ریچارد یو، مدیرعامل هوآوی در روزهای گذشته عنوان کرده بود که این شرکت برنامه دارد تا گوشیهای سری Mate 30 را با بوتلودر آنلاک عرضه کند. این به کاربران گوشیهای میت 30 و میت 30 پرو این اجازه را میداد تا گوشی خود را فلش کنند و رامهای دیگری که دارای سرویسها و برنامههای گوگل بود بر روی آن نصب کنند. اگر تا به امروز گوشتان به این مفاهیم آشنا نبوده، این یک راه ساده برای استفاده از نسخههای غیررسمی اندروید در گوشی است که توسط مراجعی به غیر از گوگل شخصیسازی شدهاند. این یک روش معمول نیست که هر شخص یا انسان عادی در خیابان قادر باشد آن را بر روی گوشی خود اجرا کند.
فلش کردم رام به این نیاز دارد که بوتلودر گوشی آنلاک باشد. از آنجاییکه سازندگان گوشی علاقهای به دیدن این موضوع ندارند که صاحبان گوشی از رامهای شخصی استفاده میکنند، آنلاک کردن گوشی معمولاً باعث باطل شدن گارانتی میشود. اما با این حال، از آنجاییکه سری میت 30 بدون سرویسهای گوگل ارائه میشدند به نظر میرسید که هوآوی مشکلی با این قضیه نخواهد داشت. نداشتن سرویسهایی مانند یوتیوب، کروم، مپز و … بدون شک برروی فروش این گوشیها در خارج از چین تأثیر میگذارد و این هوآوی را از هدف خود که رسیدن به میزان فروش 300 میلیون دستگاه در سال 2019 و عبور از سامسونگ است، دور و دورتر میکند.
هوآوی میت 30 را آنلاک شده عرضه نمیکند
هوآوی بهدلیل تحریم آمریکا از تاریخ 16 می از دادوستد با شرکتهای آمریکایی محروم شده و به این دلیل از ارائه گوشیهای خود با سرویسهای گوگل محروم است. اما حالا در شرایطی که یو اعلام کرده بود گوشیهای هوآوی آنلاک شده در اختیار کاربران قرار خواهد گرفت، سخنگوی این شرکت آن را رد و عنوان کرد که برنامهای برای آنلاک کردن بوتلودر گوشیها وجود ندارد. بدین ترتیب شرایط پیچیدهتر از همیشه شد. هوآوی برای سالها بر روی سیستم عامل شخصی خود HarmonyOS کار میکرد و در نهایت آن را ماه آگوست بهطور رسمی معرفی کرد. با این حال رن ژنگفی، بنیانگذار این شرکت اعلام کرد که در حال حاضر قصد استفاده از این OS را در گوشیهای خود ندارند.
Mate 30 و Mate 30 Pro هر دو دارای نسخه متن باز سیستم عامل اندروید به همراه فروشگاه App Gallery هوآوی هستند. گوگل از اولین شرکتهایی بود که به دلیل تحریمهای آمریکا، همکاری خود با هوآوی را قطع کرد. با این حال اگر غول فناوری چینی جهان بتواند رضایت دولت آمریکا را جلب کند و نام آنها از Entity List حذف شود، همکاری با شرکتهای آمریکایی از سر گرفته میشود و طبق گفته یو، تنها با یک آپدیت نرمافزاری ساده در یک روز میت 30 و میت 30 پرو سرویسهای گوگل را دریافت خواهند کرد.
آمریکا همواه دستگاهها و تجهیزات شبکه هوآوی را به عنوان تهدیدی برای امنیت ملی خود قلمداد کرده که اطلاعات کاربران را در اختیار دولت چین قرار میدهد. در نتیجه آن استفاده از تجهیزات این شرکت را در شبکه خود ممنوع اعلام کرده و به اپراتورها امکان همکاری برای فروش گوشیهای هوآوی را نداده است. هوآوی اما بارها و بارها این اتهامات را رد کرده و حتی مدیران این شرکت پیشنهاد قرارداد “ضدجاسوسی” با کشورهای دیگر را نیز دادهاند.
دیدگاهتان را بنویسید