یکی از حوزههایی که چندین سال است شرکتهای بزرگ در آن به شدت با هم رقابت دارند و دائما در حال پیشرفت بوده، هوش مصنوعی است که به عقیدهی بسیاری نه تنها آیندهی تکنولوژی بلکه آیندهی بشریت را رقم خواهد زد. دستیارهای هوشمند یا دیجیتال یکی از دستاوردهای کمپانیها در این زمینه هستند که از جمله برترینها میتوان به سیری، کورتانا، گوگل اسیستنت و الکسا اشاره کرد که بسیار قدرتمند هستند و میتوانیم کارهای مختلفی را به آنها بسپاریم و همانند یک ربات از آنها در برخی امور کمک بگیریم. با وجود قدرت بالای این دستیارهای هوشمند، احساسات در آنها از قلم افتاده است و در واقع آنها نمیتوانند پاسخی به احساس ما در یک لحظه بدهند. بی هیچ شکی این قابلیت دیر یا زود به دستیارهای هوشمند اضافه خواهد شد اما به نظر میرسد استارت این کار توسط سومین سازندهی بزرگ گوشیهای هوشمند زده شده است و گفته میشود که هواوی در حال کار بر روی نرم افزاری است که باعث میشود دستیار هوشمند اختصاصی این شرکت بتواند قادر به تعامل با کاربران باشد و احساسات آنها را درک کند. عرضهی دستیار هوشمند توسط هواوی به سال 2013 بازمیگردد که روزانه توسط 110 میلیون کاربر مورد استفاده قرار گرفت و این شرکت اکنون امید دارد که با قابلیتهایی نرم افزاری، درک احساسات توسط دستیارهای دیجیتالی را ممکن سازد.
اوایل سال میلادی جاری بود که موسسهی تحقیقاتی گارتنر گزارش کرد که دستیار هوشمند هواوی قادر به شناسایی حالت کاربر به واسطه ی انجام تحلیلگریها و پرسیدن سوالهای شخصی بیشتر خواهد بود. به گفتهی معاون ارشد موسسهی گارتنر، در سال 2022 دستیار هوشمند دستگاه شما احساسات شما را بیشتر از اعضای خانوادهتان درک خواهد کرد. در واقع آنها خواهند توانست که حالات صورت شما، صدایتان و رفتار شما را تحلیل کنند و زمانی که فرمانی را به آنها بدهید، جوابی به شما خواهند داد که با خلق و خوی آن لحظهی کاربر مطابقت بیشتری داشته باشد. بر اساس نظر گارتنر، درک احساسات توسط دستیارهای هوشمند در بخش سلامتی و اتومبیلها کاربردی خواهد بود. با چنین قابلیتی خودروها میتوانند زمانی که خستگی را در راننده احساس کردند تصمیم گیرنده باشند. همین کار در زمان عصبانیت، استرس و ناامیدی راننده نیز میتواند انجام شود و کنترل خودرو توسط دستیار هوشمند انجام شود تا رانندگی ایمنتری انجام شود. در بخش سلامت نیز دستیار هوشمند میتواند 24 ساعت هفته سلامت روان کاربر را تحت نظر بگیرد و در صورت بروز مشکل، هشداری به شخص بدهد.
آقای James Lu، مدیر محصولات هوش مصنوعی شرکت هواوی میگوید که این همان چیزیست که شرکت در سر دارد تا دستیار هوشمند بتواند با کاربر صحبت کند و کاربر تا حد ممکن احساس تنهایی نکند. برای چنین کاری دستیار هوشمند باید ضریب هوشی بسیار بالایی داشته باشد. رده بالاترین چیپست هواوی که Kirin 970 است که به یک شبکهی پردازشی عصبی مجهز است و پردازشات هوش مصنوعی در این بخش انجام میشود. این پردازنده در حال حاضر در دو گوشی پرچمدار هواوی P20 و P20 Pro قرار دارد.
هوش مصنوعی قویتر انزوا و تنهایی انسان بیشتر
ولی در کل جالبه حداقلش اینه پش سرت حرف نمیزنه:smiley3
آره دیگه ما فقط باهاش دردودل میکنیم