نیز کاملا موفق بودند. اما اپل تا عرضه آیفون 6 و آیفون 6 پلاس در برابر این تغییر مقاومت کرد و البته سرانجام از گوشی های 4 اینچی دل کند تا دو دستگاه با نمایشگرهای بزرگتری برای رقابت با کره ای ها عرضه کند.
آیفون 6 اس و 6 اس پلاس
احتمالا این دو دستگاه ضعیف ترین محصولات با در نظر داشتن استانداردهای اپل هستند. تقریبا می توان گفت هیچ ویژگی جدیدی به همراه این دو گوشی معرفی نشد و حتی قابلیت تاچ سه بعدی نیز پیش از اپل توسط شرکت تازه وارد هواوی (در آن زمان) معرفی شده بود. هر چند فروش 6 اس و 6 اس پلاس به هیچ وجه ضعیف به حساب نمی آید اما اگر معیارهای تثبیت شده توسط استیو جابز فقید را در نظر بگیریم این گوشی ها دستگاه های چندان موفقی به حساب نمی آیند.
آیفون 7 و آیفون 7 پلاس
آیفون 7 پلاس اولین دستگاه اپل بود که از دوربین دوگانه استفاده می کرد اما این ویژگی قبلا توسط چندین شرکت مورد استفاده قرار گرفته بود و به هیچ وجه یک جریان جدید در صنعت ساخت گوشی های موبایل ایجاد نکرد. در عوض اقدام شجاعانه (آن طور که اپل عنوان می کند) این شرکت در حذف پورت 3.5 میلیمتری بود که آیفون 7 و 7 پلاس را در تاریخ ثبت می کنند. انتقادات بسیار شدیدی از سوی کاربران، رسانه ها و منتقدان نسبت به اتخاذ این تصمیم از اپل صورت گرفت اما مرغ این شرکت همیشه یک پا دارد و آنها تصمیم گرفتند آینده را با این حرکت تغییر دهند. البته احتمالا همه کاربران با این نکته که می بایست به زودی جایگزینی برای پورت 3.5 میلیمتری پیدا میشد موافقند اما به نظر نمی رسد همه آنها پورت های لایتنینگ را به عنوان این جایگزین قبول داشته باشند.
شما با اپل ضديت داري چرا سر نويسنده خالي ميكني
همه چيزايي كه فرموديد محترمه ولي فك نكنم كسي شك داشته باشه كه از سال 2007 به اينور اپل نواور ترين شركت بوده حداقلش اينه كه تحولاتي كه اپل در مقياس جهاني ايجاد كرده به اندازه كل شركت هاي ديگه بوده. هدف مقاله هم اينه كه نشون بده كدوم تحول ماله كدوم گوشيه.
تعصب نيست
حسي كه يه محصول اپل مثلا ايفون انتقال ميده مثلش تو محصولات ساير برندها كمتره حالا ممكنه مثلا حذف جك منفي به نظر بياد ولي به خاطر ويژگي هاي مثبت ديگه اين نقص به چشم 7 دارا نمياد . مثل اينه كه بگي اثر انگشت اس8 جاي بديه بنابراين هر كي اس8 بخره به سامسونگ تعصب داره. ولي اينطوري نيست من خودم اونقدر جنبه مثبت تو اس8 ميبينم كه اون يه مورد يا موارد ديگه به چشمم نياد با اينكه طرفدار سامسونگ هم نيستم.
