شرکت همراه اول از طریق بازوی سرمایهگذاری جسورانه خود موسوم به «حرکت اول»، با خرید نقدی بخشی از سهام گروه دیجیکالا شامل سهام شرکت «سرمایهگذاری سرآوا پارس» و قسمتی از سهام سایر سهامداران، مالک 40 درصد از سهام این غول تجارت الکترونیک ایران شد. ارزش این معامله 30 هزار میلیارد تومان برآورد شده است.
جزئیات سهامداری جدید دیجیکالا
طبق اطلاعیهای که دیجیکالا در این خصوص منتشر کرده، پس از انجام این معامله:
- حمید و سعید محمدی، بنیانگذاران دیجیکالا، همچنان 22 درصد از سهام شرکت و 2 کرسی از 5 کرسی هیئت مدیره را در اختیار خواهند داشت و کماکان مدیریت اجرایی، تدوین استراتژی کسبوکار و انتخاب مدیران ارشد را برعهده خواهند داشت.
- شرکت «سرمایهگذاری سرآوا پارس» پس از 12 سال، با کسب بزرگترین بازگشت سرمایه موفق سرمایهگذاری جسورانه در حوزه نوآوری و اقتصاد دیجیتال کشور، از ترکیب سهامداری دیجیکالا خارج میشود.
- هیچ سهامداری به تنهایی کنترل شرکت دیجیکالا را در اختیار نخواهد داشت.
بزرگترین سرمایهگذاری در تاریخ اقتصاد دیجیتال ایران
مذاکرات میان همراه اول و دیجیکالا از بهمن 1402 آغاز شده بود و حالا با نهایی شدن آن، بزرگترین سرمایهگذاری در تاریخ اقتصاد دیجیتال کشور رقم خورده است. پیش از این نیز «حرکت اول» سرمایهگذاریهای موفقی در شرکتهای تکنولوژی و استارتاپهای ایرانی نظیر فلای تودی، گروه آچاره، میاره، همراهمکانیک و جاجیگا انجام داده بود.
هدف اصلی از همکاری جدید میان همراه اول و دیجیکالا، همافزایی ظرفیتها و زیرساختهای این دو غول حوزه ارتباطات و تجارت الکترونیک در راستای توسعه اکوسیستم اقتصاد دیجیتال کشور عنوان شده است. دیجیکالا امیدوار است پس از این سرمایهگذاری، با بهرهگیری از پایگاه دهها میلیونی کاربران هر دو شرکت، شاهد خلق سرویسهای جدید، بهبود تجربه مشتریان و افزایش سرمایهگذاری در اکوسیستم نوآوری کشور باشد.
سرمایهگذاری 30 هزار میلیارد تومانی با چه هدفی انجام شد؟
شرکت همراه اول به عنوان بزرگترین اپراتور تلفن همراه کشور، سالهاست که سرویسهای مختلفی را در حوزه ارتباطات به مشترکین خود ارائه میدهد. اما به نظر میرسد این غول ارتباطات ایران، حالا قصد دارد گستره فعالیتهای خود را با ورود به دنیای تجارت الکترونیک افزایش دهد.
خرید 40 درصد از سهام دیجیکالا توسط همراه اول، به این شرکت اجازه میدهد تا به بزرگترین سهامدار این فروشگاه آنلاین تبدیل شود و از این طریق، بتواند حضور و نفوذ خود را در بازار پررونق تجارت الکترونیک کشور تثبیت کند. همچنین با توجه به زیرساختهای گسترده ارتباطی همراه اول، میتوان انتظار داشت که این سرمایهگذاری کلان، زمینه را برای توسعه خدمات دیجیکالا و دسترسی آسانتر مشتریان به محصولات و سرویسهای آن فراهم آورد.
از سوی دیگر، ورود شرکتهای بزرگ و سرمایهگذاران نهادی به حوزه استارتاپها و کسبوکارهای دیجیتال، میتواند موجب تقویت اکوسیستم نوآوری کشور و جذب سرمایههای بیشتر به این حوزه شود. چنین اتفاقاتی در نهایت به نفع مصرفکننده نهایی یعنی مردم خواهد بود که میتوانند انتظار خدمات بهتر، متنوعتر و باکیفیتتری را از شرکتهای فعال در عرصه اقتصاد دیجیتال داشته باشند.
اینا مگه نامه نزده بودند که بخاطر تعرفه پایین دارن نمیدونم متضرر و … میشن و امکان سرمایه گذاری و توسعه ندارن
حالا چطور این سرمایه عظیم رو گیر آوردن و از اون گذشته چرا سرمایه رو تو بخش هایی که وظیفه ذاتی شون هست مثه توسعه زیرساخت ها و … که اینهمه عقب افتاده نباشیم مصرف نمیکنن و اونجا سرمایه گذاری نمیکنن و میان کسب و کارهای بقیه رو تصاحب میکنن؟؟؟
از کی منفعت مردم در اولویت بوده که این دومیش باشه ؟؟؟ ایران الان به طور کامل یه کشور سرمایه داری هستش پولدار هر روز پولدار تر ،بدبخت هم که دیگه مرز های بدبختی رو دارن جابه جا میکنن