هيچ محصولي صددرصد كامل نيست
کاربرای اپل انقد متعصب هستن که زیر شکنجه و فشار هم باشن از نقص گوشی خودشون نمیگن هیچوقت… وگرنه بعله خیلی هم ناراضی هستن
وقتی هنوز هدفون و ایرفون های غیر از جک ۳.۵ رایج نیستن مگه میشه ناراضی نباشن
بهتره بگید سیاست اقتصادی بوده برای اجبار به خرید تبدیل یا ایرپاد های گرون اش وگرنه هیچوقت مشکل شارژ و اهنگ همزمان حل نشد.. نکه نشه ها شد ولی بازم با خرید یه داک گرون.. کلا اپل خیلی از درامدش از لوازم جانبی اش هست
سلام. گوشی های اندرویدی که پورت 3.5 میلیمتری رو حذف کردن چندان با استقبال مواجه نشدن (چند مدل از لنوو موتورولا و HTC) ولی کاربران اپل با یه رابط مشکل خودشون رو حل کردن. هر چند بعضی ها هم موافق سیاست اپل نبودن. این موارد بیشتر سلیقه ای هست
نظر شماست و محترمه
/-)
سلام دوست عزیز
این مشکل با تبدیل رفع میشود
ببخشید اینو میگم ولی خندم گرفت ازین مطلبی که نوشتید… سرتیتر شما میگه هر نسل از آیفون چه تغییری در دنیای موبایل داده است؟ … بعد از ۱۰ تیتر ای که گفته شده شاید فقط ۳تاش واقعا تحول باشه … حالا من میگم
۱) اضافه کردن s به اخر اسم و … این که خودتون نوشتین در دنیای ایفون پس تحولی در خارجش نداشته
۲) سیری اول ها که دقت نداشته بعدها هم انقد مصرف نت بالایی داشت که همه گذاشتنش کنار و فقط اپگرید شد در نسل های بعدی جنبه تزیین داشت
۳) تغییر پورت به لایتنینگ باز هم ربطی به دنیای موبایل نداشته داخلی شرکت بوده ، هرچند که استفاده پورت خاص همیشه محدود کننده بوده . چه بسیار زمان هایی که دارندگان اندروید برای انتقال یا شارژ تونستن کابل از اطرافیان تهیه کنند ولی ایفون دار ها نه
۴) صفحه بزرگ هم که نشان از رسوندن ایفون به تقاضای بازار و جلوگیری از شکست بوده ینی دستخوش تحول شده نه اینکه ایجادش کنه
۵) ۶اس هم که چندان موفق نبوده
۶) تاچ ۳بعدی هم که باز توسط خود اپل معرفی نشده و اینکه ۹۰ درصد افراد اقرار میکنند از تاچ ۳بعدی استفاده ای نمیکنند پس عملا بدون کارایی و عدم تحول است.
۷) استفاده از دوربین دوگانه باز هم معرفی این شرکت نبوده و چه بسا ایفون ۷پلاس با دوربین دوگانه از دوربین رقبای هم سال خود مخصوصا سامسونگ اس۷ (تک دوربین) شکست سنگینی خورد(مخصوصا در عکاسی نور کم)
۸) حذف جک ۳.۵ شاید یک نوآوری باشه ولی تحول نیست . این عمل پر ریسک در ازای استفاده از باتری بزرگتر ولی در عوض بیشترین زمان شارژ شدن در بین تمامی هم رده های خود بود. محدودیت های ایجاد شده و اعتراضات این عمل هم به کنار
پس چقدر خوب میشود بعد از نگاه درست و منطقی بدور از طرفداری از یک برند تیتر مطلب را انتخاب کنیم.
به نظر من بعد از ایفون ارجینال، 5S انقلابی ترین گوشی اپل هست
اثر انگشت و پردازنده 64 بیت بعد از 5S فراگیر شدن که هر دو تحول بزرگی بودن
لقب ضدانقلابی ترین گوشی هم میرسه به 7 معمولی
6s گوشی فوق العاده ای هست. دقت و سرعت اثرانگشت رو نسبت به 6 یه پله ارتقا داد. کیفیت دوربین اصلی و سلفی رو ارتقا داد. فلاش دوربین جلویی رو معرفی کرد که سامسونگ هم بعدا از اون استفاده کرد. 3d تاچ رو معرفی کرد که قابلیت جالب توجهی هست که رفته رفته بیشتر میشه از پتانسیلش استفاده کرد. هواوی از یه سال قبل که شایعات 3d ایجاد شده بود با عجله رو گوشیش گذاشتش تا خودی نشون بده ولی 3d تاچی که رو ایفون هست با چیزی که رو میت هست زمین تا آسمون فاصله داره. 6s شاید به اندازه 5s انقلابی نباشه ولی ضد انقلاب هم نیست. جزو حزب اعتدال و توسعه هست
اپل بعد از جابز مرد
به نظر من اپل باید در سیاست هاش تغییر ایجاد کن من که هرگز سمتش نمی رم دوست ندارم پول بدم که من رو زندانی کنن
سلام لطفا در مورد حذف جک 3.5 میلیمتری هم توضیح بدید.. کسانی که از ایفون 7پلاس استفاده کردند ناراضی اند با این اوصاف؟
بله ,مرغ این شرکت همیشه یک پا دارد … :smiley6
حیف شد که SE زیاد به سرتیتر نمیخوره !
تاریخچه خوبی بود :-bd